Conquest 1701

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

stinica
Štabni praporščak
Kraj: Maribor

Conquest 1701

OdgovorNapisal/-a stinica » Če Nov 12, 2015 20:38

Pozdravljeni,
zanima me če kdo pozna čoln oz. si je kdo že lastil to znamko čolna,predvsem me zanimajo plovne lastnosti,ker na netu ne najdem nič. :oops:
Lp
http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=194726
Sashs
Kontraadmiral

Re: Conquest 1701

OdgovorNapisal/-a Sashs » Pe Nov 13, 2015 18:05

stinica napisal/-a:Pozdravljeni,
zanima me če kdo pozna čoln oz. si je kdo že lastil to znamko čolna,predvsem me zanimajo plovne lastnosti,ker na netu ne najdem nič. :oops:
Lp

ne vem kaj ljudje pričakuejte od plovnih lastnosti pr teh malih banjah...

važn da se pele ... po nekem težkem morju se z tem ne moreš vozit... to je to
za 3500 jurje pa tud ni ne vem kaj za pričakovat...
stinica
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a stinica » Pe Nov 13, 2015 18:26

Sashs napisal/-a:
Lp

Potem,vse kaj je pod 5m ni za kupovat,ker je vse bana ni za nikamor ali kako oz.samo za Dravo?
Po hudem morju se ne mislimo vozit,če te pa slučajno dobi slabo vreme,pa je dobro,da lahko pobegneš v domač privez.
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Pe Nov 13, 2015 19:35

Ima podobne plovne lastnosti kot 99% ameriških gliserjev te velikosti. To na kratko pomeni, da rad nabija po valovih, ker je nesorazmerno širok glede na svojo dolžino. Tudi premec je zaradi strupenega dizajna predolg in mu krajša vodno linijo, kar še potencira "poskočnost".
Podjetje je sicer orientirano na hitrejša plovila, ampak tale ima hiter le videz.
Sashs
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Sashs » Pe Nov 13, 2015 22:11

stinica napisal/-a:
Sashs napisal/-a:
Lp

Potem,vse kaj je pod 5m ni za kupovat,ker je vse bana ni za nikamor ali kako oz.samo za Dravo?
Po hudem morju se ne mislimo vozit,če te pa slučajno dobi slabo vreme,pa je dobro,da lahko pobegneš v domač privez.

Ee tole si zadel bistvo za po dravi je tole super... :twisted:
stinica
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a stinica » So Nov 14, 2015 00:44

SR 290 napisal/-a:Ima podobne plovne lastnosti kot 99% ameriških gliserjev te velikosti. To na kratko pomeni, da rad nabija po valovih, ker je nesorazmerno širok glede na svojo dolžino. Tudi premec je zaradi strupenega dizajna predolg in mu krajša vodno linijo, kar še potencira "poskočnost".
Podjetje je sicer orientirano na hitrejša plovila, ampak tale ima hiter le videz.

Hvala,za odgovor,bil na ogledu čolna,ampak najbolj pri vsem me je zmotilo,da se ne ve koliko ur ima motor,ni števca ali pa so ga zmontirali ven.
Drugače bi pa bilo treba čoln lepotno porihtat,poliranje,tapiciranje,pa še kaj bi se našlo.
stinica
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a stinica » So Nov 14, 2015 00:47

Sashs napisal/-a:
stinica napisal/-a:
Sashs napisal/-a:
Lp

Ee tole si zadel bistvo za po dravi je tole super... :twisted:

Sem si mislil,ja 8)
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » So Nov 14, 2015 11:14

Lepotno urejanje, tapeciranje, to je mačji kašelj proti mehanizaciji. Treba je vedet kako deluje volan, kako deluje trim, kako deluje ostala hidravlika, v kakem stanju je noga in kak je motor. K 3.500 evrom bo verjetno treba dodat vsaj še dvakrat toliko, da bo zanesljiv in potem se lotiš lepotnih posegov. V kolikor je vlaga v krmi steni in verjetno je, si se lotil hard rock remonta, oziroma ga boš plačal neklomu drugemu.
stinica
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a stinica » So Nov 14, 2015 11:42

SR 290 napisal/-a:Lepotno urejanje, tapeciranje, to je mačji kašelj proti mehanizaciji. Treba je vedet kako deluje volan, kako deluje trim, kako deluje ostala hidravlika, v kakem stanju je noga in kak je motor. K 3.500 evrom bo verjetno treba dodat vsaj še dvakrat toliko, da bo zanesljiv in potem se lotiš lepotnih posegov. V kolikor je vlaga v krmi steni in verjetno je, si se lotil hard rock remonta, oziroma ga boš plačal neklomu drugemu.

Kako pa veš,če je vlaga v krmni steni,ker za tega se itak nisem odločil,drugače ostale stvari so v redu delovale,volan mehki vrtel se je z enim prstom,dvigovanje pete tudi,v notranjost motorja in pete pa ne vidiš,slišat pa ni bilo kakšnih čudnih zvokov pri delovanju motorja in pete.
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » So Nov 14, 2015 14:02

stinica napisal/-a:Kako pa veš,če je vlaga v krmni steni,ker za tega se itak nisem odločil,drugače ostale stvari so v redu delovale,volan mehki vrtel se je z enim prstom,dvigovanje pete tudi,v notranjost motorja in pete pa ne vidiš,slišat pa ni bilo kakšnih čudnih zvokov pri delovanju motorja in pete.

Ne veš, dokler ne pogledaš. Obstajajo neki merilci, ampak navadno se pogleda pri kakem vijaku ali izrezu za nogo. Če je tam prhlo, je stena zrela za menjavo. V tistih časih so vsi dajali za ojačitev krmne stene vmes med laminat okrog 4 cm debelo vezano ploščo in če se je ta čoln vsako leto uporabljal, je les težko verjetno še suh. Ta vlaga se navadno potegne še v longerone-vzdolžne nosilce gliserja in takrat je dela kot bi delal nov gliser.
Notranjost motorja, noge in delovanje vsega skupaj lahko preizkusiš edino z dobro testno vožnjo. Pod prostim tekom je navadno vse vredu.
stinica
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a stinica » So Nov 14, 2015 15:51

Nekaj smo ga že pognali,testiranje na vodi bo pa na našem koncu malo teško.
Se pravi ,da nakup gliserja starosti 20let+ je velika loterija oz.strošek,gleda,da lahko stroški nakupa gliserja pri nevednosti narastejo x2 ali x3.
Pikolina,bolj ko raziskujem okol navtike, bolj me mineva,da bi si kaj kupil.
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Ne Nov 15, 2015 08:25

stinica napisal/-a:Pikolina,bolj ko raziskujem okol navtike, bolj me mineva,da bi si kaj kupil.

Saj pri dvajset let starem avtu tudi lahko pričakuješ težave.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Ne Nov 15, 2015 08:40

SR 290 napisal/-a:
stinica napisal/-a:Pikolina,bolj ko raziskujem okol navtike, bolj me mineva,da bi si kaj kupil.

Se strinjam. Kdor ni vešč (p)opravil, naj raje kupi nov, oziroma malo rabljen čoln (ali pa najame, če nima dovolj denarja za nakup), drugače ima dobre šanse, da se mu bo navtika že takoj na začetku zagravžala.
stinica
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a stinica » Ne Nov 15, 2015 15:42

H2O napisal/-a:
SR 290 napisal/-a:

Se strinjam. Kdor ni vešč (p)opravil, naj raje kupi nov, oziroma malo rabljen čoln (ali pa najame, če nima dovolj denarja za nakup), drugače ima dobre šanse, da se mu bo navtika že takoj na začetku zagravžala.

Pri meni ni problem biti vešč opravil,problem mi nastane,da lahko kupiš 5-6m čoln star cca.20 let za 3000€ ali pa za 8000€,zdaj slednji je tolko boljši,da je dražji,glede na starost,da lahko ima tudi krmno steno zanič,kolektor,riser...... in tako naprej.
Zdaj za 3-4 tedne na leto pa ne mislimo dajat 10000€+,zato da bo čoln stal 11mesecev.
Jaz še vseeno mislim,da se da dobit star soliden čoln,seveda z nekaj vložka je pa sigurno dosti težje kot pa 5 let starega,kjer te tudi lahko čaka pri nakupu tisočak ali dva vložka.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Ne Nov 15, 2015 15:53

Nočem te karkoli prepričevat Stinica, odloči se sam... Povem ti pa, da je veliko več možnosti, da boš zasovražil navtiko, če boš kupil stara jajca, ki ti bodo pila kri, živce in denar, kot če boš kupil nov, ali dobro ohranjen malo rabljen čoln. Za tri tedne na leto se po moje itak bolj splača najet čoln, ker je to ponavadi lažje in cenejše.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov