odblokiranje motorja

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

somebody
Višji štabni vodnik

odblokiranje motorja

OdgovorNapisal/-a somebody » Ne Dec 28, 2008 20:09

zanima me na koliko se da prestavit yamaho 50 4taktno. kakšne so cene in kje se to splača naredit- kdo to dela. ker je motor star komaj eno leto in še ima garancijo me zanima če še je kasneje po odblokiranju garancija veljavna?
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Dec 28, 2008 20:15

Kakšne revolucije ne boš dosegel. Z zviševanjem vrtljajev moč ne bo naraščala, tako da prestavitev blokade malo višje je brez veze.
Možno, da je enak motor tudi Yamaha 60, vendar sem skoraj prepričan, da ima ta drugačne odmične gredi ali vsaj vbrizgalne šobe, pa kakšno malenkost v izpuhu, sesalnem kanalu, računalniku...

Bencinski motor NI turbodizelski motor, ki se ga da navijati do onemoglosti!!! Podobno se da navijati tudi turbo bencinske motorje, vendat če ni tehnologija TFSI, je spet problem zaradi kompresije in samovžiga... Ne enačit atmosferskih bencincev, ki so izvenkrmnih motorjih in vaših cestnih zverin tipa TDI, dCi, TDCi, CDI....

LP
somebody
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a somebody » Po Dec 29, 2008 18:11

malo offtopic sam bi rad vedel če je ta 50 konjsi motor dovolj močen za bordanje. ta motor pa je na fishermenu ki je velik 5.25 i ima čiste teže 490 kg
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Dec 30, 2008 21:26

Za bordanje je hitro dovolj, pri smučanju pa rabiš večjo moč. Zato s to kombinacijo bordanje ne bo noben problem, tudi hitrosti so nižje. Smučanje po mono smuči pa pozabi, ker ni užitka pod 30 vozlov. :D :D Jupi!!!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov