Živjo!
Registriral in zavaroval bi starejšega Superjeta in me zanima kakšna je trenutno najcenejša metoda. Vse kar sem našel so stari posti. En pravi da se splača na HR registrirat/zavarovat, drugi pa da se da v SLO zavarovat za celo leto (300+€) in se po nekaj mesecih izpišeš in ti vrnejo preostali denar.
Kako naj se stvari lotim?
LP,
Luka
Registracija in zavarovanje vodnega skuterja
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
-
potatoseus
Samo za primerjavo...
Na frišno menjal zavarovalnico v Poreču iz Euroherca (ki mi ni naredil nič slabega) na Allianz (je bila prilika) in zavaroval Four Winnsa 258, letnik 2008 z motorjem Merc 5.0 MPI za vrednost 35.000 EUR (prej 32.000). Obvezno in kasko me je prišlo z začetnim 40 % popustom (Euroherc ima 50 % začetni popust) 3400 HRK pa mislim, da če bi se cvanckal bi še kakšnih 200 HRK lahko spustil. Skratka ... imam zavarovan tudi strojelom (okvare motorja) in po besedah predstavnice rabim samo potrdilo od mehanika/serviserja, da sta čoln in motor stalno vzdrževana. Poleg tega some "brezplačno" včlanili v Seahelp in imam pravice kot ostali... Pa škoda ki jo "lahko naredim je 100.000 EUR, za osebe pa cca 50.000 smrt in 100.000 invalidnina. Evo.. zdaj pa lahko primerjaš ceno če praviš, da je pri nas 300 + za starejši skuter
. Kdor rabi/če rabi mu lahko dam kontakt predstavnice Allianza, ki sicer živi v Červarju, pisarno ima pa v Poreču cca 500 m od obvoznice pri Kauflandu proti centru.
P.S. Pa še "tavelike"(za na cevi) ščipalke sem dobil za darilo
(ravno ko je zadnjič eden spraševal kje jih dobiti
)
Na frišno menjal zavarovalnico v Poreču iz Euroherca (ki mi ni naredil nič slabega) na Allianz (je bila prilika) in zavaroval Four Winnsa 258, letnik 2008 z motorjem Merc 5.0 MPI za vrednost 35.000 EUR (prej 32.000). Obvezno in kasko me je prišlo z začetnim 40 % popustom (Euroherc ima 50 % začetni popust) 3400 HRK pa mislim, da če bi se cvanckal bi še kakšnih 200 HRK lahko spustil. Skratka ... imam zavarovan tudi strojelom (okvare motorja) in po besedah predstavnice rabim samo potrdilo od mehanika/serviserja, da sta čoln in motor stalno vzdrževana. Poleg tega some "brezplačno" včlanili v Seahelp in imam pravice kot ostali... Pa škoda ki jo "lahko naredim je 100.000 EUR, za osebe pa cca 50.000 smrt in 100.000 invalidnina. Evo.. zdaj pa lahko primerjaš ceno če praviš, da je pri nas 300 + za starejši skuter
P.S. Pa še "tavelike"(za na cevi) ščipalke sem dobil za darilo
-
potatoseus
potatoseus napisal/-a:Verjetno je potemtakem res najbolje tam zavarovat. Mi lahko razložiš kaj potrebujem, če bi želel plovilo zavarovati tam? Ga registriram v Sloveniji ali tudi registriram na Hrvaškem?
Kakor sem jaz seznanjen ... če imaš plovilo registrirano v Sloveniji MORA biti SLO zavarovalnica, če ga imaš pa v Hrvaški, potem pa mora bit RH zavarovalnica...
Aja.. pa za razred mojega plovila (mislim da IIIa) lahko plujem SAMO v mejah RH (ne smem v Slo ali ČG, bognedaj v Italijo, za kar moraš kar nekaj zavarovalnine doplačati).. no to se moram še točno pozanimati na kapetaniji, ker sem slišl kar nekaj variant..
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov