Gliser CRANCHI in njegove plovne lastnosti
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Gliser CRANCHI in njegove plovne lastnosti
Za omenjeni gliser dolžine 5m me zanimajo vaše izkušnje oz. informacije. Omenjena znamka je priznana vendar v rangu plovil 10 m in več. Mi je pa ta čoln padel v oči zaradi njegovega trupa in višine bokov (precej napredno za 80ta leta). Ne najdem pa info kako močne trupe so gradili oz. če so imeli kakšne pomanjklivosti. V ima pravi za dnevni maestral, kaj pa če ga spustiš in rineš -(višji valovi,veter) se ne da glisirat. Se bojim, da bi imel bazen za živo vabo, ker je spredaj odprt.

Re: Gliser CRANCHI in njegove plovne lastnosti
kocka napisal/-a:Mi je pa ta čoln padel v oči zaradi njegovega trupa in višine bokov (precej napredno za 80ta leta). Ne najdem pa info kako močne trupe so gradili oz. če so imeli kakšne pomanjklivosti.
kocka brez zamere, ampak poču sem,ko sem prebral, "precej napredno za 80". a ti veš, da smo skoraj leta 2020
največja pomankljivost je, da je star 36let in da je bil zguncan najverjetneje že 15 let nazaj,
če pa ni, pa super saj so mu pomanjklivosti najverjetneje že ušle
5m kot 5m, plul boš do neke meje in to je to...
ne odkrivaj preveč tople vode, preglej stanje trupa, če je ok, naj ti ga podari in mir !
srečno plovbo v letu 2016 !

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Sem se malo pozanimal, je Cranchi Flash letnik 78, obnovljen in stoji ze 7 let v garazi, mora biti pa precej tezek, ima dovoljenih 120 KM, za 4,98m. Prodaja ga tip iz Sežane, ki ga je kupil v ITA. Cisto tako sem vprasal za lastnosti, ker mi je na 3. sliki oglasa padel v oci, ki imajo vsake svojega malarja. Tista primerjava napreden je bila v primerjavi z Elanovimi gliser izdelki, za tiste čase in za marsikatero firmo se danes. Sam dobr izgleda za svojih 37 let.
Čim več sončnih preplutih dni v 2016 tudi tebi.
http://www.bolha.com/navtika/motorna-pl ... er+cranchi
Matr pa da so rusi delal izvenkrmne motorje sem tudi danes prvič videl na mornarju.
Čim več sončnih preplutih dni v 2016 tudi tebi.
http://www.bolha.com/navtika/motorna-pl ... er+cranchi
Matr pa da so rusi delal izvenkrmne motorje sem tudi danes prvič videl na mornarju.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov