Pozdravljeni,
ima kdo kakšne izkušnje s Evinrude 90hp ficht ram motorjem letnik 1999? Je res poraba nižja za okoli 20-30% od ostalih 2T motorjev?
Za odgovore se vam že vnaprej najlepše zahvaljujem.
Evinrude 90hp ficht ram
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Konkretnih izkušenj ne, kar se porabe tiče drži, če je v dobrem stanju je vreden motor, ker je v4 in kot tak zelo močna 90-ka. Novejši etec 90 kar se moči tiče, nima za burek proti temu monstrumu.
Mora pa res vse štimat, obvezno testiraj na vodi (vsi režimi delovanja). Je pa seveda še veliko drugih motorjev, če želiš ekvivalenta po moči, naj bo gor tromestna številka.
Mora pa res vse štimat, obvezno testiraj na vodi (vsi režimi delovanja). Je pa seveda še veliko drugih motorjev, če želiš ekvivalenta po moči, naj bo gor tromestna številka.
Hvala za odgovor.
Zanima me še kako je z dobavljivostjo rezervnih delov?
Motor, ki ga gledam ima okoli 350 ur in naj bi bil redno servisiran (baje). Prebral sem tudi, da se da priklopiti na računalnik in se da potem videti vso zgodovino, tudi na koliko obratih je procentualno koliko časa motor delal. Ve kdo kaj o več o tem?
Motor, ki ga gledam ima okoli 350 ur in naj bi bil redno servisiran (baje). Prebral sem tudi, da se da priklopiti na računalnik in se da potem videti vso zgodovino, tudi na koliko obratih je procentualno koliko časa motor delal. Ve kdo kaj o več o tem?
Tudi sam imam evinrude 115 2T, malo starejši od tega, še na vplinjače. Za rezervne dele pogledaš na http://epc.brp.com/, kjer je celoten katalog tega, kar dela bombardier (lastnik znamke evinrude). Potem to kupiš pri zastopniku http://www.ski-sea.com/
so zelo odzivni.
Pa malo poguglaj na temo evinrude 90 ficht problem, da dobiš še kakšno mnenje.
so zelo odzivni.
Pa malo poguglaj na temo evinrude 90 ficht problem, da dobiš še kakšno mnenje.
motorni
Ta izpis je res možen, imam kabel in sw. Pokaže ure, napake in statistiko vrtljajev in temperature.
-
Daki
charlie9 napisal/-a:Hvala za odgovor.
Rezervne dele zanj dobiš pri Jurci v kosezah, pa naj ti ga še priklopi na računalnik, da boš miren. Ja, res ti pokaže koliko ur je delal na določenih obratih.
Če boš šravfal sam, potem je bolje kupiti dele pri zastopniku, bo hitreje in vsaj za isto ceno, preskusil sem oboje. Če ga boš vozil k mehaniku, ga pelji k Jurci.
Pa TOLE knjigo si kupi, oziroma podobno za tvoj letnik motorja, ali pa online dostop do nje za tvoj motor, TUKAJ, ta je sicer cenejši, dobiš ga takoj, velja pa 3 leta.
Na osnovi teh navodil sem razdrl peto, zamenjal semeringe, in impeler, snel powerhead (blok motorja) in očistil saje in zamenjal termostat.
Pa TOLE knjigo si kupi, oziroma podobno za tvoj letnik motorja, ali pa online dostop do nje za tvoj motor, TUKAJ, ta je sicer cenejši, dobiš ga takoj, velja pa 3 leta.
Na osnovi teh navodil sem razdrl peto, zamenjal semeringe, in impeler, snel powerhead (blok motorja) in očistil saje in zamenjal termostat.
motorni
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov