Vaše izkušnje
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
- jet-ski
- Višji štabni praporščak
- Kraj: povsod kjer je voda
Vaše izkušnje
Pozdravljeni vsi skupaj. Kot sem že napisal v naslovu bi vas lepo prosil za informacij o vaših izkušnjah oziroma vaše nasvete. Namreč zanima me naslednje. Naša štiričlanska družina se je odločila,da si kupimo rabljen čolniček s kabino dolžine 5-7m. Rad bi vas povprašal,kje imate vi plovila skozi sezono. Namreč imamo doma garažo 12x5m za plovilo in razmišljam,če se mi "izplača" vozit gor in dol plovilo za vsako morski izlet,ali bi bilo boljše da bi ga puščal na "privezu"na obali. Glede na kraje zadnje čase,bi ga najrajše kar vozil,zato vas lepo prosim za vaše mnenje oziroma kako imate urejeno to vi s svojimi plovili.
Najlepša hvala za pomoč. LP
Najlepša hvala za pomoč. LP
6m fisherman imamo na prikolici in ga vozimo gor in dol. S tem nisi omejen kam boš šel, npr za en ali dva dni v Ankaran ali pa za 14 dni na Pelješac. Prikolico, ki je bila zraven, smo naslednje leto prodali in kupili novo (satelite), ker ima dovolj valjčkov, lahko spustiš čoln v vodo na katerikoli drči brez da bi zmočil kaj več kot spodnji rob gume. Na ta način tudi nisi omejen s tem kam boš šel, daš čoln v vodo, avto in prikolico pa v kakšen kamp v bližini in odpluješ.
motorni
Kar nekaj je urejenih suhih vezov katere cene so različne, lahko pa tudi poleti po končanem vsakem dopustu marsikje zapelješ čoln not hranit. Se pa najdejo tudi ljudje, kateri ti ob oddajanju app. ter ko te spoznajo omogočijo zimovanje na njihovi zemlji ali celo v kaki nadstrešnici. Seveda v koliko ne menjavaš lokacij je to uredu rešitev. V kakšni vasici ti ob dobrem odnosu z domačini ni za bati težav, katere večinoma ustvarjajo gosti! Jaz pač imam to srečo z lastnikom, domačini, ter zaenkrat še nisem imel težav.
Če ni v moji moči da ti pomagam, ti tudi slabega ne želim
Zdravo,
sicer sem med morjeplovci čisti rookie ampak po dosedanjih izkušnjah je razlika med 5m in 7m čoln(ičk)om kar precejšnja...
Čoln dolžine 5m oz 17 feet je (govorim za primerjavo med gliserji) ponavadi dosti lažji kot gliser dolžine 7m oz. 23 feetov. Praviloma daljši čolni pridobijo tudi na širini, višini in predvsem zaradi teže (ne vem kako je z dolžino) posledično zahtevajo večjo prikolico, v dosti primerih že dvoosno in to vse skupaj lahko dnevne prevoze in spuste oteži.
Druga opcija je uporaba dvigala kjer cene varirajo od 30-50 eur za dvig in spust v morje in nazaj iz morja na prikolico (vsaj za nekatere marine na Hrvaškem) kar znese 60 do 100 eur na dan/izlet.
Če imaš možnost najema priveza se mi zdi to najbolj elegantna rešitev, da si navtike ne boste oteževali ob enodnevnih izletih. Seveda pa je slaba stvar priveza to, da se moraš vedno vračat na isto lokacijo...
Zgolj moje mnenje v navezavi z gliserji.
Za zimo pa vsekakor pripelji domov, kjer se naredi kakovostna konzervacija, servis in morebitna popravila.
LP; A
sicer sem med morjeplovci čisti rookie ampak po dosedanjih izkušnjah je razlika med 5m in 7m čoln(ičk)om kar precejšnja...
Čoln dolžine 5m oz 17 feet je (govorim za primerjavo med gliserji) ponavadi dosti lažji kot gliser dolžine 7m oz. 23 feetov. Praviloma daljši čolni pridobijo tudi na širini, višini in predvsem zaradi teže (ne vem kako je z dolžino) posledično zahtevajo večjo prikolico, v dosti primerih že dvoosno in to vse skupaj lahko dnevne prevoze in spuste oteži.
Druga opcija je uporaba dvigala kjer cene varirajo od 30-50 eur za dvig in spust v morje in nazaj iz morja na prikolico (vsaj za nekatere marine na Hrvaškem) kar znese 60 do 100 eur na dan/izlet.
Če imaš možnost najema priveza se mi zdi to najbolj elegantna rešitev, da si navtike ne boste oteževali ob enodnevnih izletih. Seveda pa je slaba stvar priveza to, da se moraš vedno vračat na isto lokacijo...
Zgolj moje mnenje v navezavi z gliserji.
Za zimo pa vsekakor pripelji domov, kjer se naredi kakovostna konzervacija, servis in morebitna popravila.
LP; A
Flesherka napisal/-a:Je bolj varno, da ga imaš kje blizu doma na zimovanju, pa ti še konzervacijo uredijo in je vse tipi topi perajt na pomlad.
ja, pa da ti ga en izpod napušča spizdi pa po delih proda. Je bilo letos že par primerov tega, ko so ljudem ispred doma čoln ukradli. Nikjer ni varno, mogoče doma pod posteljo. Če je pa nekje na zimovanju, za kar plačaš in imaš pogodbo, naj se pa najemodajalec daje potem z zavarovalnico, kako ti bo povrnil škodo.
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
.
Barka je narejena za na-v vodo. Not- ven, not-ven, .... skoda živcev, škoda časa, škoda barke.
Najprej se pa zmenite v družini, ali pa sam s seboj, kakšen uporabnik boš, boste in šele potem začni izbirat barko. 7m dolžine ni več hec.
Saj veš, plesni čevlji so za plesat, treking čevlji za pohajat, superge so za šport in prosti čas, gojzarji za v hribe, japanke za na plažo, itd.
Barke za fišing, dajkruzing, smučat, tubat, kruzat, so kar različne, pa vse "enako " dolge, slej ko prej pa zmeraj prekratke, ...
Kar se pa potem tiče same uporabe in izrabe barke je pa mesečni, ali pa sezonski vez v marini "najugodnejši."
Zato, ker imaš zagotovljeno parkirno mesto za avto.
Zato, ker gre ženski del posadke po prihodu v marino takoj na WC, ki je tam.
Zato, ker je privez varen pred vremenskimi vplivi in večina tudi pred nepridipravi.
Ker ima privez v ceno vključeno uporabo elektrike in vode.
Ker, ko greš domov, ali kadarkoli, se stuširaš ko človk, pa pokakaš tudi.
Ker, še kar nekaj plusov je, nič bat.
Mesečni najemi v vodi so za 7m tam nekako 350EUR.
Sezonski vez čez poletje , je ta dolžina , cca 1.200EUR.
Iz več smeri je potrebno ogledovat, da dobiš rešitev, ki ti ustreza.
Pozimi kar imej doma, ni blema, toda stalen transport gor in dol, pa saj se ti mora zagravžat vse skupaj. Pri vsej tej gneči na cestah, obupno nekulturnih voznikih, jebanje s prikolico in s tem sebe ter avta, ...
Ni vredno, ne privarčuješ toliko, kot potrošiš živcev. Hoby program je za sprostitev, ne pa .... !!!
Se nikomur ne opravičujem, ker je to moj odgovor, moj pogled na zastavljeno vprašanje.
.
Barka je narejena za na-v vodo. Not- ven, not-ven, .... skoda živcev, škoda časa, škoda barke.
Najprej se pa zmenite v družini, ali pa sam s seboj, kakšen uporabnik boš, boste in šele potem začni izbirat barko. 7m dolžine ni več hec.
Saj veš, plesni čevlji so za plesat, treking čevlji za pohajat, superge so za šport in prosti čas, gojzarji za v hribe, japanke za na plažo, itd.
Barke za fišing, dajkruzing, smučat, tubat, kruzat, so kar različne, pa vse "enako " dolge, slej ko prej pa zmeraj prekratke, ...
Kar se pa potem tiče same uporabe in izrabe barke je pa mesečni, ali pa sezonski vez v marini "najugodnejši."
Zato, ker imaš zagotovljeno parkirno mesto za avto.
Zato, ker gre ženski del posadke po prihodu v marino takoj na WC, ki je tam.
Zato, ker je privez varen pred vremenskimi vplivi in večina tudi pred nepridipravi.
Ker ima privez v ceno vključeno uporabo elektrike in vode.
Ker, ko greš domov, ali kadarkoli, se stuširaš ko človk, pa pokakaš tudi.
Ker, še kar nekaj plusov je, nič bat.
Mesečni najemi v vodi so za 7m tam nekako 350EUR.
Sezonski vez čez poletje , je ta dolžina , cca 1.200EUR.
Iz več smeri je potrebno ogledovat, da dobiš rešitev, ki ti ustreza.
Pozimi kar imej doma, ni blema, toda stalen transport gor in dol, pa saj se ti mora zagravžat vse skupaj. Pri vsej tej gneči na cestah, obupno nekulturnih voznikih, jebanje s prikolico in s tem sebe ter avta, ...
Ni vredno, ne privarčuješ toliko, kot potrošiš živcev. Hoby program je za sprostitev, ne pa .... !!!
Se nikomur ne opravičujem, ker je to moj odgovor, moj pogled na zastavljeno vprašanje.
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
@pajer1
se podpišem pod tole!
Jaz sem letos prvič zavezal 5m čoln v marino, namesto na bojo pred kampom...
Če spustim to, da ne rabim več plavat do čolna... avto imam zraven. KAr ne rabim vrzem v avto, kaj pozabim, hop minuta do avta...
Sem pozabil zaklenit vrata in jih je odprl veter, namesto, da bi se odlomila na boji jih je marinero dal nazaj in zavezal, za vsako slabo vreme pride SMS z opozorili, pri nas marinero tudi pregleda vse in popravi kak bokobran in javi da je vse pripravljeno na nevihto recimo...
Elektrike nisem rabil, ampak da imas vodo ob čolnu za umivanje rok, presvicanega obraza, ribiske opreme nenazadnje...
Ko koncas plovbo jo koncas ko zavezes, ne da moras sse plavat ali nalagat barko... Tudi ce gres ven za eno uro ni problem... Ce moras peljat sabo coln, za manj kot teden sploh ne bi razkladal, ali za pol ure plovbe plavat se preoblacit itd...
300-350e prisparas na gorivu, dvigalu... 7m coln ima lahko 2 toni in na klancini to ne gre. Dvigalo je kakih 50-70€ ena operacije. Torej not in ven pa imas placano marino za pol meseca...
se podpišem pod tole!
Jaz sem letos prvič zavezal 5m čoln v marino, namesto na bojo pred kampom...
Če spustim to, da ne rabim več plavat do čolna... avto imam zraven. KAr ne rabim vrzem v avto, kaj pozabim, hop minuta do avta...
Sem pozabil zaklenit vrata in jih je odprl veter, namesto, da bi se odlomila na boji jih je marinero dal nazaj in zavezal, za vsako slabo vreme pride SMS z opozorili, pri nas marinero tudi pregleda vse in popravi kak bokobran in javi da je vse pripravljeno na nevihto recimo...
Elektrike nisem rabil, ampak da imas vodo ob čolnu za umivanje rok, presvicanega obraza, ribiske opreme nenazadnje...
Ko koncas plovbo jo koncas ko zavezes, ne da moras sse plavat ali nalagat barko... Tudi ce gres ven za eno uro ni problem... Ce moras peljat sabo coln, za manj kot teden sploh ne bi razkladal, ali za pol ure plovbe plavat se preoblacit itd...
300-350e prisparas na gorivu, dvigalu... 7m coln ima lahko 2 toni in na klancini to ne gre. Dvigalo je kakih 50-70€ ena operacije. Torej not in ven pa imas placano marino za pol meseca...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov