nakup izvenkrmnega motorja
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Lep pozdrav navtični forumaši. Prijavil sem se na ta forum z upanjem da mi lahko kdo kako pomaga pri nastali zagati. Na Hrvaškem sem kupil izvenkrmni 2-taktni motor l.99, ki je bil pripeljan iz ITA. In sicer sem ga kupil pri Zadar nautiki.Preden sem odšel po njega sem se na kapetaniji KP, kjer je čoln tudi vpisan pozanimal kako je nadalje z vpisom motorja, mi je gospod po telefonu katerega ime ne vem odgovoril da ni problema, in sicer če ga bom kupil od fizične osebe potrebujem pogodbo ter odjavo iz prejšnje kapetanije če pa ga kupim od pravne osebe pa mi je pogoj za vpis račun za ta nakup. Sedaj po nakupu ponovno kontaktiram s kapetanijo, in naenkrat glej ga preobrat,ni več za vpis dovolj samo račun, ampak je prav tako treba vedeti njegovo zgodovino. Ko sem prijaznemu gospodu povedal da mi je njegov sodelavec povedal drugače, mi je trdil da je to nemogoče oz.naknadno izvem da so baje te variante delali ampak samo z motorji do 5 KS.Ko sem poklical v Zadar mi je lastnik firme povedal da zgodovine motorja ni,saj ni bil nikoli vpisan in rekel da bi mi morali upoštevati za vpis v register račun.Ker sem v navtičnem svetu začetnik, ne vem na koga bi se obrnil da bi mi nekako pomagal z kakšnim nasvetom oz. če ima kdo od koga takšnega kakšno številko ki mi lahko svetuje v zvezi s tem. Vesel in hvaležen bom za vsako pomoč. Lep pozdrav!
Pozdravljeni imam samo račun. Motor pa je Mercury SA 25-50 letnik 99
Kontaktiraj člana foruma val, mogoče ti on lahko pomaga
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... gistracija
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... gistracija
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Re: nakup izvenkrmnega motorja
elan435s napisal/-a:Pozdravljeni imam samo račun. Motor pa je Mercury SA 25-50 letnik 99
Ce je bil motor iz ITA moras imeti tudi zavarovanje prejsnjega lastnika. V nasprotnem primeru ga Ban ne bo vpisal, ker bi lahko bil motor hipoteticno ukraden. Vpisi ga na HR ce ti tam uspe. Srecno.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov