Gobbi in Mercury 115
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
-
matejofski
- Viceadmiral
Gobbi in Mercury 115
Zdravo, zanimajo me vaša mnenja glede čolnov Gobbi, predvsem od kakšnega lastnika, recimo za Gobbi 599. Kakšna motorizacija je priporočljiva, ali je okoli 120 KM preveč za tak čoln?
Hkrati me zanimajo izkušnje z zunanjim motorjem Mercury 115 4t. Kakšna je poraba pri neki srednji obremenitvi? Ima motor kakšne znane "serijske" težave?
Hvala. LP.
Matej
Hkrati me zanimajo izkušnje z zunanjim motorjem Mercury 115 4t. Kakšna je poraba pri neki srednji obremenitvi? Ima motor kakšne znane "serijske" težave?
Hvala. LP.
Matej
SeaHub - Nikoli sami na morju
Re: Gobbi in Mercury 115
Preveč ni nikoli. Mecury 4t maš pa več modelov bistvena razlika je al je fergy al efi kar se porabe tiče.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
-
matejofski
- Viceadmiral
Hvala AEgir.
Kako najlažje izvem, ali je Fergy al efi? Kakšna razlika v % je med njima tako čez palec? Vsaj orientacijske vrednost bi porabe bi bile dobrodošle
Motor je letnik 2008 ali 2009 ...
LP, Matej
Kako najlažje izvem, ali je Fergy al efi? Kakšna razlika v % je med njima tako čez palec? Vsaj orientacijske vrednost bi porabe bi bile dobrodošle
Motor je letnik 2008 ali 2009 ...
LP, Matej
-
Daki
Fergy ima uplinjače, efi je injection.
Kar se porabe tiče, meni 115 4t pije od 11l/h pri lepi vožnji, pa do malo čez 30l/h pri polnem gasu.
Kar se porabe tiče, meni 115 4t pije od 11l/h pri lepi vožnji, pa do malo čez 30l/h pri polnem gasu.
Fergelj zgleda takole pod pokrivalom

EFI pa takole

Po letniku sodeč bi rekel, da je bolj EFI ampak pri teh letnikih je dostikrat mučkalica tko da model number je bolj zgovoren.
Mislim, da so mercury-i šli na EFI okoli 2005~2006.

EFI pa takole

Po letniku sodeč bi rekel, da je bolj EFI ampak pri teh letnikih je dostikrat mučkalica tko da model number je bolj zgovoren.
Mislim, da so mercury-i šli na EFI okoli 2005~2006.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
-
matejofski
- Viceadmiral
Hvala obema. Če pogledam po slikah, izgleda kakor EFI.
Daki, tudi tvoj je EFI?
Kakšne generalne izkušnje, morebitne znane težave?
Daki, tudi tvoj je EFI?
Kakšne generalne izkušnje, morebitne znane težave?
-
Daki
Je injection, ampak je Yamaha.
Ob rednem vzdrževanju bi moralo vse funkcionirati. Ti pa svetujem separator vode, če ga še nimaš.
Ob rednem vzdrževanju bi moralo vse funkcionirati. Ti pa svetujem separator vode, če ga še nimaš.
-
matejofski
- Viceadmiral
-
darkojakob
- Kontraadmiral
-
Daki
Zanimiva primerjava. Stari motor ima pri istih obratih nižjo porabo, ampak doseže pa tudi precej manjšo hitrost.
Ja zanimivo, da avtorji te primerjave ne znajo medsebojno delit dveh količin in jih pregledno prikazat.
Xilinx Vivado HLx trainee
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov