Propeler Yamaha 50 letnik 94
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Propeler Yamaha 50 letnik 94
Zdravo
zanima me če lahko kdo pomaga glede propelerja na yamahi 50, letnik 1994, 4 taktna.
Trenutno je namontiran propeler z oznakami 11 1/8 x 13-G.
Ker sem nov v teh "vodah", bi prosil samo za mnenje ali je prop ok ali bi bil boljši kak drug.
Hvala.
zanima me če lahko kdo pomaga glede propelerja na yamahi 50, letnik 1994, 4 taktna.
Trenutno je namontiran propeler z oznakami 11 1/8 x 13-G.
Ker sem nov v teh "vodah", bi prosil samo za mnenje ali je prop ok ali bi bil boljši kak drug.
Hvala.
Upam, da se bo nekaj bistroumov potegnilo nazaj in da se SR290 premisli in sodeluje naprej.
Njegovo znanje je nepogresljivo in on je edini ki ti bo stresel iz rokava kaksen propeler je idealen zate...
Morda pa ti lahko pomagata @NOVI FOSIL in @admin ki sta se izkazala pri znanju, ki ga @SR290 obvlada v nulo!
Njegovo znanje je nepogresljivo in on je edini ki ti bo stresel iz rokava kaksen propeler je idealen zate...
Morda pa ti lahko pomagata @NOVI FOSIL in @admin ki sta se izkazala pri znanju, ki ga @SR290 obvlada v nulo!
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
Ne vem veliko o propelerjih bom pa napisal kar vem iz svojih izkušenj z gliserji.
Vsak motor ima eliso. Prvo pravilo je to da ugotoviš sedanji način delovanja.
Zelo so pomembni obrati motorja pri polnem plinu. Če motor ne dosega dovolj obratov pri polnem plinu moramo zmanjšati korak.
Pri Yamahi vsak korak dol poveča obrate za cca 200 obratov . Če pa se motor predčasno zvrti do konca pa gremo z koraki gor.
To je cela skrivnost.
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
Nazadnje spremenil NOVI FOSIL, dne So Sep 03, 2016 20:24, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Daki
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
Tako kot je Daki napisal.
Sporoči kake obrate dosegaš in ti bomo povedali katero eliso potrebuješ.
Ni važna teža plovila
Ni važna velikost plovila
Ni važna moč motorja.
Potrebuješ samo obrate pri maksimalni brzini in katero eliso imaš sedaj, kar pa si že napisal.
To bi bila cela znanost okoli elis.
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
Marcel_Mastnak napisal/-a:Daj fosil ne nabiji! Zakaj sem jaz potem iz 11x15P šel na 9x17P in pridobil 15-20kmh? Ne brihtuj povsod in ne "uči" strokovnjakov kova "sr290" ti lahk učiš kak se nabija v prazno in ljudem dviguje pritisk!
Odgovor je preprost. To ni nabijanje. To je dejstvo.
Nisi imel pravega propelerja.
Ker si za dva koraka zvišal eliso je logično da se ti je hitrost povečala.
A si ti pričakoval da bo manjša
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti