Ali obstaja kakšno pravilo, morda celo predpis, o velikosti pomožnega motorja, seveda glede na velikost in težo plovila?
hvala
Pomožni motor
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
Predpisa mislim da ni. Pravilo pa, da vsako zadevo prej preizkusi. Če imaš res 2052, ti lahko povem, da sem imel na enakem čolnu Tomosa 3,5 - in je bilo ravno za malo se premikat, če ni bilo vetra in valov.
Včasih sem se vozil s pomožnim motorjem ob obali ali pa se premaknil z enega sidrišča na drugo, da je vsaj malo delal.
Če bi ga rabil za reševanje kakšne res krizne situacije v močnem vetru in/ali valovih tudi približno nebi zadoščal. No ja, mogoče bi z njim uspel ustaviti čoln če bi ga ravno neslo proti obali - ampak to je pa tudi vse.
Včasih sem se vozil s pomožnim motorjem ob obali ali pa se premaknil z enega sidrišča na drugo, da je vsaj malo delal.
Če bi ga rabil za reševanje kakšne res krizne situacije v močnem vetru in/ali valovih tudi približno nebi zadoščal. No ja, mogoče bi z njim uspel ustaviti čoln če bi ga ravno neslo proti obali - ampak to je pa tudi vse.
Pri T3, T4 in izvedenkah se izpušni del hladi z morsko vodo, ki jo propeler potiska najprej do povezave med cilindrom in nogo, ta voda pa potem hladi tudi izpuh, pod malim gasom tega pretoka ni, zato se začne noga pregrevati. Od časa do časa malo naviješ gas, pa se spet ohladi.
motorni
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov