gumenjak???
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
gumenjak???
Pozdravljeni,
Razmišljam, da bi kupil rabljenega gumona, cca. 4 m, ki bi ga po zaključku dopusta enostavno pustil na Hrvaškem. Kvaliteta čolna samega oz. materiala niti ni zelo pomembna. Puščal bi ga namreč ali na obali(pokritega) ali pa bi ga zložil. Toliko, da zdrži nekaj let.
Kupil pa bi še nov motor. Kakih 10 do 15 KS. Tega bi po koncu dopusta vozil v Slovenijo.
Vprašanja:
Kaj je manj škodljivo za gumona- da ga napihnjenega in pokritega enajst mesecev pustim na obali ali da ga zložim in bi verjetno trpeli pregibi?
Če čoln registriram na Hrvaškem in je v dokumentih napisano, da zraven spada tainta motor(nek nov pač)- ali lahko ta isti motor registriram in uporabljam na drugem gumonu registriranem npr. v Nemčiji(trajno registriran)?
Če mi gumona v namen kot ga mislim uporabljati jaz odsvetujete. Kateri/kakšen plastični čoln bi bil primeren(dolžina ista- cca. 4 m) pa da bie glisiral?
Hvala,
Piko
Razmišljam, da bi kupil rabljenega gumona, cca. 4 m, ki bi ga po zaključku dopusta enostavno pustil na Hrvaškem. Kvaliteta čolna samega oz. materiala niti ni zelo pomembna. Puščal bi ga namreč ali na obali(pokritega) ali pa bi ga zložil. Toliko, da zdrži nekaj let.
Kupil pa bi še nov motor. Kakih 10 do 15 KS. Tega bi po koncu dopusta vozil v Slovenijo.
Vprašanja:
Kaj je manj škodljivo za gumona- da ga napihnjenega in pokritega enajst mesecev pustim na obali ali da ga zložim in bi verjetno trpeli pregibi?
Če čoln registriram na Hrvaškem in je v dokumentih napisano, da zraven spada tainta motor(nek nov pač)- ali lahko ta isti motor registriram in uporabljam na drugem gumonu registriranem npr. v Nemčiji(trajno registriran)?
Če mi gumona v namen kot ga mislim uporabljati jaz odsvetujete. Kateri/kakšen plastični čoln bi bil primeren(dolžina ista- cca. 4 m) pa da bie glisiral?
Hvala,
Piko
-
tyson
Pozdravljen,
sam imam Honwave 4m in Yamaho 20 KM-4T... skozi celo leto (do dopusta) stoji na boku, napihnjen seveda, na Lastovu. Registriran je v SLO.
Če ga želiš na koncu tudi prodat, naj bo napihnjen. Ravno zaradi pregibov.
Če je možnost, da leži, naj ne bo pretrdo napihnjen... moj je, ker leži na boku. Dosedaj ni pokazal, da je "nezadovoljen" s hrambo.
Za vsa ostala vprašanja pa nisem pravi naslov.
sam imam Honwave 4m in Yamaho 20 KM-4T... skozi celo leto (do dopusta) stoji na boku, napihnjen seveda, na Lastovu. Registriran je v SLO.
Če ga želiš na koncu tudi prodat, naj bo napihnjen. Ravno zaradi pregibov.
Če je možnost, da leži, naj ne bo pretrdo napihnjen... moj je, ker leži na boku. Dosedaj ni pokazal, da je "nezadovoljen" s hrambo.
Za vsa ostala vprašanja pa nisem pravi naslov.
Sam sem imel YAM 380 S, pa sem naredil čisto preprosto postolje iz nekaj desk, prekril sem ga z navadno plahto katero sem na koncih malo obtežil. Tubuse sem čisto malo razbremenil zraka, in pričakal me je kod sem ga pustil. Seveda pri lastniku najetega app. 25 m. od obale za zidom na travniku, motor pa pri njem v kleti.
Če ni v moji moči da ti pomagam, ti tudi slabega ne želim
hvala za nasvete.
da bi kdo ukradel čoln je po mojem bolj malo verjetno. seveda pa vedno obstaja možnost. gre pa za manjši zaselek in na obali, plaži je že par čolnov. tam so že tako dolgo, da že razpadajo.
problem vidim le v tem, da bodo tubusi pozimi dosti manj napihnjeni. in pa miške pa pantagane me malo skrbijo.
koliko konj pa je minimum, da gumon 4 metre glisira?
kako je z registracijo istega motorja na dveh čolnih v dveh državah?
hvala,
Piko
da bi kdo ukradel čoln je po mojem bolj malo verjetno. seveda pa vedno obstaja možnost. gre pa za manjši zaselek in na obali, plaži je že par čolnov. tam so že tako dolgo, da že razpadajo.
problem vidim le v tem, da bodo tubusi pozimi dosti manj napihnjeni. in pa miške pa pantagane me malo skrbijo.
koliko konj pa je minimum, da gumon 4 metre glisira?
kako je z registracijo istega motorja na dveh čolnih v dveh državah?
hvala,
Piko
Jaz prodajam YamByZodiac 380S brez motorja in je v zelo dobrem - odličnem stanju brez napak, če ti je interesantno kar pokliči. Imam shranjenega v Puli v garaži in je že zrihtan (očiščen in namazan) za drugo sezono.
http://www.mornar.net/view/ad.asp?id=212709
http://www.mornar.net/view/ad.asp?id=212709
kr3mn1 napisal/-a:ja ne mores v dveh drzavah isti Motor registrirat. tega zdej!
pozdrav tudi tebi,
opazil sem že, da veš vse.
me pa zanima, čisto s tehnične plati, ali obstaja izmenjava informacij o čolnih in motorjih med slo in cro? ni mi namreč jasno kako bi Hrvati vedeli, da imam isti motor registriran v Sloveniji na nekem drugem čolnu.
lep dan,
Piko
p.s. kaj pomeni "tega zdej!"?
piko napisal/-a:kr3mn1 napisal/-a:ja ne mores v dveh drzavah isti Motor registrirat. tega zdej!
pozdrav tudi tebi,
me pa zanima, čisto s tehnične plati, ali obstaja izmenjava informacij o čolnih in motorjih med slo in cro? ni mi namreč jasno kako bi Hrvati vedeli, da imam isti motor registriran v Sloveniji na nekem drugem čolnu.
lep dan,
Piko
zivjo piko,
hvala lepa za lep pozdrav. Ne opazi veliko mojega talenta, tako da se ti se enkrat zahvalim. Mi je kar toplo pri srcu ratalo.
tega zdej - pomeni, da se vprasaj malce po tvojem vprasanju, ali ti lahko avto v dveh razlicnih drzavah prijavis? Ali pa stalno prebivalisce? Ze kdaj slisal za dokazilo o lastnistvu in vpisnem listu za Motor? Mogoce so povezani ali pa se bojo?
Ce kaj rabis, me lahko vedno kontaktiras, moje znanje rade volje delim s teboj. Vedno.
piko napisal/-a:kr3mn1 napisal/-a:ja ne mores v dveh drzavah isti Motor registrirat. tega zdej!
pozdrav tudi tebi,
lep dan,
Piko
Čisto preprosto, pred vpisom v CRO register moraš predložiti potrdilo o izbrisu motorja iz našega registra. Tega pa ne boš mogel storiti, če bo motor še vedno vpisan v SLO.
Lahko pa greš na upravno enoto, kjer rabiš neko dokazilo, da je motor res tvoj (če je vpisan v register je to dovolj) in ti izdajo en dokument, ki potrjuje, da si ostale dokumente izgubil. S tem dokumentom ga lahko po tem registriraš kje drugje kjer sprejemajo flaše vina namesto potrdila o izbrisu.
Dejansko se da marsikaj zmutit, sam zna postati neprijetno, če se hrvaška in slovenska pomorska uprava kdaj priklopita obe na isti pisker informacij, pol bo pa uradniška veselica in modra kuverta s kakim zabavnim tekstom in vabilom na zaslišanje.
Dejansko se da marsikaj zmutit, sam zna postati neprijetno, če se hrvaška in slovenska pomorska uprava kdaj priklopita obe na isti pisker informacij, pol bo pa uradniška veselica in modra kuverta s kakim zabavnim tekstom in vabilom na zaslišanje.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov