Privez Dobropoljana - Pašman

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

omas1
Naddesetnik

Privez Dobropoljana - Pašman

OdgovorNapisal/-a omas1 » Ne Apr 10, 2016 07:18

Pozdravljeni

Sem novopečeni član vašega foruma in novopečeni lastnik čolna Bellingardo 5.00 OPEN.
Zanima me če ima kdo izkušnje s privezom v Dobropoljani na Pašmanu. Vsaka informacija bo dobrodošla.

Lp
Nazadnje spremenil omas1, dne Ne Apr 10, 2016 07:49, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » Ne Apr 10, 2016 07:35

Pfivez Dobropoljana - Pašman

Priporočam, da tudi tukaj popraviš naslov teme :roll:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
wizard
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a wizard » Ne Apr 10, 2016 14:48

Pa saj se ve za kaj gre!!!! Če ni kaj za svetovati .... Sam sem se lansko leto zanimal za privez v tem kraju in sem vse podatke dobil pri turistični zajednici. So mi rekli da so vezi brezplačni, se pa je o tem dobro tudi posvetovati z domačini. Toliko o tem neglede na naslov.
omas1
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a omas1 » Ne Apr 10, 2016 14:57

Jaz sem klical od turističke zajednice do kapetanije pa nisem prisel do teh informacij. Zadnja informacija je bila da naj spremljam kdaj bodo dali razpis za veze in da naj se takrat prijavim. Če bo kaj placa ga lahko celo dobiš.
Ja to je pa super info. Imate mogoče kaksno ime na koga bi se obrnil za dogovor.
francelj
Admiral
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a francelj » Ne Apr 10, 2016 15:17

Lani sem tam privezal za eno noč. Prijazni in zastonj.
Je pa zanimivo, da se je ravno ta večer zrušil pomol, kamor smo se hoteli privezati :shock:

Verjetno ga še niso popravili. Takole je izgledal zjutraj:

Slika

To je tale, označen z rdečo elipso. Zelena puščica označuje kje so bili lani privezani manjši čolni turistov.

Slika

V drugi polovici julija ni bilo ravno zelo polno. Na bivši pomol se je vezala turistična ladjica. Naslednje jutro je bila privezana na nasprotni strani in je zavzela skoraj ves prostor, kjer so bili prej gumenjaki.
Drugače pa v vasi ni nobenega drugega priveza, niti dobrega zaliva za zaklon.
omas1
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a omas1 » Ne Apr 10, 2016 15:22

Mogoče sem malo narobe zastavil vprašanje. Jaz bi potreboval privez nekje od maja do konca septembra. To pa vprašanje če je brezplačno.
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Ne Apr 10, 2016 15:25

Še vedno je možno da je brezplačno, ker niso vsi mandrači (še) pod Lućko upravo in pač ni upravitelja. Vprašaj domačine.
francelj
Admiral
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a francelj » Ne Apr 10, 2016 15:28

Tega ti ne znam povedati. Obiskali smo prijatelje, ki so imeli v najemu apartma. Dobil sem vtis, da se domačini še niso tako organizirali, da bi kdo kaj kasiral, in kaže, da zato tudi reda ne dela nobeden. Nekako po načelu kdor prvi pride...
Mogoče še niso imeli gneče in so vsakega veseli :wink:
plagiator
Kontraadmiral
Kraj: Maribor - Pašman

OdgovorNapisal/-a plagiator » Sr Apr 13, 2016 20:24

Jaz sem na žačetku Pašmana, takoj ven iz Tkona pa sem se prevozil pa prehodil do banja ter se pogovarjal z domačini. V veliki večini so sami financirali ta male pomole za vezat, zato jih mnogokrat dobiš gratis zraven apartmaja. Je pa res, da ta prostor kolikor so si ga naredili potrebujejo sami, jaz ga sedaj verjetno ne bom imel, poleti pa bo , ker peljejo svoje barčice na robinzone, verjetno je povsod isto.
Če ni v moji moči da ti pomagam, ti tudi slabega ne želim
omas1
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a omas1 » Sr Apr 13, 2016 20:29

Hvala za vse odgovore. Še ta vikend ko gremo dol bom šel v akcijo da navežem stike z domačini. :wink:
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Če Apr 14, 2016 10:24

Ja, je dobro navezat stike s pravimi domačini. En naš član ima čez zimo na Pašmanu privezano barko......samo je veliko dol, ....pa večkrat za rundo dat, pa kakšno domačo specialiteto prnest (salamo, slivovko...)
.....če seješ, tudi žanješ......tako pravi on.....
mirno morje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov