Čoln iz Nemčije

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kraj: Maribor
Kontakt:

Čoln iz Nemčije

OdgovorNapisal/-a pinosat » So Okt 17, 2015 19:34

Imam možnost kupiti ta komplet s prikolico vred, v Nemčiji, za cca. 5000 EUR, čoln je letnik 2007, 510 cm, motor pa je starejši Mercury 60, dvotaktni...se da tak motor vpisati na slovensko registracijo...jasno mi je, da moram gori overit kupoprodajno, izpisati čoln iz nemškega registra, pri nas pa potem s prevedeno pogodbo iti na vpis...kako je pa z dodatnimi stroški pri prenosu lastništva name ?

Primož
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » So Okt 17, 2015 23:25

Pozdravljen Primož!

Nekih dodatnih stroškov pri prenosu lastništva ni, razen pregleda čolna ob 1. vpisu in nato vsakih pet let, ter vsakoletnega zavarovanja odgovornosti lastnika, oziroma upravljalca plovila, proti tretji osebi.
Ker je čoln daljši od 5,00 metrov, bo zanj potrebno vsako leto plačati davka na vodna plovila (državni in občinski). Kar se tiče vpisa starejšega motorja v slovenski vpisnik čolnov, ne bi smelo biti problema, v kolikor je že bil vpisan v EU.
Kot si že sam pravilno ugotovil, boš potreboval izpis iz nemškega registra, overjeno pogodbo in prevod.
Bodi pozoren tudi na dokumente od prikolice, za katero je priporočeno imeti posebno pogodbo...

Če se boš, ko boš čoln dobro pregledal, morda še skupaj s kom, oločil za nakup, pa želim obilo zadovoljstva!
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » So Okt 17, 2015 23:50

Jožko, hvala za odgovor...sicer sem zaenkrat z lastnikom le v virtualnem kontaktu, za motor pravi, da nima posebej papirjev, letnika motorja ne ve, ker nima vpisane letnice, v vpisnem listu je le številka motorja, je pa drugi lastnik čolna. Je to dovolj ?
Sicer, če bom šel v nakup, bom probal najt prej ali slej drug, mlajši in 4 taktni motor.
Nazadnje spremenil pinosat, dne Ne Okt 18, 2015 01:37, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Ne Okt 18, 2015 01:19

Tega motorja ne boš mogel vpisat.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Ne Okt 18, 2015 06:08

Pusti ga na nemški zastavi.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Ne Okt 18, 2015 09:50

Mislim,da boš imel glede motorja težave.Sicer prijeten čoln,stroški pa ti bodo še mal narasli.Bi pa primerju npr.čoln tega ranga glede dolžine in motorja ter letnika in pa cene s Paletovim,dokumenti bp.prvi lastnik motorja(ETEC 75)cena,stopi do njega in se pozanimej.Dobro pozanam njegov čoln,je izredno čvrst in kompakten,dober razpored kabine, dnevnega prostora in opreme.Sicer je to stvar okusa, dogovora,predvsem pa ti mora bit čoln tudi všeč.Nisem sicer pristaš tega letanja pa v Nemčijo gor in dol,sigurno se bo kej zafrcljalo pri papirjih,pol pa tista nervoza,ko že enkrat plačaš, da stvar dokončaš in spelješ do konca.Mogoče sem preveč črnogled,mal pa tudi po lastnih izkušnjah,ko sem imel Renkna 210,ki je imel -A-registracijo.Največ sranja je bilo z prikolico in homologacijo,no pa se je vse uredilo,bilo je nekaj stroškov(800 eu gume,feltne dromeljni vse po 4x).Zato imam najraje čoln z domačo zastavo.
mašinfirer
kondor88
Admiral

OdgovorNapisal/-a kondor88 » Ne Okt 18, 2015 17:32

ne razumem zakaj motorja ne bi mogel vpisat v slo ali kjerkoli v eu, če je zdaj vpisan v nemčji

razmisli o hr registraciji, vse je ceneje (stroški ob registraciji, zavarovanje, znesek "vinjete") in ni 5-letnih pregledov
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Ne Okt 18, 2015 19:23

Kondor,a nisi opazil,da papirji za motor, problematični.
mašinfirer
Leonardo
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Leonardo » Po Okt 19, 2015 11:41

Pozdravljeni
Sam sem imel identični primer uvoza iz nemčije,če je v prometni napisana št .motorja identična z motorjem na barki potem ni nobenega problema pri registraciji v slo
lp.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Po Okt 19, 2015 12:34

Meni se zdi pa 5000 za tole preveč...
kondor88
Admiral

OdgovorNapisal/-a kondor88 » Po Okt 19, 2015 14:46

Leonardo napisal/-a:Pozdravljeni
Sam sem imel identični primer uvoza iz nemčije,če je v prometni napisana št .motorja identična z motorjem na barki potem ni nobenega problema pri registraciji v slo
lp.

tako je oz. bi naj bilo
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » Po Okt 19, 2015 18:04

cibro napisal/-a:Meni se zdi pa 5000 za tole preveč...

Kaj pa vem... meni se niti ne zdi ne vem kako preveč, na čolnu je kar nekaj opreme zraven

AUSSTATTUNG:

Rauwasserrumpf

Kajüte

2-3 Schlafplätze

großes Luk im Fondbereich

Stauraum im Heck

Stauräume unter den Bänken

rundum laufende Scheuerleiste

abschließbarer Ankerkasten

Teppichboden (nur herein gelegt, nicht mehr so schön)

4 stabile Poller

2 Handläufe auf dem Kajüt-Dach

stabile Bugreling

Heckdusche

Badeleiter

Cabrio-Verdeck (Camper-Verdeck)

Lichtmast

sehr guter, gebremster Trailer

Halterung für Flaggenstab

Originalpolster

extra angefertigter, superbequemer Satz Zweitpolster

drehbarer Fahrersitz

gepolsterte Hecksitzbank

quasi unsinkbar durch Schotten und Luftkammern

62 Liter Kraftstofftank

40 Liter Trinkwassertank

ELEKTRISCHE AUSSTATTUNG:

Abnehmbares Navigationslicht im Bug

Lichtmast mit Rundum-Beleuchtung

12 Volt Bordbatterie

Batterie-Hauptschalter

Druckwasseranlage

Multifunktionsgerät (Echolot, Fishfinder etc.) im Cockpit

Drehzahlmesser

Elektro-Sicherungs-Panel für Elektro-Management

12 Volt Steckdose

AUSRÜSTUNG:

Anker

Ankerleine

1 Paddel

1 Bootshaken

2Fender

2 Festmacher

1 Feuerlöscher

Magnetfolien zum Verdunkeln der Fenster

Flaggenstab mit Deutschlandflagge

Schutzabdeckung für aufgerollte Persenning

TECHNISCHE DATEN:

Halbkajütboot, Typ Rodeo STB-510

Länge: 5,10 m

Breite: 2,20 m

Baujahr: 2007

Gewicht: Leergewicht (Trockengewicht, ohne Motor) 420 kg

Tauglichkeit : CE Kategorie : C (küstennahe Gewässer)

Maschine: 60 PS 3-Zylinder Mercury mit Powertrimmanlage

Hersteller: Mercury / USA

TRAILER:

Gebremster Einachser mit Windenstand und Winde, verstellbaren Auflagen, mit begehbarem Steg nachgerüstet, damit man trockenen Fußes trailern kann.

Top-Zustand, wie das Boot

Zulässiges Gesamtgewicht: 850 kg

Hersteller: SDAH Sportgeräte, Wick, Baujahr 2007, TÜV 11/2016

Nov taki čoln brez opreme stane 7500 EUR, prikolica je tudi v redu...samo mi je človek že začel s tem, da je na papirjih vpisan še prejšnji 4-taktni motor, ki ga je verjetno ekstra prodal dalje...ker mi že ponuja čoln in prikolico brez motorja, ampak za praktično enak denar...škoda, ker mi načeloma ravno tak čoln nekje ustreza, za tisto, kar sem si zamislil v glavi
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Po Okt 19, 2015 23:54

Jaz imam pomislek glede koncepta tega čolna; izgleda kot nekakšna pasara z glisersko krmo - polizpodrivno plovilo.

Teža te zadeve bo s tremi odraslimi in vso kramo za pokrivanje minimalnega udobja cca tono ali še kaj več. Ta motor, ki je trenutno gor ni najbolj posrečen. V območju kjer je kolikor toliko ekonomičen, bo čoln imel večji upor kot primerljivo glisersko plovilo, v območju ko bo ekonomičen čoln, pa motor ne bo.

Prej je bil gor 4T... in ni bil brez razloga.

A si videl (na sliki/filmčku) ta čoln plut s tem motorjem?

Po podatkih ki sem jih uspel dobit je max moč motorja za ta čoln 50 HP, kar potrjuje moje domneve zgoraj. Za plovbo koristiš 10 HP in greš s tem 6-7 vozlov, ostalo maš rezervo za težko morje. Ta mercury takrat, ko od sebe daje 10 HP, ni prav nič zadovoljen, to sem 100%.

S po teži in namenu čolna izbranim propelerjem in kakšnim drugim motorjem pa je zadeva sigurno dosti boljša.

Vseeno pa pri pasarski plovbi, bi si želel malo več prostora kot v tej kabinci, ker pluješ dlje kot s kakšnim drugačnim plovilom in je bolj pomembno kakšno udobje ti čoln nudi.
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » To Okt 20, 2015 00:47

http://www.seerose.de/motorboote_mit_kajuete_farello.htm

Tu sem gledal podatke, te čolne delajo na Poljskem...hja, kasaudio, veš kak je, jaz bi imel tako stvar za na morje hodit po par dni, pa da lahko prespim na njem... imam takšno delo, da lahko rečem, jutri pa še par dni me ni in grem, ampak moja pa ni za take zadeve, ženske pač...imam pa dovoljenje, da lahko grem sam :lol: :lol: škoda edino, da na ruti nisem malo bolj pokontaktiral Paleta in si ogledal njegov čoln ( za kar pa še vedno ni prepozno ;) ) , ampak o drugem čolnu sem začel razmišljat šele po ruti
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Okt 20, 2015 09:09

Pomoje da je Paletova zadeva boljša izbira...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti