Mercruiser 1,7D
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Mercruiser 1,7D
Pozdravljeni
Imam možnost zamenjati motor 4,3 TKS za 1,7 D.
Barka je podobna kot Quicksilver 640 weekend. Ali ima kdo kaj izkušenj s tem motorjem, naslednje vprašanje pa je ali je ta motor primeren za to barko?
Teža barke je cca 1400 kg brez motorja
Hvala za odgovore izkušenejših.
Imam možnost zamenjati motor 4,3 TKS za 1,7 D.
Barka je podobna kot Quicksilver 640 weekend. Ali ima kdo kaj izkušenj s tem motorjem, naslednje vprašanje pa je ali je ta motor primeren za to barko?
Teža barke je cca 1400 kg brez motorja
Hvala za odgovore izkušenejših.
Zdravo.
Jaz sem ga imel na salpa laver 21.5 (predstavitev imam pod nasa plovila)ta motor ima hibo da najprej poci 3 bat in moj mehanik ni menjal vseh 4 in mi je po parih urah delovanja počil 1 bat...
Za moje pojme podhranjen ko smo bili 4 osebe na njej in so 3 osebe zadaj sedele sploh ni hotel izglisirat...
Se ena zadeva ki me je motila je temperatura motorja in sicer non stop je bila 93C.
To so slabosti... prednosti:
Vsi deli razen tesnilo glave pasejo od opel 1.7tdi kar pomeni da me je material kostal okoli 250e bati, batni obrocki, ojnicni lezaji, filtri...
Nizka poraba
Sam osebno bi se izogibal tega motorja ceprav mi je po 2 generalki delal b.p.
Lp, Volvo
Jaz sem ga imel na salpa laver 21.5 (predstavitev imam pod nasa plovila)ta motor ima hibo da najprej poci 3 bat in moj mehanik ni menjal vseh 4 in mi je po parih urah delovanja počil 1 bat...
Za moje pojme podhranjen ko smo bili 4 osebe na njej in so 3 osebe zadaj sedele sploh ni hotel izglisirat...
Se ena zadeva ki me je motila je temperatura motorja in sicer non stop je bila 93C.
Vsi deli razen tesnilo glave pasejo od opel 1.7tdi kar pomeni da me je material kostal okoli 250e bati, batni obrocki, ojnicni lezaji, filtri...
Nizka poraba
Lp, Volvo
volvo napisal/-a:Zdravo.
Nizka poraba
Lp, Volvo
to je nekaj narobe z vrizgom, da ti je bat počil - termična preobremenitev.
93 stopinj ni noben problem, v avtih so termostati prav tako med 88 in 94 stopinjami. Kritično rata 120+, pa še to se da rešit če opaziš pravi čas.
theDamjan napisal/-a:Narediš generalko za vsak slučaj, če je že zunaj-saj je skoraj zastonj.
Veliko Mano marine 24 50, ki je večji in težji čoln ima takšen motor, ne vem pa, kako se pelje.
Verjetno si mislil mano 22, ki je res velik za tak motor.
24 ima dva motorja ali pa enega 4.2
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Jaz sem ze povedal. Moj coln 19ft z 90 HP 4t 0,7l/nm. Res pa v dokaj lepem, z dvema osebama. pa coln z motorjem vred 700kg. Vec kot pol te teze ima sicer samo merc...
Ne mores primerjati manjsih plovil z outboardom in notranjim... kamoli z dvemi motorji...
Ne mores primerjati manjsih plovil z outboardom in notranjim... kamoli z dvemi motorji...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti