Mnenje o

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
kixon
Praporščak
Kraj: MB

Mnenje o

OdgovorNapisal/-a kixon » Če Nov 16, 2017 13:59

Pozdravljeni.
Z ženo sva malo razmišljala o večjem čolnu. Imava tudi opcijo dokaj ugodnega priveza.
Iščeva nekaj, kar bi nama nadomestilo počitniško prikolico. Trenutno sva lastnika manjšega gliserja s kabinico (5,6m), ki nam predstavlja odličen odklop do 5 noči / dni. Ker pa otroci rastejo in so nam prostori za spanje premajhni sva nekako razmišljala o upgrejdu.
Sedaj gledam oglas - https://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=249151.
Ima mogoče kdo od vas kakšne konkretne pomisleke na to reč? Mogoče kak predlog za kaj prmerljivega? Razmišljam tudi o jadrnici...
Midva sva gledala bolj polizpodrivne barke. Po podatkih lastnika je poraba še dokaj zmerna - malo pod 25 litrov, normalno naložen, mirno morje...

Hvala za odgovore in lep dan.
k
tyson

Re: Mnenje o

OdgovorNapisal/-a tyson » Če Nov 16, 2017 14:58

moje mneje je:

če lahko gledaš nekaj okoli 34Kilo €, potem bi gledal in pregledal čisto vse, kar se da dobit...in podaljševal bi metre s starostjo barke, bil pozoren na ohranjenost...
tehnično ti nimam kaj povedat... in ker že imaš barko, predvidevam, da veš, kam gledat, ko boš na ogledu...
tudi meni so všeč polizpodrivne, še sam ne vem zakaj...po drugi strani pa bi jadral...ampak za konkreten premik je motornjača sicer dražja plovba, ki ti prihrani čas, jadra pa so za dat glavo na pašo, če ni extremnega vetra... pa tudi tu se da nbijat adrenalin...mogoče še bolj, kot na motornjači.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Če Nov 16, 2017 15:23

.

Aha, z ženo razmišljata o večji barki! Lepo!

Tale Bay je že kar lepa. dve kabini, 9x3m je že kar nekaj placa za uživat,....

Verjetno boste potem izpustili kamp in uživali samo na barki in z barko.
Tule pa nastopi tvoja trditev o poceni privezu. Jaz jih ne poznam. Če ni poleg: parking za avto, tekoča voda, elektrika, kopalnica z WC-jem, je zame tak privez neuporaben. Pa še relativno varen mora biti. Morda imaš pa drugačna merila kot jaz.

Glede porabe pa ne bi, ker je ni barke, da bi bila šparovček. Poraba na uro nima realne predstave o porabi. Poraba na miljo je že bolj realna. 25l je s to barko možno, ampak je to verjetno na spodnjem robu glisiranja, bonaca pa neobtežen, ... realnost je plus 10-15l na uro pri potovalki. 300 konjev v drobovju je potrebno "hranit". Najmanj pa potroši v režimu "privezan".

Žal je tako, da se taki užitki kažejo v dimu preko izpušne cevi. Vse ostalo kar pluje je pa trikrat počasneje, pa se odloči.

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Nov 16, 2017 18:45

Vprašaj Novinca kaj bi vzel. 8)
Nekoč se je preganjal z gliserji, manjšimi in večjimi, zdaj pa 150l čez Atlantik :shock:
https://www.jasminjadranje.si/

Pa čisto resno mislim. Če vsaj za trenutek pomisliš na jadrnico, potem ti priporočam ta del morjeplovstva. Seveda prej probaj s kom narediti en krog, da dobiš občutek. Edina "slabost" je, povprečna potovalna hitrost 5vozlov. A se ti kam mudi?
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Če Nov 16, 2017 19:28

Moje mnenje je, da če ti je všeč motornjak, si ga omisli. Glede dotičnega baya pa je bistveno predrag. Za tak denar bi jaz iskal kaj boljšega.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Če Nov 16, 2017 20:03

...
Nazadnje spremenil Roberth1, dne Pe Dec 15, 2017 20:55, skupaj popravljeno 1 krat.
https://vodovod-rh.si/
bilo
Kapitan korvete
Kraj: Podkum - Bilo

OdgovorNapisal/-a bilo » Pe Nov 17, 2017 16:14

Za ta denar se da marsikaj "pametnega" dobit. Ne hiti, časa imaš celo zimo, da si ogledaš različne vrste bark. Nekaj bi ti pa predlagal ... če ti je za plovbo le v poletnem času, potem je ta tip (odprta barka) pravi. V koliko pa imaš namen "krstarit" tudi spomladi in jeseni, da ne govorim pozimi, potem pa obvezno barka z zaprtim kokpitom (streha, drsna vrata).
Uživaj v iskanju, to je eden lepših delov navtike ... še lepši pa potem, ko barko uspeš prodati! :mrgreen:
moro12345
Admiral
Kraj: Ankaran

OdgovorNapisal/-a moro12345 » Pe Nov 17, 2017 20:52

za ta denar če ponudis komu ki proda barko za 45k € ti bo jo prodal
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Pe Nov 17, 2017 21:40

.

Vse kar je prav, ampak nekomu dvigovat moralo, drugemu jo zbijat, pa vse vedet inkajvemkajševse,....

Lepo vas prosim, v temi je ?? Kaj že?

Itak sem ameraval biti tiho, ker morosito je itak nad vsemi z znanjem, izkušnjami, intakodalje, ...

Morosito, daj poglej post nad tvojim in še kakega više. Tako nekako naj bi izgledali nasveti!!!

Pa človek je samo vprašal kaj menimo o barki, ker gleda nekaj večjo barko!

Pa bodi stokrat zamejski slovenec al kaj si že, malce pravopisa ti ne bi škodilo in forumu tudi ne.

.
pajer 1

Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » So Nov 18, 2017 08:26

moj nasvet kupi kar želiš ne preveč razmišljat,gliser je hiter in drag ampak če ti je všeč,jadrnica je druga stvar vendar drugačen način razmišljanja,na obeh je lepo,kaj bo pa tebi všeč ???in kakšen človek si ali znaš sam kaj popravit,ali potrebuješ mojstre, polizpodrivna barka je mogoče nekaj vmes meni se zdi dobra rešitev,kar se cene tiče ima morosito prav,plovilo je težko prodat,vendar vedno pride trenutek ko je nekomu všeč.
moro12345
Admiral
Kraj: Ankaran

OdgovorNapisal/-a moro12345 » So Nov 18, 2017 10:43

Pajer

Ce bi ti govoril 5 jezikov dnevno bi vidu kako bi pisal. Bodi vesel in ponosen da tudi tujci se kaj naucimo.

Aja..v sloveniji pa mi je na zalost to da je mentaliteta nekje omejena. Jaz sem vzgojen tako da nic ni zadnja cena. Se posebej v navtiki v slo, ves kako pravijo? Razmisli preden kaj kupujes ker prodal ne bos tako lahko. Jaz vsak mesec slisim za primere prodaje: kdo ti bo v sloveniji dal danes cez 30.000€ za rabljeno barko? Kolko oglasov na mornarju ze 3,4 leta se prodaja pa nikako da dobi denar. So eni ponosno, ki pol se fanj opecejo.

Kaj ga bo nekdo tepu ali ubil ce bo poklical tipa na oglasu ki proda barko za 45.000€ in bo prisu tam in mu ponudil 35.000€? Dej prosim ne bit omejen, se vprasa. Vsi imamo nek minimum v glavi ki bi finalizirali...

Tip se je zagrel za nek bayliner iz druge svetovne vojne. Letnik 1996...in bi dal 35.000? Ma ne me j....to je absurd.

Poznam recimo šocjota iz gorice ki ima Sessa Dorado 26 letnik 2005...bi jo dal za 35.000€ komot. Uporabljena samo tiste 4 mesece v letu.

In tako naprej razlicne primere...barko si je treba vzet cas (tudi do poletja) in si ogledat.

Jaz bi gledal vse kar je nad 2005 naprej ker informativno ce ne ves zdaj smo v 2017..oz drugi mesec bo ze 2018.
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » So Nov 18, 2017 11:12

fantje res nisem rasist oz nestrpnež vendar, nestrpnost in kazanje mišic,nekako oz sta lastnosti nevzgojenih in nekulturnih ljudi večinoma južnjakov enako kot kajenje in čezmerno pitje poceni alkohola. 8)
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » So Nov 18, 2017 15:30

.

Nekaj pa drži kot pribito!

Če bi jaz imel trenutno na razpolago 35000EUR za nakup barke, bi se na daleč ognil takih vseznalcev, svetovalcev, nabijačev kot je morosito.

.
pajer 1

Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » So Nov 18, 2017 21:36

Če odstraniš vse ki se ti zdijo blesavi,ki nabijajo,nakladajo brez veze,vse kar ti ni in ti niso všeč je velika verjetnost da ostaneš sam,zato je boljše potrpet z njimi tako vsaj ostaneš v formi.

lep pozdrav
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » So Nov 18, 2017 22:14

Res je. Pa v neki meri se jaz strinjam s tem kar pravi morosito, marsikdo bo raje 35k v roki nosil kot 45 na strehi.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost