Primerjava

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

Primerjava

OdgovorNapisal/-a kocka » To Feb 24, 2009 18:37

Zanima me kako bi se odločali med gumenjakoma z alu dnom in to Honda 4m in Quicksilver 430. In če ima kdo izkušnje pri prevozu gumice (ki nima trdega dna) na prikolici, ker kolesa so po moje pri taki teži utopija (čoln 100kg in motor 5okg). Oba naj bi bila dobra in sta že v rangu 4m in več(vinjete). Razlika v ceni pa je 200eur v prid Quickija. :?
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Feb 24, 2009 21:22

Quicksilver je 30 cm daljši in ima nekaj večjo nosilnost in daljšo vodno linijo.Zavarovanje je pa verjetno isto.Materiali so pri obeh šolnih OK.Jaz bi se odločil za tega.Pri prevozu boš moral imeti motor v avtu in ne na čolnu.
LP Iztok
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Feb 25, 2009 00:03

Jaz sem imel zodiaca 425 cm z alu dnom nekaj takega kot je QS in motor teže 50 kg gor in vse skupaj na prikolici, sestavljeno samo za spust v vodo. Ampak če že misliš imeti prikolico potem poglej raje kaj s trdim dnom. Je Velika razlika ko se pelješ z enim ali drugim.V plus trdega dna seveda.Je tudi tako da moraš pri nalaganju čolna na prikolico le to skoraj celo potopiti da čoln gre lepo gor ker ga ne moreš vlečt ko konja ker boš spredaj vse potrgal(govorim za platneno dno), pri čolnu s trdim dnom tega ni ker je rinka za vlek v polistrskem trupu in lahko vlečeš čoln na prikolico, medtem ko pri mehkem dnu mora čoln sest na valjčke v vodi.
LP,G
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Sr Feb 25, 2009 11:01

če imaš čoln z mehkim dnom, ga zloženega prevažaš na navadni tovorni prikolici. s tem prišparaš pri še eni prikolici pri hiši, poleg tega je trajekt za čoln na prikolici vsaj toliko drag kot za avto in 4 osebe...medtem ko je za tovorno prikolico do 3 metre dolžine pa dokaj nizka cena prevoza.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Feb 25, 2009 14:26

Hvala za izkušnje, se pravi odpade mehko dno, ker je problem spust in nalaganje, na roke vlačil pa ne bom več :evil:, sem že dovolj. Ostajam pri plastiki, ki jo moja draga lahko sama izvleče in not spusti, pa je bolj drobna.
Uporabniški avatar
franz123
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a franz123 » Sr Mar 11, 2009 05:56

Pozdravljeni.
Sam sem imel gumenjaka hondo 4m in motor 30km na prikolici in bom rekel tako spust v vodo čista milina dvig iz vode pa mi je delal malo težav vendar sva z ženo po parih popravkih le tega spravila na prikolico in nikoli jo nisem potopil več kot do platišč.
Nad samim čolnom sem bil kar navdušen je izredno robusten in prostoren.
Ne zaliva potnikov.
Glede prevoza pa menim da je čoln te velikosti že kar na meji da ga voziš zloženega ker ga v pritljažnik zelo težko spraviš. Če ga pa daš v avtmobilsko prikolico pa mislim da je bolje da ga imaš na prikolici za čoln in po možnosti še kakšno sredinjsko konzolo pa sedeš in bumf na morje.

l.p. Franci
Uporabniški avatar
Pozejdon
Admiral

OdgovorNapisal/-a Pozejdon » Sr Mar 11, 2009 12:07

kocka napisal/-a:Hvala za izkušnje, se pravi odpade mehko dno, ker je problem spust in nalaganje, na roke vlačil pa ne bom več :evil:, sem že dovolj. Ostajam pri plastiki, ki jo moja draga lahko sama izvleče in not spusti, pa je bolj drobna.

Čaki kako to mislš "moja draga lahko sama izvleče in not spusti, pa je bolj drobna". Kaj pa ti medtem počneš, mogoče na pomolu sediš piješ pivo in na njo tuliš naj pohiti ker se ti že dam mudi?
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Mar 11, 2009 12:53

A nisi bil v soboto zraven k so mi rekl , da njihove žene tut to znajo! "Da ga ven potegne in nazaj not da!" :lol:
Uporabniški avatar
Pozejdon
Admiral

OdgovorNapisal/-a Pozejdon » Sr Mar 11, 2009 12:55

Vsaka ga potegne in če se dec ubira tud not da ... :lol:
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Mar 11, 2009 14:25

Ne glede na dolžino in ali je z trdim ali mehkim :lol: dnom.
Guma je guma, zaenkrat.
monster_d
Kapitan
Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a monster_d » Sr Mar 11, 2009 23:03

Vsak še je z mehkiga prišel na trdo :lol: :lol:
PRi čolnih smo da nebo pomote :D
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Če Mar 12, 2009 15:23

Če smo pri čolnih, potem velja. Drugače pa je glih obratno :) .
LP
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Če Mar 12, 2009 18:46

Se vidi, da je pomlad že tu in nas razganja. :lol: :lol: :lol:

Po moje, če že imaš namen voziti čoln na prikolici je boljše da nekak probaš spraviti denar za trdno dno ali pa vzeti kaj starejšega, ker je pri vožnji po morju razlika ogromna. Res da je starejše mogoče slabše pa vendar. Moj prvi gumenjak na trdo dno je bil star več kot 20 let in res ni bil kot novi ampak vožnja po morju pa je bila proti prejšnjemu z ravnim dnom neprimerljiva. No motor ni bil star toliko kot čoln, malo več :lol: :lol: :lol: , pa vendar nisem dosti šraufal. :lol: :lol: :lol: Samo filter za gorivo sem čistil.
Guma je guma, zaenkrat.

Kdo je na strani

Po forumu brska: Bing [Bot] in 4 gosti