Bavaria sport 27 in Four winns vista 278

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Baracuda
Kapitan bojne ladje

Bavaria sport 27 in Four winns vista 278

OdgovorNapisal/-a Baracuda » Pe Mar 04, 2016 20:57

fantje dober večer

zadnje dni se mi je pojavila alternativa na moj prvotni favorit Quicksilver 805 sundeck

in sicer dva zgoraj napisana modela Bavaria in Four winns.

oba letnika 2009, bojda zelo dobro ohranjena.

na to idejo smo prišli ker je več prostora. pika amen, to je edini razlog.
skrbijo me stroški vzdrževanja, dejanska ohranjenost in fiksen strošek marine.

odkrito sprašujem (prosim konkretne odgovore ljudi z izkušnjami):
ali se zdi realno, da bomo dlje časa (torej teden do deset dni) zdržali 4 na Quicksliverju?
kaj govori v prid bavarii, kaj v prid four winnsu (razen izdelave slednjega)...

sem v dilemi in mi gre skoraj že na živce to preigravanje s tioč in eno možnostjo.

lp,
B
Uporabniški avatar
vili
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a vili » Pe Mar 04, 2016 21:56

Moj glas gre absolutno za Bavario. Ima več prostora,stranske prehode,enostavno je za številko večji čoln.
Stroški marine 3 do 4 tisoč eur letno.
Stroški servisa,antifoulinga,dviga,..... cr. 2 do 3 tisoč na leto.
Sam pa boš se res sploh moral odločit kaj hočeš. Glede spanja na Daycruiserje,po 10 dni skupaj sva midva z ženo spala na najinem malem Four winnsu H 180 bowrider.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Pe Mar 04, 2016 22:37

Prosil bi za razclembo racuna 3000 eur letno za servis dvig af.Kaj naredite za 3000 letno servisa na 8m barki.Lp
Uporabniški avatar
theDamjan
Admiral
Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a theDamjan » Pe Mar 04, 2016 22:37

Marina je lahko tudi 2000, ni povsod 4.

Stroški servisa, premaza in dviga pa tudi ne presežejo tisočaka. Razen, če vse zariba vmes, ampak to menda običajno ne pričakujemo.

Sicer je oboje dobra barka. Izbira naj bo glede na všečnost in vzdrževalno zgodovino.
-----------------
***Naj bo vsak dan najlepši!
aleks09
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a aleks09 » Pe Mar 04, 2016 22:44

Jaz bi se odločil za Bavario...jo je imel prijatelj in sem bil na njej..je širša za 40 cm kar je OGROMNO, kar se zelo pozna tudi pri plutju skozi valove.. je namreč bolj stabilna, ima pohodno površino okoli kokpita, zato ti na kljun (premec) ni treba plezati čez prvo šipo, je pa tudi lepše za postavljanje bokobranov, ima širšo in višjo zadnjo posteljo.. Four Winns ima zadnjo posteljo nižjo in manj odlagalnih površin, Se mi zdi, da ima Bavaria tudi lepši oz.kotistnejši razpored kokpita.. FW 278 je samo nekoliko daljša različica 248 oz. 258.. Če gledaš motorje in je razlika cca 200 ur ni to noben problem.. eni pravijo, da je še bolje če jih ima nekoliko več... oba sta pa po letih potrebna menjave kolektorjev + izpuhov, + veliki servis..(olja, filtri, impeler...), ja še malo poglej kaj ima kakšna (bowthruster, mogoče klimo, stanje tend,m stanje same lupine... izdelava je sicer na Bavarii bolj robotska in porabiš kakšno urco za menjavo fug..

Če bi dal (lahko tudi na ZS) konkretni ponudbi bi verjetno še kaj napisal ... Bavario pa bi šel lahko pogledat s prijateljem, ki jo pozna tako rekoč v nulo, čeprav je imel on dva motorja n letnik 2007 - le vprašat bi ga moral, da se uskladi čas ogleda)...mogoče bi si še jaz uzel čas :wink:

Aja... pa Bavaria ima mislim, da DVA hladilnika :lol: :lol:

Drugače so cene marine od 2000 do 3000 EUR, stroški AF, poliranja rednega servisa med 500 in 1000 EUR.. poraba cca 50 l/h (pri potovalki 27 N/M) povprečje ti bo zdrsnilo na cca 40, max porabo z bencinskim motorjem 320 KM (manj ne vzemi v nobenem primeru) boš meril na cca 80 l/h (dobro.. to pluješ samo kakšno minuto, da razveseliš otroke ali ko bežiš kakšni nevihti)...plovba s hitrostjo jadrice cca 6 N/M pa ti bo pila cca 10 l/h.. aja še stroški suhe marine.. če te zanima pri Serđu v Baderni (je samo pol urce dlje kot Portorož, saj je do tam avtocesta,ki te stane 20 do 22 kun v eno smer) je cca 800 EUR (dvig, pranje, konzerviranje, prevoz 15 km iz Valkanele v suho marino dekonzerviranje, vžig in spust) oz. kolikor se boš zglihal s tem koliko dela mu boš še dal (poliranje, servis). V kolikor boš delal kaj sam na barki ima stalno vodo in elektriko, pa tuš in WC-je (ženske in moške posebej), blizu pa je lokal s hrano in pijačo... Marine so od Umaga do Rovinja... (ja sorrry zdaj pišem, za zahodno Istro, se pa ne spomnim ali si omenil kje boš barko imel... toliko za danes :wink:
Nazadnje spremenil aleks09, dne So Mar 05, 2016 00:52, skupaj popravljeno 2 krat.
Baracuda
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Baracuda » Pe Mar 04, 2016 22:55

ma ni kej skrivat:

evo jih:
http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=198877
http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=185664

oboje se mi zdi drago, glede na letnik.

kolikor vem noben nima menjanih kolektorjev. ohranjenost bojda ok.
a to je tako ali tako relativen pojem...

pa bavaria je non stop v vodi, zadnji 6 let.

lp,
B
Baracuda
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Baracuda » Pe Mar 04, 2016 23:00

na drugi strani pa imam ponudbo za novi Quicksilver 805 Sundeck, 300 KM Verado, lahko bi rekel fulare opremljen:
-kokpit komfort paket (gorilnik, hladilnik, dodatni sedež in ležišče)
-bowhtruster
-podaljšane krmne ploščadi
-el. vinč
-mornarski wc s črnim tankom
-bimini tenda + camper cerada
-vse original tovarniško
vključno z montažo motorja, komand in z 1 baterijo.

skupaj pod 60 jurjev bruto.

imam glede tega le dva pomisleka:
1. da bo premalo prostora za nas ki smo štirje (res da smo S format in ta male sta nezakomplicirane in stare 4 in 7)
2. da bo čamac prepozno prišel iz bojda zelo zasedene proizvodnje in bo stres (pričakovani datum prihoda 2 teden v juniju če naročim zdaj!)
Baracuda
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Baracuda » Pe Mar 04, 2016 23:07

aja, pa še to

jutri grem na obalo pogledat tega fourwinnsa.
ali ima morda kdo kakega prijatelja ali pa je kdo od vas morjeplovcev lastnik bavarie 27, parkirano na slovenski obali, da bi le to lahko od blizu videl - kajti še nikoli nisem imel prilike stopit na ta model.
zdaj le ugibam ali je to dobro narejeno in kako.
ogled dotične bavarie imam namreč šele čez 14 dni in če se takrat izkaže da mi čamac ne ustreza (zavoljo šlampaste izdelave, kot pravijo nekateri), bo takrat definitivno prepozno za naročilo novega Quickieja...

lepo prosim za info.

lp,
B
Uporabniški avatar
vili
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a vili » Pe Mar 04, 2016 23:25

cibro napisal/-a:Prosil bi za razclembo racuna 3000 eur letno za servis dvig af.Kaj naredite za 3000 letno servisa na 8m barki.Lp

Servis motorja in pete cr. 800 do1000eur
Dvig,spust,pranje cr. 300eur
Antifouling cr. 300 eur
Poliranje cr. 300 eur
Pri par let stari barki pa še vedno lahko računaš ,da vsako leto vložiš še par 100 eur za razna popravila.

Je pa res da veliko od tega lahko narediš sam.samo vsi niso vešči tega. Tu lahko nekaj prišparaš.

Sicer pa je tu GregorN vse lepo napisal:

http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... c&start=45
aleks09
Admiral

OdgovorNapisal/-a aleks09 » Pe Mar 04, 2016 23:38

Glej... tudi ta Bavaria ni za spregledat http://www.mornar.net/view/media.asp?ID=199567

ima klimo in gretje, manj ur kot Caribic in lepo podaljšano zadnjo platformo + byboat ti da zraven :wink:

Ta Caribic bi po moje morala it dol še vsaj 3 do 5.000 EUR (če bi dobil direkt lastnika)...

Za Four Winnsa (čeprav imamo 258) bi ti lahko samo kaj malega pomagal.. bolj vizuelni pogled, če je barka na suhem vezu...

.. ja slaba stran FW je višina prostora na postelji pri motorni steni ker če spi tam daljši (postelja mislim, da je dolga 210 cm), se pri obračanju s koleni tolčeš v strop.. prednja postelja pa je bolj za dva do 180 cm, na Bavarii mislim, da sta obe precej bolj komot... ja pa za motor nisem neki mehanik.. v glavnem če greš gledati in če je barka v morju jo je potrebno dvigniti, da nima kakšne poškodbe.. jaz bi si danes kar spisek nardil kaj moram pogledati in potem šel po tem spisku... FW (vsaj naš) nima v črnem rezervarju merilca napolnjenosti in takomoram izpumpati kar od oka vsake toliko,, na Bavarii pa ne vem kako je ...
Nazadnje spremenil aleks09, dne So Mar 05, 2016 01:02, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » So Mar 05, 2016 00:10

In kaj se pri servisu motorja in pete menja razen olja in filtrov? 800-1000? Ta materjal ne pride 200EUR. Mogoče delam v napačni branži :roll:
aleks09
Admiral

OdgovorNapisal/-a aleks09 » So Mar 05, 2016 00:50

Evo.. nekje sem najdu še test 278.. sicer mislim da letnika 2006
http://www.as-boats.si/Testi/FW_V278/Ka ... a_V278.pdf

In še nekaj.. obe barki imata radijsko postajo.. se pravi da mora biti na barki tudi en ki ima izpit o usposobljenosti za VHF GMDSS..lahko noč
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » So Mar 05, 2016 09:08

Marcel jaz sem letos ruknu 7m ven in not 170 eur vse skupaj , af +primer 60 eur en mesec zunaj 240 eur , menjal tesnila in razne ringe na peti, menjal riserje z vsemi tesnili (kolektorji so ok sicer bi bilo se plus 500 eur)vse original merc kar se itak ne dela vsako leto pa je bilo vse z dvigom spustom lezarnino cirka 1000. Se olje in svecke bo treba.Zato sem vprasal.Razumem ce ti vsako leto crkne ali ena pumpa ali druga vecja stvar ok samo to so izredni dogodki ne redni letni servis. Jaz ce bi imel tolk kesha kot Baracuda bi vzel Vektor sas 950.Lp
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » So Mar 05, 2016 09:45

No tud sam sem mel v glavi neki podobnega okol servisa. Ampak ker z večjimi mrcinami nimam izkušenj sem raj uprašo.
Baracuda
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Baracuda » So Mar 05, 2016 10:10

@cibro, sas vektor mi po konceptu ne potegne preveč ker je preveč zaprt za moje potrebe.
so mi letos nudili marex 330 scandinavia, za 55 jurjev, bojda super ohranjen, a kot rečeno, ni to to kar iščem.
če bi bil cabrio 350 bi ga takoj kupil.
je pa res da sta spet dva dizla s peto...
najbolj bi bil po moje srečen s skilso 330 HT, a kaj, ko teh čudovitih čolnov pri nas praktično ni... :?

lp,
B

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost