Zamenjava impelerja Yamaha f80
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Zamenjava impelerja Yamaha f80
Pozdravljeni!
Iščem mojstra, ki bi mi seveda proti plačilu pomagal zamenjati impeler na moji Yamahi F80 2009 (4t). Ker sam še tega nisem počel, bi rad, da mi to uredi nekdo, ki se na to spozna. Sem iz okolice Celja. Prosim kontakt na ZS. Hvala.
LP
Marko
Iščem mojstra, ki bi mi seveda proti plačilu pomagal zamenjati impeler na moji Yamahi F80 2009 (4t). Ker sam še tega nisem počel, bi rad, da mi to uredi nekdo, ki se na to spozna. Sem iz okolice Celja. Prosim kontakt na ZS. Hvala.
LP
Marko
Re: Zamenjava impelerja Yamaha f80
Imas na youtube veliko posnetkov kako se menja impeler na tak motor
Hvala, vem. Vseeno bi raje videl, da to naredim prvič s pomočjo nekoga, ki mu je to "mala malica".
LP
LP
Preglej forum, ker je eden objavil celoten servis tega motorja z detajlnimi slikami. Napisi servis yamaha f80... Magari v google ti vze takoj ven post
Nimaš kaj faliti...
Bom res šel v akcijo. Res nimam dveh levih rok
Hvala in lp
Hvala in lp
-
Daki
Janmar, ni neka umetnost. Odviješ vijake na peti, snameš cink, ker imaš spodaj še en vijak in snameš peto (pomagaj si s gumi kladivom). Če ni bilo redno menjano, lahko zagrabi v puši in boš imel problem. Pa poleg impelerja, še preveri ohišje, da ni zažgan.
Kaj pa jermen, si ga že zamenjal?
Kaj pa jermen, si ga že zamenjal?
Hm, Daki izgleda, da se je točno to zgodilo, kar si napisal. Vse vijake sem odvil, peta pa gre dol le do te mere - uporabil sem tudi gumi kladivo. Preveč na silo pa nisem upal - v glavnem sranje. Me pa zanima, če je mogoče treba še kaj odviti ali sneti na sprednjem predelu pete, kjer so cevi in vzvodi (prestava). Ali je potrebno dati prej v prestavo ali pa pustim v prostem teku. Pomagajte prosim. Prilagam sliko, kjer se vidi, do koliko se je dala izvleči . cca 6-7mm.

Jermen še nisem menjal, imam 100 ur. Motor imam dve leti, sedaj bo tri. Kolikšen pa je strošek menjave le-tega?
LP
LP
Na menjalniku oz prestavi imas matico katero mores odvit,da ločiš peto od zgornjega dela.
Imaš mogoče kakšno slikco oz. kje točno najdem to matico?
LP
LP
Še cevko od brzinomerja odklopi, da je ne strgaš. Če si odvijačil vse vijake, tudi tistega pod perutko, more it narazen. Ni nobene matice na prestavni ročici!
Cvikni malo vezico in odklopi.

Cvikni malo vezico in odklopi.

-
Daki
Kot je napisal bavarko, imaš še cevko brzinomerja in ta model nima matice.
Pomagaj si z izvijači in gumi kladivom, znaš uničiti pušo. Pusti v prostem teku.
Pomagaj si z izvijači in gumi kladivom, znaš uničiti pušo. Pusti v prostem teku.
-
Daki
janmar napisal/-a:Jermen še nisem menjal, imam 100 ur. Motor imam dve leti, sedaj bo tri. Kolikšen pa je strošek menjave le-tega?
Jermen se menja na 5 let, ali na 1000 ur, odvisno kaj je prej. Verjetno še ni bil menjan. Strošek menjave do 150 eur.
Daki, hvala. Kako pa je s pušo? Predvidevam, da se ta del da naročiti v primeru uničenja. Kje točno se nahaja?
LP
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov