gs nautica open 580-mnenje

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

gs nautica
Kontraadmiral
Kraj: GROSUPLJE-KRK

gs nautica open 580-mnenje

OdgovorNapisal/-a gs nautica » Sr Mar 04, 2009 18:58

lep pozdrav! sem čisto nov na forumu. zanima me vaše mnenje o čolnu. mislim po kvaliteti in kakšen se vam zdi motor. tukaj je link in ali se vam zdi cena previsoka

http://www.avto.net/mornar2003//ad.asp?id=65101

že v naprej hvala
Mirno morje.
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Sr Mar 04, 2009 20:56

Čoln preglej, če nima poškodb in preveri skupno težo. Prikolica ima tretjo tablico, torej 750 kg skupaj. Motor je po mojem dovolj močan, kolega s tako hondo nima težav.
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Sr Mar 04, 2009 22:00

Plovilo je skoraj novo, prav tako motor. Dve leti 120 ur? No ja, ni veliko. Na fotografijah zgleda lepo ohranjen, vendar ga je potrebno pregledati v naravi. Najbolje je, da pred nakupom poprosiš nekoga ki se spozna na plovila in motor, da skupaj pregledata zadevo, kakšnega jurčka zbijeta in to je to. Plovilo je pač open varianta z zunajkrmnim motorjem ima pa lep sončen prostor z blazinami in pa sevenda tendo za senco. Upam tudi, da je motor servisiran. Na težo plovila je ta motor dovolj močan, da poleti.
Je pa tako, da je malo premajhen za marino (da bi lahko hodil vsak vikend na morje) in malo prevelik, da bi ga vsak vikend vlačil na obalo. Saj sprašuješ za mnenje.

LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Mar 04, 2009 22:05

Meni se pa zdi malce drag. Za ta denar lahko dobiš kaj precej večjega, sicer pa kako leto stareše.

LP
gs nautica
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a gs nautica » Če Mar 05, 2009 13:12

hvala še enkrat za komentarje
Nazadnje spremenil gs nautica, dne Če Mar 05, 2009 14:01, skupaj popravljeno 1 krat.
Mirno morje.
soncius
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a soncius » Če Mar 05, 2009 13:41

zdravo!
Ko sem pred dvema letoma kupoval čoln je bil GS Nautica tudi v ožjem izboru. Vendar po par posvetovanjih z ljudmi ki jih prodajajo (v Italiji) .... baje veliko problemov s kvaliteto trupa, še večje težave z uveljavljanjem garancije..
Jaz osebno bi glede na že omenjene razpokice nakup odsvetoval. Za ta denar dobiš že marsikaj drugega..
gs nautica
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a gs nautica » Če Mar 05, 2009 14:08

usem se opravičujem za vsa vprašanja. kakšen čoln bi vi kupili da bi bil podoben temu čolnu? znamka letnik ....
hvala
Mirno morje.
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Če Mar 05, 2009 14:35

gs nautica, zdaj pa res ne razumem tvojega zadnjega posta? Imam občutek, kot da si nekako užaljen. Zakaj bi se nam opravičeval? Ker si dobil premalo odgovorov ali nisi dobil pravega odgovora?
Dragi morjeplovec v navtiki se puška ne meče v koruzo!
Kateri čoln? Zopet nas postavljaš ob steno. Moj predlog je, da si za začetek ogledaš Mornarja, izbereš VSA plovila od recimo 15 do 20 jurjev (mislim, da nekaj takšnega iščeš in do tu sežeš), potem pa vprašaj za izbrane, kateri se ti zdijo , da bi ti odgovarjali.
Jaz sem ti napisal, kaj jaz mislim. Jaz sem rad vsak vikend na morju, zato imam rad barko v marini in bivalne oblike čoln. Poglej si stare rubrike, kjer smo v tej kategoriji pisali o Salpi 21,50, Mano 22,50, itd, itd.
Verjemi, da ti bomo radi pomagali. Kot si opazil je na Morjeplovcu ogromno poznavalcev in tudi strokovnjakov za posamezne dejavnosti in ni "hudič" da se nekaj ne bo našlo tudi zate. Če imaš rad čisto "open" varianto in izvenkrmne motorje, potem išči med temi. Glej le, da boš imel malo sence, če ne se bo tvoja posadka s plovila hitro naveličala.
Če bi te zdaj pogledal, bi videl, da si malo zardel. Si se mogoče zaljubil v nautiko in bi rad čimprej na vodo? Vsi smo mi takšni. Meni pri 49 letih zopet mozolji rastejo od slabega vremena. Saj bo, še kak mesec!
LP

Uporabniški avatar
nemo
Admiral
Kraj: SLOBALA

OdgovorNapisal/-a nemo » Če Mar 05, 2009 14:36

V tvojem vprasanju je zelo veliko "CE", poskusi opisati za kaj bi zelel coln uporabljati (ribolov, potovanje, od vikenda do otoka, v SLO ali HR) pa ti bomo lazje svetovali oz. Dali kako idejo.

LP
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
gs nautica
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a gs nautica » Če Mar 05, 2009 16:00

na morju imamo vikend in sicer na otoku krk. čoln bi uporabljal za enodnevne ali pa več dnevne izlete :D
Mirno morje.
gs nautica
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a gs nautica » Če Mar 05, 2009 16:03

ne novinec vsekakor ne mečem puške v koruzo. gumenjakov smo imeli že kar nekja sedaj pa iščemo nekaj večje. mi smo tudi skoraj vsak vikend na morju če se le da.
Mirno morje.
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Če Mar 05, 2009 18:25

Vidiš, ta odgovor že veliko pove. Torej potrebuješ le varno plovilo za en dan, ker zvečer že lahko spiš v vašem vikendu. Mogoče močnejša varianta motorja za kakšno smučanje ali tubo.
Mogoče kaj takšnega:

http://www.avto.net/mornar2003//ad.asp?ID=65062

http://www.avto.net/mornar2003//ad.asp?ID=65477

http://www.avto.net/mornar2003//ad.asp?ID=63804 (tega prodaja naš Admin samo si noče reklame delat)

http://www.avto.net/mornar2003//ad.asp?ID=31750

To je le nekaj od novejše izvedbe.

LP

Uporabniški avatar
BOŠTJAN
Kapitan
Kraj: Polzela

OdgovorNapisal/-a BOŠTJAN » Če Mar 05, 2009 19:44

Tale je tudi zanimiv, po velikosti, ceni in ohranjenosti.

http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?id=64804
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Mar 05, 2009 22:24

Za tega zadnjega se je zanimala ena moja stranka, ga je šel pogledat in je menda čoln precej bogi.
Ne me držat za besedo, nisem ga jaz osebno videl, le tako mi je povedala stranka.

LP
Uporabniški avatar
Fisherman
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Fisherman » To Mar 10, 2009 22:16

Dober dan!!

No mene pa zanima, če ima še kdo slabe izkušnje z gs nautico, namreč tudi sam se idločam za nakup čolna te znamke!! :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov