Bow rider - mnenja in izkusnje

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
goahead
Admiral

Bow rider - mnenja in izkusnje

OdgovorNapisal/-a goahead » Po Jul 24, 2017 10:56

Pozdravljeni,
Trenutno sem na dopustu in si ogledujem bow rider-je. Ker nekako ze planiram, da bi ga vzel, me zanimajo uporabniske izkusnje. Ali je sploh zadeva OK, ali ni? Ustreza mi coln za dnevne izlete in seveda, da je prostoren. Sedaj sem na fishermanu.....zadeva super....edino kar je problem, ni prav komot voznja. Mislim, da bi bil coln s sedezi bolj prijazen do moje zene :-) .....no vsaj ona tako pravi, ker trpi v spici brez naslona.
Prosim za kake uporabniske komentarje.
Hvala in lp
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Jul 24, 2017 11:14

Če ji želiš dobro za križ in vrat- pozabi. Meni so vse živo preklel, bi kmalu zaključili z navtiko. :cry: Je pa tudi veliko odvisno od dolžine. Saj tudi na fishermanu zna nabijat če sediš spredaj in v valovih je bolje če sedijo zadaj- od polovice nazaj se 50% manj čuti nabijanje.
Uporabniški avatar
OGORAZD
Kapitan
Kraj: Brezovica pri LJ

OdgovorNapisal/-a OGORAZD » Po Jul 24, 2017 11:53

Smo imeli bayliner 1950 - niti otroci niti žena niso jambrali glede nabijanja, za dnevne izlete top varianta na račun prostornosti, pogrešali smo edino vratca pod steklom pri prehodu na premec zaradi vetra.
Uporabniški avatar
WSurfer
Kapitan
Kraj: Domžale - Novigrad

OdgovorNapisal/-a WSurfer » Po Jul 24, 2017 12:04

Pred časom sem pri enem trgovcu bolj iz firbca povpraševal kakšen je odstotek kupcev gliserjev dolžine okrog 6m s kabino napram kupcev bow-riderjev pa so mi odgovorili da tam nekje pol-pol. Predvsem odvisno od namena uporabe...

No, sam sem si pred nakupom tudi ogledoval tri čolne. Dva bow-riderja in enega cuddy-ja. Za enega sem bil čisto zagret (ne zaradi oblike ampak zaradi letnika, motorja itd...) vendar sem na koncu vzel gliser s kabino.

Ko se prvič znajdeš na nekoliko bolj razburkanem morju ob burji in ko te še na ''kabincu'' za steklom moči sem si hitro pritrdil, da bi bil nakup BR za takšne razmere zelo slaba odločitev. V takšnih primerih sigurno nebi nihče sedel spredaj, pa še vse po celem čolnu bi bilo mokro.

Kar zadeva vožjo in ugodja je le-ta najbolj lagodna brez nabijanja v hrbtenico tako, da oba stojita ob krmilu ali pa ob sedenju na sedežih za krmilom proti krmi. Na premcu je vedno največ nabijanja.

Pred nakupom malo poglej tudi koliko odlagalnega prostora ponuja čoln, ki si ga ogleduješ in koliko zadeve tesnijo v primeru špricanja vode v notranjost čolna.

Ima pa verjetno BR določene prednosti, ko se lahko dve osebi usedeta na prednji del, čoln hitreje zglisira, prostora je več... Več prednosti bo znal našteti še kakšen lastnik BR, sam pa s kabine (cuddy model) nebi šel.

Lp, A
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Po Jul 24, 2017 12:40

Na fishermanu je premec za poležavanje in sončenje,....za plutje, pa je njudobneje zadnja klop (za skiperskim stolom), tam je moja žena običajno ležala med plovbo.
Sicer nisem nikoli i mel BR, ampak na 5metrih mislim, da imaš bistveno več od fishermana, kot od BR..

...ko pa probaš kabinca, pa pozabiš na prejšna dva......pri nas se le hčeram toži po fishermanu kjer so se lahko izležavale na premcu...
mirno morje
McKenzy
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a McKenzy » Po Jul 24, 2017 19:19

Imam BR kar nekaj let. Zame odlična zadeva-moja najraje sedi spredaj.Če pa je slabo morje pa nabija tako pri kabincu, kot pri BR-ju. Uporabljamo ga za dnevna kopanja in tudi kadar za nekajdnevne izlete. Namreč če je slabo morje dam gor trikot premčno cerado in je stvar rešena-ampak je to res v ekstremnih preimerih-kar se špricanja tiče. Mam pa komplet cerade,tako da je ob dežju vedno suha notranjost. Napram kabincu je bolj prostorn-ima več prostora za posadko.Ima pa nižji "kljun" , tako da je treba ob težkem morju to vzeti v zakup. Pa zelo oljajša vstop v plovilo spredaj na premcu. Je pa vseeno veliko več zaveterja kot pri fishermenu-tako za posadko,kot za kapitana.
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » Po Jul 24, 2017 19:48

McKenzy, dobro pojasnjeno, se strinjam :!:
Imam že tretjega, ravno radi naštetih razlogov :D
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » Po Jul 24, 2017 23:06

jozko napisal/-a:McKenzy, dobro pojasnjeno, se strinjam :!:
Imam že tretjega, ravno radi naštetih razlogov :D

Kaksno dolzino pa priporocas? Najbrz je bil prvi manjsi, potem pa po lestvici navzgor.....
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » To Jul 25, 2017 15:26

Točno tako :!:
Počasi smo rasli :roll:
Več lahko na zs :idea:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » To Jul 25, 2017 16:12

Kamot je bowrider, če je le takle, to ta na sredi slike.

Slika
https://vodovod-rh.si/

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov