Že nekaj časa me matra da bi si kupil gliser/gumenjak od cca 4,8 do 6m. Lahko ima kabino lahko pa tudi brez. Sicer se nekako bolj nagibam k odprtemu(torej brez kabine), ker bi ga uporabljal za vikend potepanja po jadranu. Take dolžine zato, ker bi ga rad spravil na prikolico in da bi jo lahko s sabo peljal in ga spuščal na klančinah(rampah) v vodo. Vem da vas ima večina tu že veliko izkušenj s floto na našem in HR trgu in me zanima kaj bolj priporočate oz. k kateremu modelu se bolj nagibate. Gledam sicer nekaj za cca 5000 eur(s prikolico). Do sedaj sem gledal model ELAN 495f, pa bayliner capri, pa gumenjake Marinar . Končna moč naj bo do 80KM(kakšno porabo lahko pričakujem pri takih motorjih/h, pri normalno plovbi ''kruzanju'') Kakšna so vaša mnenja glede na zgoraj navedene zahteve ? Zanima me tudi izbira motorjev.. Kaj je po vaših izkušnjah bolje, izvenkrmni (''japonec'') ali notranji vgradni motorji npr. mercruiser, kot ga ima Bayliner Capri(mišljeno s strani zahtevnosti vzdrževanja in stroškov, ter zanesljivosti)? Koliko stanejo servisi motorjev in na kakšne intervale se delajo?Sicer takih motorjev se nikoli nisem popravljal razen Tomos 4
lp igor

. Neki skos podcenjuješ pa drekaš, nakonc pa jest dobim od nevem koga (ker mi še ni odpisou nazaj) grozilni ZS, da bom letu.....jokice