Nakup jeta
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Nakup jeta
Lp, ker sem popolni začetnik v tem, me zanima a se splača kupit vodni skuter sea doo letnik 2004(215km)in 2006(255). Bral sem da bi naj imeli te letniki neke težave. Kupil bi nekaj do 5000e. Vozil sem se na morju z skuterji in bi rad se vozil na Dravi(Mb)ali Ptuj in kaj tudi na morju .Kaj priporočate in na kaj naj pazim pri nakupu? HVALA ZA POMOČ.
Mnenja glede teh?
http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=208637
http://www.mornar.net/view/ad.asp?id=210742
http://www.mornar.net/view/ad.asp?id=204317
Mnenja glede teh?
http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=208637
http://www.mornar.net/view/ad.asp?id=210742
http://www.mornar.net/view/ad.asp?id=204317
Drugi je jamaha brez turbine. Zelo nezabteven skuter. Pomuri 60% manj goriva. Gre pa nekaj vozlov manj in ima sekundo slabsi pospesek od 0-30...
Pazi na to da ni bil preveckrat potopljen. Notranjost mora biti kot nova. Ce je vse oksidirano raje pusti.
Turbaci imajo zahtevano menjavo turbine na 100ur. Strosek dobrih 500e. Naceloma dela ce je redno in pravilno vzdrzevano. Ne kupuj iz rente ali z ogromno urami...
Pazi na to da ni bil preveckrat potopljen. Notranjost mora biti kot nova. Ce je vse oksidirano raje pusti.
Turbaci imajo zahtevano menjavo turbine na 100ur. Strosek dobrih 500e. Naceloma dela ce je redno in pravilno vzdrzevano. Ne kupuj iz rente ali z ogromno urami...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Glede cene ne morem komentirati ker ne spremljam. Se manj sea doo. Meni ne potegne. Seadoo ko crkuje crkuje zares in ni prav poceni.
Ce znas sam sravfati ali imas prijatelja ki bo sravfal za pivo ali krog z jetom kupi. Ce bos vozil na servis... jaz ne bi kupoval.
Prvi ima gor tudi riva kit, ki ni poceni. Ampak zdaj riva nima vec smisla saj je na voljo 255 in 260 seadoo podobnih letnikov. Res pa je da se riva dere in si glavni frajer...
Ce hoces dober in poceni za vzdrzevanje, normalna poraba jet kupi VXa ki ima 1100 noncharger masino. Ali VXS ki ima 1800ccm noncharged masino. Ampak zadeve z 1800ccm masino so redke in drage. Z razlogom! Vse yamahe so sploh rabljene drage kar pove veliko o kvaliteti. Osebno bi raje vzel kredit in se stegnil do yamahe.
Ce znas sam sravfati ali imas prijatelja ki bo sravfal za pivo ali krog z jetom kupi. Ce bos vozil na servis... jaz ne bi kupoval.
Prvi ima gor tudi riva kit, ki ni poceni. Ampak zdaj riva nima vec smisla saj je na voljo 255 in 260 seadoo podobnih letnikov. Res pa je da se riva dere in si glavni frajer...
Ce hoces dober in poceni za vzdrzevanje, normalna poraba jet kupi VXa ki ima 1100 noncharger masino. Ali VXS ki ima 1800ccm noncharged masino. Ampak zadeve z 1800ccm masino so redke in drage. Z razlogom! Vse yamahe so sploh rabljene drage kar pove veliko o kvaliteti. Osebno bi raje vzel kredit in se stegnil do yamahe.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
NOVI FOSIL napisal/-a:Drugače so skuterji konjiček za eno leto, potem se ga naveličaš.
To ne bo drzalo, sploh ce rad spoznavas kaj novega... z jetom si iz krka v zadru v 3 urah, ce ne sparas goriva pa v 1.5 ure... in zakaj ne bi sel zjutraj v dalmacijo na kavo? Ali pa skakanje cez valove... jet gre po zraku 15 metrov za salo...
Samo to stane $$$$
Ponavadi spoznas, da nimas dovolj za tankat po enem letu.
Turbaci z lahkoto kurijo 30 litrov na uro!!! Dnevno povprecje
Verjetno se nisi imel jeta, da to trdis
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
Ewo jaz pa cisto nasprotje... vecjega skreta ne bi mogli narediti. Glavnino ur sem pa naredil z vx1100...
Vse tak nekaj cudnega. Ko sem ga zabil cez valove je nekaj pocilo in potem sklempetalo. Gre ok, samo... ne vem kako si ostal buden iz ultre...
Pa ce ga cipas ne vem kako je z garancijo. Cist po zupi pa seadoo niso priplavali...
Vse tak nekaj cudnega. Ko sem ga zabil cez valove je nekaj pocilo in potem sklempetalo. Gre ok, samo... ne vem kako si ostal buden iz ultre...
Pa ce ga cipas ne vem kako je z garancijo. Cist po zupi pa seadoo niso priplavali...
VenumX napisal/-a:A vleče 90konjski tubo in ostale zadeve z 2 osebama na tubi? Hvala za pomoč.
Svetujem ti, da si tega Sparka sposodiš v Bernardinu. Izposoja za 4 ure stane cca 120 eur.
Na razpolago imajo dva Sparka z 90KM.
Mi smo se vlekli tudi s tubo brez težav, pa nas v naši družbi ni ravno veliko pod 100kg...
Osebno sem bil nad njim zelo navdušen, še celo toliko, da sem ga imel med lanskim dopustom namen kupiti pri enem HR prodajalcu.
No letos smo si jih ponovno izposodili in me je nekako popolnoma minilo. Bi si ga še izposodil ampak enkrat na leto ker mi je popolnoma dovolj.
Ob nakupu rabljenega skuterja bodi pazljiv. Zelo lepi in zelo ohranjeni so lahko povzročali velike težave. Sam bi pogledal za kakšnim novim - tudi za Sea Doo Sparkom 90KM ker bi bil nov in ima garancijo.
- jet-ski
- Višji štabni praporščak
- Kraj: povsod kjer je voda
[quote="mamaMicka"]Ewo jaz pa cisto nasprotje... vecjega skreta ne bi mogli narediti. Glavnino ur sem pa naredil z vx1100...
Pa ce ga cipas ne vem kako je z garancijo. Cist po zupi pa seadoo niso priplavali...[/quote
Saj sem napisal da glede na njegovo ceni
nova ultra je 16 jurčkov s popustom,spark pa 5.000€ 
Pa ce ga cipas ne vem kako je z garancijo. Cist po zupi pa seadoo niso priplavali...[/quote
Saj sem napisal da glede na njegovo ceni
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov