Namen imam kupiti čoln do 3m in 5KM, da ni zafrkancij z registracijo, vpisom itd, pa da gre v prtlažnik karavana.
Rabimo bolj zaradi otrok, da se tistih 14 dni ko smo na leto na morju malo vozimo okoli in pa mogoče malo zase in ženo da se bova lahko zapeljala do kakšnega otočka in nazaj, ko bodo otroci v varstvu
Nagibam se firmi Parsun (vem ja Kitajci
Zanima me vaše menje, ali se splača iti v nakup (rabljenega) ? Meni se zdi cena ugodna, tudi oboje je v zelo dobrem stanju. Bolj me zanima zanesljivost teh kitajskim motorjev, se lahko pričakuje da bo naslednjih 5 let deloval brez težav (za to kar sem napisal) ? Kolikor gledam različne forume so mnenja zelo deljena. Vsi bolj pljuvajo po teh kitajcih, čeprav saj je tudi Yamaha narejena na kitajskem
Gledal sem tudi npr novo Yamaho 5KM in gumenjam 2.7m pride nov komplet 2300€. Jaz razmišljam nekako tako, da pri investiciji teh 700€ za rabljen motor in čoln po cca 3-5 letih kolikor ga mislimo imeti (potem bodo tako otroci že preveliki) še vedno manj zgubim v primerjavi nakupa neke Yamahe za 2300€ ?
Oziroma razmišljal sem še o varianti, da bi kupil nov Yamahin motor (sedaj je v akciji 1100)€ + rabljen čoln teh dimenzij.
Samo to je še zmerja 1500€ ali več...
Za kakršnokoli mnenje okoli teh Parsun motorjev in čolnov bi bil zelo hvaležen, predvsem dobrodošla so mnenja obstoječih lastnikov teh izdelkov, kako so z njimi zadovolji/problemi/težave itd.
Hvala že v naprej !