Nakup barke do 10m
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Nakup barke do 10m
Pozdravljeni,
ker je sedanja barka (6,5m) postala premajhna, sem se odločil, da jo zamenjam za večje plovilo do 10 m. Pogoj sta dve ločeni kabini, pokrita krmarnica, notranji vgradni motor (najraje dva, lahko tudi eden) in osovinski pogon. Do sedaj sem prečesal vse meni poznane oglasnike (Njuskalo, Mornar.net in Boatshop24.com). Nekako sem zožil izbor na Vektor 950, Marex 32, mogoče tudi Antares 9.80. Ni nujno, da gre za glisrski tip plovila, lahko bi šlo tudi za počasnejše polizpodrivno plovilo, npr. Adria 1002, vendar bi zaradi marine raje videl, da je dolžina do 10 m. Prej omenjene oglasnike poznam že na pamet in se mi zdi, da je ponudba takšnih plovil precej okrnjena. Zanima me, če kdo ve, ali se kaj podobnega kje prodaja. Barko nameravam obdržati dalj časa. Pogumno z besedo na dan.
Aja, še cenovni okvir je nekje 70.000 eur.
ker je sedanja barka (6,5m) postala premajhna, sem se odločil, da jo zamenjam za večje plovilo do 10 m. Pogoj sta dve ločeni kabini, pokrita krmarnica, notranji vgradni motor (najraje dva, lahko tudi eden) in osovinski pogon. Do sedaj sem prečesal vse meni poznane oglasnike (Njuskalo, Mornar.net in Boatshop24.com). Nekako sem zožil izbor na Vektor 950, Marex 32, mogoče tudi Antares 9.80. Ni nujno, da gre za glisrski tip plovila, lahko bi šlo tudi za počasnejše polizpodrivno plovilo, npr. Adria 1002, vendar bi zaradi marine raje videl, da je dolžina do 10 m. Prej omenjene oglasnike poznam že na pamet in se mi zdi, da je ponudba takšnih plovil precej okrnjena. Zanima me, če kdo ve, ali se kaj podobnega kje prodaja. Barko nameravam obdržati dalj časa. Pogumno z besedo na dan.
Aja, še cenovni okvir je nekje 70.000 eur.
glens napisal/-a:Ja, subito.it poznam, samo je problem, ker ne znam niti besede italijansko. Tako je težava že samo prebiranje oglasov, ko opisa ne razumem ,google translate pa ptevaja bolj tako tako.
Še večji problem pa bo odziv prodajalcev,ker se ne ukvarjajo z Balkanci. Po domače, gledajo nas najbrž še s!abše, kot mi gledamo Romune.
Sam nisem prejel enega odgovora, ko sem kontaktiral prodajalce! In sem to poskušal pri okoli desetih prodajalcih.
Je pa res, da je v Ita. izbor bark res širok.
https://vodovod-rh.si/
Konec koncev je lahko tudi fly, saj kakor kaže bom moral malo razširiti ciljno skupino bark, ki si jih ogledujem.
Sem bil pričakoval, da bo ponudba precej večja glede na stanje trga, pa sem se očitno precej motil.
Je pa res, da je ogromna ponudba sun bridge bark. V tem segmentu je res ogromno izbire, vendar to zame na pride v poštev, saj koristim barko skozi celo leto...
Sem bil pričakoval, da bo ponudba precej večja glede na stanje trga, pa sem se očitno precej motil.
Je pa res, da je ogromna ponudba sun bridge bark. V tem segmentu je res ogromno izbire, vendar to zame na pride v poštev, saj koristim barko skozi celo leto...
Pa vzami Bavario 33 (od prijatelja,) kolikor vem odlično ohranjena http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=194212.. slike si lahko pogledaš pa kje drugje ali se zmeniš za ogled na Krku, kjer pa je bila še ena zelo podobna od drugega prijatelja (samo je ni več na Mornarju in ne vem če jo še prodaja ali je že prodana)
-
navtik_borut
- Admiral
http://www.mornar.net/view/media.asp?ID=198478
Mogoče imajo opcijo zaprte nadkabine. Če ti je v osnovi všeč, se splača preverit pri proizvajalcu.
Edit: sedaj sem opazil, da je daljša od 10m. Je pa pod tvojim budgetum, kar je za nekaj let razlike pri strošku marine
Mogoče imajo opcijo zaprte nadkabine. Če ti je v osnovi všeč, se splača preverit pri proizvajalcu.
Edit: sedaj sem opazil, da je daljša od 10m. Je pa pod tvojim budgetum, kar je za nekaj let razlike pri strošku marine
Prijatelj prodava Edership 47,z vso možno opremo,v tem cenovnem rangu,uporabljena vsega 1mesec na leto,čez zimo v hangerju v okolici Pule,nima še oglasa je pa podobna tej.Prodaja jo,ker jo enostavno premalo koristi.
https://youtu.be/2LKdOPFDiPw
https://youtu.be/2LKdOPFDiPw
LP Dani
Tex napisal/-a:Potrebuješ eno "polizpodrivno kračo", da jo boš lahko koristil vse leto in imel lepo za apartma
Točno to
Drugače pa HT brez zanjih vrat je res ena velika nefunkcionalnost. To je prvi razlog zakaj Delphia odpade, drugi pa je, če bi želel jadrnico bi to tudi kupoval.
Aja, naj še omenim, da dam lahko v račun (oz prodam) tudi 6,5 m polizpodrivno barko. Mogoče pa kdo zamenja večjo za manjšo
Ja potrjujem napisano iz strani Roberth1 ... sem namrec tudi sam klical, za njega, ker me je prosil za kontakt in ko sem omenil da bi slo plovilo v SLO je bilo ze en kup problemov...pa sem mislil, da ima le kaksen slab dan, in sem hotel pustiti kaksen teden, da ga malo mine...no pa je Roberth1 v tem casu prisel k pameti in kupil eno lustno igracko
...verjamem, pa tudi da ni z vsemi tako....tako da...poizkusiti ni greh...pa magari napisati en "genericen" e-mail in malo poslati okrog...potem pa vidis kako in kaj...
Roberth1 napisal/-a:glens napisal/-a:Ja, subito.it poznam, samo je problem, ker ne znam niti besede italijansko. Tako je težava že samo prebiranje oglasov, ko opisa ne razumem ,google translate pa ptevaja bolj tako tako.
Še večji problem pa bo odziv prodajalcev,ker se ne ukvarjajo z Balkanci. Po domače, gledajo nas najbrž še s!abše, kot mi gledamo Romune.
Sam nisem prejel enega odgovora, ko sem kontaktiral prodajalce! In sem to poskušal pri okoli desetih prodajalcih.
Je pa res, da je v Ita. izbor bark res širok.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov