OdgovorNapisal/-a WSurfer » Po Jul 24, 2017 12:04
Pred časom sem pri enem trgovcu bolj iz firbca povpraševal kakšen je odstotek kupcev gliserjev dolžine okrog 6m s kabino napram kupcev bow-riderjev pa so mi odgovorili da tam nekje pol-pol. Predvsem odvisno od namena uporabe...
No, sam sem si pred nakupom tudi ogledoval tri čolne. Dva bow-riderja in enega cuddy-ja. Za enega sem bil čisto zagret (ne zaradi oblike ampak zaradi letnika, motorja itd...) vendar sem na koncu vzel gliser s kabino.
Ko se prvič znajdeš na nekoliko bolj razburkanem morju ob burji in ko te še na ''kabincu'' za steklom moči sem si hitro pritrdil, da bi bil nakup BR za takšne razmere zelo slaba odločitev. V takšnih primerih sigurno nebi nihče sedel spredaj, pa še vse po celem čolnu bi bilo mokro.
Kar zadeva vožjo in ugodja je le-ta najbolj lagodna brez nabijanja v hrbtenico tako, da oba stojita ob krmilu ali pa ob sedenju na sedežih za krmilom proti krmi. Na premcu je vedno največ nabijanja.
Pred nakupom malo poglej tudi koliko odlagalnega prostora ponuja čoln, ki si ga ogleduješ in koliko zadeve tesnijo v primeru špricanja vode v notranjost čolna.
Ima pa verjetno BR določene prednosti, ko se lahko dve osebi usedeta na prednji del, čoln hitreje zglisira, prostora je več... Več prednosti bo znal našteti še kakšen lastnik BR, sam pa s kabine (cuddy model) nebi šel.
Lp, A