Pozdravljeni,
Zanimam se za nakup večjega plovila (trenutno 25ft) in mi je v oči padel Elan 35 HT v konfiguraciji 2x Volvo Penta D4.
O Elanovovi barkah ne vem še veliko, zato je kakeršen koli feedback zelo dobrodošel.
Hvala in lep pozdrav!
ELAN 35 HT
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
lep čoln.. ampak glede na to kakšna je struktura uporabnikov na forumu pametnih nasvetov okol tega čolna ne boš dobil..
Struktura uporabnikov tega foruma je na gumicah..
še največ bi ti znal o temu povedat KR EN ker je pred tem kar ima sedaj kupoval elana... ampak se na koncu ni odločil za elana...
Gumijaše boš potreboval ko boš iskal najboljše razmerje med motorjem in by Boatom:) pa še tam ti gumijaši ne bodo dali pravih nasvetov
Sam ti bom rekel samo da si oglej še kak drug čoln.. jas osebno se bi ogibal PET v velikem loku... gledaj dizle na osovine...
Sam sem imel z PETO bravo 2 same probleme... in poznam enega elana... podobnega kot ga gledaš sam ki je v lanskem letu investiral 25 tisoč evrov v popravilo PET...
trenunto sem na volvotu z osovinami...
še največ bi ti znal o temu povedat KR EN ker je pred tem kar ima sedaj kupoval elana... ampak se na koncu ni odločil za elana...
Gumijaše boš potreboval ko boš iskal najboljše razmerje med motorjem in by Boatom:) pa še tam ti gumijaši ne bodo dali pravih nasvetov
Sam ti bom rekel samo da si oglej še kak drug čoln.. jas osebno se bi ogibal PET v velikem loku... gledaj dizle na osovine...
Sam sem imel z PETO bravo 2 same probleme... in poznam enega elana... podobnega kot ga gledaš sam ki je v lanskem letu investiral 25 tisoč evrov v popravilo PET...
Elan Power so izredno kvalitetne barke. Vsaj do letnika 2008 lahko to zagotovim. Izdelava, materiali, design.
Težave so lahko:
1. večina kar jih poznam, je zjebanih do amena. Izkljućno zaradi šarlatanske eksploatacije in nevzdrževanja. Beri : jedva je bilo za obroke, kamoli za servisiranje. Vsi smo pa si isti. Zapopademo na najcenejše na netu in pol si kupiš probleme za vse večne čase.
2. Power35 ima malo specifično oblikovan kokpit. Proti konkurenci (Gobbi345, Cranchi 34, Mira34, Bavaria33,35,...) je v delu, kjer je volan, zelo ozek. Kopalna ploščad je prekratka, hardtop je lih toliko, da ti je vroče, ko pa je grdo morje, pa imaš nad glavo še vedno cerado.
Kar pa se pet tiče, je pa tako. Pete ob normalni uporabi, rednem servisiranju, prezimovanju na suhem, so skoraj večne. Omogočajo optimalno trimanje in pri tem najbolj ekonomično vožnjo, kar pri osovinah no-go!
Če pa je "građevinac" s špičaki na barki, katere lastnik je bil Hypo, zavijal pod polnim gasom, iz rikverca v forverc metal, da so zobniki kar škripali, olje imel po petih letih še prvo, cinkov ni blo nikjer več, barka v vodi po par let, da so transomi že pregnili, pol pa pride do stroškov, ki so ohoho €€€!
Bolj se pazi tistih zelencev D4. Tam znajo biti zgodbe.
Povzetek. Če ti je razporeditev všeč, najdeš barko od prvega lastnika z znano zgodovino (predvsem vzdrževanja), ti cena odgovarja, potem kar gasa. Imel boš odlično barko.
Btw. Z 42-ko so pred leti frajerji zapeljali na suho s polnim gasom, da je pete kar odpikalo. Na trupu pa le par prask
Ob takem šusu bi se Bavaria razpolovila.
Težave so lahko:
1. večina kar jih poznam, je zjebanih do amena. Izkljućno zaradi šarlatanske eksploatacije in nevzdrževanja. Beri : jedva je bilo za obroke, kamoli za servisiranje. Vsi smo pa si isti. Zapopademo na najcenejše na netu in pol si kupiš probleme za vse večne čase.
2. Power35 ima malo specifično oblikovan kokpit. Proti konkurenci (Gobbi345, Cranchi 34, Mira34, Bavaria33,35,...) je v delu, kjer je volan, zelo ozek. Kopalna ploščad je prekratka, hardtop je lih toliko, da ti je vroče, ko pa je grdo morje, pa imaš nad glavo še vedno cerado.
Kar pa se pet tiče, je pa tako. Pete ob normalni uporabi, rednem servisiranju, prezimovanju na suhem, so skoraj večne. Omogočajo optimalno trimanje in pri tem najbolj ekonomično vožnjo, kar pri osovinah no-go!
Če pa je "građevinac" s špičaki na barki, katere lastnik je bil Hypo, zavijal pod polnim gasom, iz rikverca v forverc metal, da so zobniki kar škripali, olje imel po petih letih še prvo, cinkov ni blo nikjer več, barka v vodi po par let, da so transomi že pregnili, pol pa pride do stroškov, ki so ohoho €€€!
Povzetek. Če ti je razporeditev všeč, najdeš barko od prvega lastnika z znano zgodovino (predvsem vzdrževanja), ti cena odgovarja, potem kar gasa. Imel boš odlično barko.
Btw. Z 42-ko so pred leti frajerji zapeljali na suho s polnim gasom, da je pete kar odpikalo. Na trupu pa le par prask
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Saj se ne bi javil, ma imam gumo in nimam pojma o teh elankah. če jih vozijo taki naduteži, se bom še bolj izogibal takih in podobnih. lep pozdrav.Sashs napisal/-a:lep čoln.. ampak glede na to kakšna je struktura uporabnikov na forumu pametnih nasvetov okol tega čolna ne boš dobil..
Nazadnje spremenil brane1, dne To Okt 25, 2016 21:09, skupaj popravljeno 1 krat.
Ja sam pr Bavariji ti ne pada strop na glavo ker se je odlepu, se ti ne scufajo sedeži ker so stapeciran z najcenejšim skajem, ne razpade zunanja miza in tud čez streho not ne teče...Zadnji Elani narejeni v Obrovcu so kar se izdelave tiče katastrofa, sem ga tudi jaz kupoval po Bavariji in bil razočaran vsaj nad tem kar sem videl 
brane1 napisal/-a:Saj se ne bi javil, ma imam gumo in nimam pojma o teh elankah. če jih vozijo taki naduteži, se bom še bolj izogibal takih in podobnih. lep pozdrav.Sashs napisal/-a:lep čoln.. ampak glede na to kakšna je struktura uporabnikov na forumu pametnih nasvetov okol tega čolna ne boš dobil..
In ja najvec imajo za povedat in svetovat taki ki si barke ogledujejo od dalec
kr en napisal/-a:Elan Power so izredno kvalitetne barke. Vsaj do letnika 2008 lahko to zagotovim. Izdelava, materiali, design.
Težave so lahko:
Btw. Z 42-ko so pred leti frajerji zapeljali na suho s polnim gasom, da je pete kar odpikalo. Na trupu pa le par praskOb takem šusu bi se Bavaria razpolovila.
Elan ki je vlozil 25 jurjev v pete stoji v nasi marini... Pa dlje kot do crvenega ne pride
Vseeno bi se jas ogibal pet
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost