Pozdravljeni morjeplovci!
Kakšno mnenje delite o tem čolnu?
http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?id=55437
Je letnik 2008, vendar sejemski, torej so ga vozili naokoli in razkazovali, ni bil pa še v vodi.
Ima res veliko dodatne opreme (več kot je zapisano v oglasu), cena pa velja le za ta model na zalogi.
Zanimajo me vaša mnenja, predvsem kako se obnese bowrider (sedaj imam podoben čoln, vendar spredaj zaprt) in kaj predlagate v tem cenovnem rangu (novega?)
Hvala za vaša mnenja!
Monterey 180 FS ?
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Pozdravljen!
Nisem prepričan v dolžino namreč, če je model 180 bi naj bil dolg 5,4m in ne 6,2 ampak ne me držati za besedo, ker nisem prepričan. Teh 180 bi naj pomenilo 18ft.
Mi imamo bowriderja, sicer 6,6m znamke Larson. Če boš imel čoln za dnevne izlete in kopanje potem je to zadetek v polno. Ni boljšega saj ima veliko prostora in načeloma imajo bowriderji dovoljeno večjo kapaciteto ljudi in prtljage, kot tisti z zaprtim špicem.
Nisem prepričan v dolžino namreč, če je model 180 bi naj bil dolg 5,4m in ne 6,2 ampak ne me držati za besedo, ker nisem prepričan. Teh 180 bi naj pomenilo 18ft.
Mi imamo bowriderja, sicer 6,6m znamke Larson. Če boš imel čoln za dnevne izlete in kopanje potem je to zadetek v polno. Ni boljšega saj ima veliko prostora in načeloma imajo bowriderji dovoljeno večjo kapaciteto ljudi in prtljage, kot tisti z zaprtim špicem.
My car detailing projects:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=460
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=460
LaMike,
kako pa je z vožnjo prek valov, ali kaj zaliva v špico?
Slišal sem od enega potnika na Regalu 1900, da je bil lastnik čisto paranoičen že na sidru če so prišli valovi, naj bi menda kar velikokrat zalivalo.
Mogoče je to "rekla-kazala", ampak me zanima tvoje mnenje.
Zmeda z dolžino Montereya pa je najbrž zato ker ima dodatno kopalno ploščad ki bi znala biti dolga kot je razlike v dolžini...
kako pa je z vožnjo prek valov, ali kaj zaliva v špico?
Slišal sem od enega potnika na Regalu 1900, da je bil lastnik čisto paranoičen že na sidru če so prišli valovi, naj bi menda kar velikokrat zalivalo.
Mogoče je to "rekla-kazala", ampak me zanima tvoje mnenje.
Zmeda z dolžino Montereya pa je najbrž zato ker ima dodatno kopalno ploščad ki bi znala biti dolga kot je razlike v dolžini...
Točno tako, kot si rekel! Mislim, da je pri dolžni upoštevana kopalna ploščad!
Zalivanje je bolj ali manj odvisno od voznika. Ti povem na kolegovem primeru, ki ima tudi 5,5m bowriderja, da tu in tam ( v ostrih ovinkih) šprica ampak če ti ne paše se preprosto presedeš. Ni pa to tako, da bi zajemalo vodo in da bi imel cel bazen v čolnu
Pa tudi to zalivanje je ob normalnem vremenu in vožnji zanemarljivo!
V glavnem jaz sem pripradnik bowriderjev, odkar ga imamo sami. Prej sem bil seveda proti
Zalivanje je bolj ali manj odvisno od voznika. Ti povem na kolegovem primeru, ki ima tudi 5,5m bowriderja, da tu in tam ( v ostrih ovinkih) šprica ampak če ti ne paše se preprosto presedeš. Ni pa to tako, da bi zajemalo vodo in da bi imel cel bazen v čolnu
V glavnem jaz sem pripradnik bowriderjev, odkar ga imamo sami. Prej sem bil seveda proti
Hja, to, da te zalije vsak val ni preveč res, zagotovo pa je glede tega boljši "pokrit" premec. Sicer pa je tako, da če slučajno "zajahaš" val kot podmornica in si s premcem 15 cm pod vrhom vala, boš to dobil v čoln tako na bowriderju, kot na cuddy-ju. Tam se bo voda prelila po plalubi, "splezala" po vetrobranskem steklu in se preko njega prelila tebi na kolena. V trenutku vsaj 50 litrov.
"been there - done that"
Tako da, kot sem že večkrat rekel. Z manjšim čolnom raje ostani na pivu, kadar vreme ni pretirano lepo in si zraven misli "Jutri je nov dan!"
LP
Tako da, kot sem že večkrat rekel. Z manjšim čolnom raje ostani na pivu, kadar vreme ni pretirano lepo in si zraven misli "Jutri je nov dan!"
LP
Tudi jaz imam nekaj izkušenj z bow riderjem, do sedaj nisem imel težav z zalivanjem, seveda pa je treba kot pravi admin ostati na pivu, ko so valovi preveliki. Res pa je da je v špicu vedno gužva v sredini in od zadaj pa kar prazno, pravijo, da jim je lepše ko jih vozim v špicu - veter v laseh.
lp
lp
AT
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov