DORAL PRESTANCIA 295
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
DORAL PRESTANCIA 295
pozdravljeni Morjeplovci
ali je kdo plul s tem, ali še bolje - bil lastnik?
https://www.youtube.com/watch?v=JxhcGJumFhU
vem za eno zelo lepo ohranjeno, mislim da 2008. pod 400 ur. 2x 5.0 Volvo bencinci. verjetno požrešno. ali pač?
in ne zdi se mi poceni - okoli 60 jurjev (pa povrhu kolektorji še niso bili menjani)...!
ker z njo ne morem testno pluti bi mi vsakršna info prišla prav...
lp,
B
ali je kdo plul s tem, ali še bolje - bil lastnik?
https://www.youtube.com/watch?v=JxhcGJumFhU
vem za eno zelo lepo ohranjeno, mislim da 2008. pod 400 ur. 2x 5.0 Volvo bencinci. verjetno požrešno. ali pač?
in ne zdi se mi poceni - okoli 60 jurjev (pa povrhu kolektorji še niso bili menjani)...!
ker z njo ne morem testno pluti bi mi vsakršna info prišla prav...
lp,
B
Jaz ti lahko povem o Doralu splošne vtise, sicer ne vem, če je ta model, je pa skoraj enak. Barve armature so malo drugačne se mi zdi ??
Čoln je kvalitetno narejen, gelcoat je povsod enak, ne spreminja barve, primerno vzdževan praktično ne oksidira, inox ne oksidira pratirano. Vse je nekako eno stopnjo kvalitete nad večino 30ft bark., tudi notranjost. Vse deluje bolj togo in bolj fensi. Za kar se primeš ali na kar stopiš si siguren, da se ne bo premaknilo.
z dvema 5.0 motorjema leti super...
Aja, pa tovarniško ima v vsakem vogalu po en TV
Hladilnika delata ko urca 
Čoln je kvalitetno narejen, gelcoat je povsod enak, ne spreminja barve, primerno vzdževan praktično ne oksidira, inox ne oksidira pratirano. Vse je nekako eno stopnjo kvalitete nad večino 30ft bark., tudi notranjost. Vse deluje bolj togo in bolj fensi. Za kar se primeš ali na kar stopiš si siguren, da se ne bo premaknilo.
z dvema 5.0 motorjema leti super...
Aja, pa tovarniško ima v vsakem vogalu po en TV
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
bojan11 napisal/-a:Več kot odlična barka, močno nad konkurenco. Admin ti pa zna povedat popolnoma vse, saj je zastopnik za Dorala
Haha, ja bil sem, dokler je fabrka obstajala...
Na splošno barka je fina, lepo narejena in kvalitena! Slabost je bila pa od samega začetka cena. Enostavno so bili cenjeni zelo visoko, potem pa se je takrat dogodilo še čudo, da je kanadski dolar močno zrasel in kar na lepem so bili 30% dražji od ameriške konkurence... Toliko boljši pa tudi Doral ni bil, zato je v krizi hitro propadel!
Po moje je tudi predraga.. pa k temu dodaj še cca 5.000 za ta velik servis motorjev (nove kolektorje, vodni pumpi, impeler), mogoče nove aku. in nov polnilec, 8 let stara tenda tudi ne bo več dolgo vzdržala dežja in boš samo za strešni del odštel cca 800, + če je kakšna stranska slaba ali šipe... skratka.. lahko da te bo še vsaj 10.000 (najmanj 5.000) te bo koštala prvo leto (brez marine in goriva) poraba pri potovalki cca 25 vozlov bo okoli 60 l/h.. drzgače pa se meni tudi ne dopade, ker bi morala imeti vsaj eno kabino zaprto z vrati, stropa nad postelama sta za prenizka, vidno je premalo omar za oblačila.. tako, da je skupno gledano po moje vsaj za najmanj 10.000 (prej 15.000 EUR) previsoka cena...
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Marcel_Mastnak napisal/-a:Neki me zanima ko je omenjeno da 8 let stara tenda že lahk pušča. A nihče ne more naredit tende iz takega materjala kot je streha za cabrio auto? 2x na leto kemično čiščenje in impregnacija pa je življenjska doba nekje 20 let če se po zimi voziš neglede na vreme...
Saj je verjetno iz podobnega, če ne celo iz istega materiala... samo kdo bo pa dal (nobenga ne poznam) tendo dvakrat na leto dol pa jo nesel za par dni na kemično čiščenje in impregnacijo. Čeprav ne poznam cene pa strošek dvokratnega čiščenja in impregnacije cca 2 x 3 m, kolikor znese strešna tenda (brez stranskih tend - šip in prve - večina šipe iz plastike in zadnje tende - pol šipe pol tenda) verjetno ni glih zanemarljiv strošek in si verjetno v osmih letih nekje na istem.. Poleg tega je na morju sol in non stop piha in nabija, pa sonce, pa mraz, pa galebi in ostali ptiči serjejo... in jaz to sranje takoj sperem z sladko vodo in gobico. Čeprav spiram res na rahlo, mi je lani udarila skozi streho voda (dež).. sem verjetno zdrsal impregnacijo, pa malo so šivi popustili... pa malo je soli ostalo v zadrgah in sem jih komaj "rešil" in barva počasi zbledi... in na koncu kliče po novem... Naš FW V258 ima samo na strešni tendi 9 (devet) zadrg
Marcel_Mastnak napisal/-a:Neki me zanima ko je omenjeno da 8 let stara tenda že lahk pušča. A nihče ne more naredit tende iz takega materjala kot je streha za cabrio auto? 2x na leto kemično čiščenje in impregnacija pa je življenjska doba nekje 20 let če se po zimi voziš neglede na vreme...
Samo kabriolet ni 365 dni izpostavljen soncu,dežju,vlagi in soli. Taki avti so ponavadi sigurno kje v lepi topli garaži. Tudi na čolnih,ki jih nekateri uporabljajo samo 2-3 tedne poleti,bo primerno vzdrževana cerada zdržala 20+ let.
aleks09 napisal/-a:Po moje je tudi predraga.. pa k temu dodaj še cca 5.000 za ta velik servis motorjev (nove kolektorje, vodni pumpi, impeler), mogoče nove aku. in nov polnilec, 8 let stara tenda tudi ne bo več dolgo vzdržala dežja in boš samo za strešni del odštel cca 800, + če je kakšna stranska slaba ali šipe... skratka.. lahko da te bo še vsaj 10.000 (najmanj 5.000) te bo koštala prvo leto (brez marine in goriva) poraba pri potovalki cca 25 vozlov bo okoli 60 l/h.. drzgače pa se meni tudi ne dopade, ker bi morala imeti vsaj eno kabino zaprto z vrati, stropa nad postelama sta za prenizka, vidno je premalo omar za oblačila.. tako, da je skupno gledano po moje vsaj za najmanj 10.000 (prej 15.000 EUR) previsoka cena...
Glede na cene na svetovnem trziscu, ne bi glih rekel da je ta barka predraga. Je kar nekje najcenejsa na trziscu, pa ce je se kupcu vsec in ima barko prakticno na domacem pragu je potem to to. Seveda pa barka ni nova in verjetno bo treba nanjo kaj vlozit, pa saj je tako ali drugace treba v vsako barko vsako leto kaj vlozit.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Kemično čiščenje pomeni namensko čistilo(šampon) in mehko krtačko in pa štrajfix. ko se posuši jo našpricaš z namensko impregnacijo in čao. Jaz to naredim na avtu dvakrat letno in tudi do zdaj je bilo tako(prej majn kot več) pa je po 18 letih še vedno živo črne barve in voda se je praktično ne prime lep čas ko gre dež po njej.
Barka draga ali ne, to je pač trg in kot je rekel Bojan11, cene bark na trgu so danes malce višje, kot pa so bile pred par leti. Takrat je bilo dobrih in slabih rabljenih bark na pretek, danes pa je dobrih malo, slabe se najdejo, vprašanje pa spet cene...
Kar sem jaz napisal zgoraj nima nobene veze z dotično barko, temveč govorim o tem koliko so stali NOVI Dorali pred leti... Barke so čudovite, samo cenovno so bili pač precej dražji od ameriške konkurence. Pa ne mislim Bayliner, od Baylija je bil Doral 2x dražji!
To visoko ceno barka drži tudi rabljena, pač dobiš več in pa malce bolj prefinjeno. Nekateri gledajo samo velikost, drugi pa tudi to, da je malo fancy in pa malce drugače od večine na morju, kar Doral zagotovo je. Enostavno to ni čoln za vsakega.
Glede velikosti barke in kabin pa je tako da je to relativno. Omenjen Doral Prestancia ni neka velika barka, oznake v feetih niti nima, je pa to nekje v rangu recimo vsem poznanega Baylinerja 2855 oziroma 285... Torej ne pričakovat sedaj na takem čolnu dveh kabin in salon, pač to ni 35 feetna barka s širino 3.50 m!
Motorji so izjemno močni in kot taka je ta barka na morju čista petarda. S tem "opereš" večino gumenjakov, pa čeprav imaš "avtobus"...
Poraba pri potovalki bo omenjenih 60 malce malo, vsaj 70 računaj, raje 75 l/h pri 25 kn potovalke! Govorim o potovalki, torej trenutni, kar je nekje 3 litre po milji! Povprečje na delovno uro je relativno, odvisno kako se pluje, koliko je počasnega, itd... Ponavadi se povprečna poraba na uro na taki barki vrti okrog 45 l/h.
LP
Kar sem jaz napisal zgoraj nima nobene veze z dotično barko, temveč govorim o tem koliko so stali NOVI Dorali pred leti... Barke so čudovite, samo cenovno so bili pač precej dražji od ameriške konkurence. Pa ne mislim Bayliner, od Baylija je bil Doral 2x dražji!
To visoko ceno barka drži tudi rabljena, pač dobiš več in pa malce bolj prefinjeno. Nekateri gledajo samo velikost, drugi pa tudi to, da je malo fancy in pa malce drugače od večine na morju, kar Doral zagotovo je. Enostavno to ni čoln za vsakega.
Glede velikosti barke in kabin pa je tako da je to relativno. Omenjen Doral Prestancia ni neka velika barka, oznake v feetih niti nima, je pa to nekje v rangu recimo vsem poznanega Baylinerja 2855 oziroma 285... Torej ne pričakovat sedaj na takem čolnu dveh kabin in salon, pač to ni 35 feetna barka s širino 3.50 m!
Motorji so izjemno močni in kot taka je ta barka na morju čista petarda. S tem "opereš" večino gumenjakov, pa čeprav imaš "avtobus"...
Poraba pri potovalki bo omenjenih 60 malce malo, vsaj 70 računaj, raje 75 l/h pri 25 kn potovalke! Govorim o potovalki, torej trenutni, kar je nekje 3 litre po milji! Povprečje na delovno uro je relativno, odvisno kako se pluje, koliko je počasnega, itd... Ponavadi se povprečna poraba na uro na taki barki vrti okrog 45 l/h.
LP
no, dodam še svoje
kot je admin napisal. barka je nekaj posebnega.
res lepa in dobro premišljeni detajli (samo če pomislim na mizo, kako je to lepo zapakirano in vse luknje in storeagi so tapecirani.)
kar se tiče motorjev, je menjava kolektorjev nujna, ker že rja teče... itak, po teh letih.
edini meni velik manjko je:
-da nima zunanje kuhinje (kot npr Bavaria 27), ampak samo umivalnik in hladilnik. nimam pojma kako bi to rešil. znotraj je vse na štrom (tudi tu mi ni jasno kako prestaviti na plin).
cena JE visoka. ampak pustimo se presenetiti, kaj se bo na koncu dalo.
sem se pa včeraj peljal z Bavario na Ugljanu. lep čoln, funkcionalen in lepo ohranjen. žal se tu zame konča.
Jedva, jedva smo zglisirali (ok, je bil malo obraščen, pa vseeno...), motor se suče na 4.000 rpm., hrupno...
pa tudi to bi morda vzel v zakup, ampak:
ob rahli, res zelo rahli, skoraj že dojenčkasti burjici, je tako špricalo v kokpit, da sem skoraj utopil svoj mobitel in bil stuširan od glave do pete v manj kot 5 minutah.
če pomislim, da smo s svojim EOLOM 650 day redno pluli (v trikrat težjem morju med Rabom in Krkom), pa v taki situaciji kot je bila včeraj nismo bili bolj mokri, kvečjemu manj, potem iskreno ne vem kdo je ta čoln skonstruiral in za kakšne razmere je bil načrtovan.
skratka, ta opcija je zame definitivno pokopana in črtana s seznama potencialnega nakupa (čeprav moram še enkrat poudariti, vse drugo super odgovarja in nudi zelo premišljen layout, in še čudovita kopalna platforma je zadaj).
PS: tudi Miro 34 sem pogledal. lepo, lepo, a hitro sem ugotovil, da so za nas (za zdaj) to preveliki čevlji.
lp,
B
kot je admin napisal. barka je nekaj posebnega.
res lepa in dobro premišljeni detajli (samo če pomislim na mizo, kako je to lepo zapakirano in vse luknje in storeagi so tapecirani.)
kar se tiče motorjev, je menjava kolektorjev nujna, ker že rja teče... itak, po teh letih.
edini meni velik manjko je:
-da nima zunanje kuhinje (kot npr Bavaria 27), ampak samo umivalnik in hladilnik. nimam pojma kako bi to rešil. znotraj je vse na štrom (tudi tu mi ni jasno kako prestaviti na plin).
cena JE visoka. ampak pustimo se presenetiti, kaj se bo na koncu dalo.
sem se pa včeraj peljal z Bavario na Ugljanu. lep čoln, funkcionalen in lepo ohranjen. žal se tu zame konča.
Jedva, jedva smo zglisirali (ok, je bil malo obraščen, pa vseeno...), motor se suče na 4.000 rpm., hrupno...
pa tudi to bi morda vzel v zakup, ampak:
ob rahli, res zelo rahli, skoraj že dojenčkasti burjici, je tako špricalo v kokpit, da sem skoraj utopil svoj mobitel in bil stuširan od glave do pete v manj kot 5 minutah.
če pomislim, da smo s svojim EOLOM 650 day redno pluli (v trikrat težjem morju med Rabom in Krkom), pa v taki situaciji kot je bila včeraj nismo bili bolj mokri, kvečjemu manj, potem iskreno ne vem kdo je ta čoln skonstruiral in za kakšne razmere je bil načrtovan.
skratka, ta opcija je zame definitivno pokopana in črtana s seznama potencialnega nakupa (čeprav moram še enkrat poudariti, vse drugo super odgovarja in nudi zelo premišljen layout, in še čudovita kopalna platforma je zadaj).
PS: tudi Miro 34 sem pogledal. lepo, lepo, a hitro sem ugotovil, da so za nas (za zdaj) to preveliki čevlji.
lp,
B
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov