Čoln z kabino HERMITA
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Čoln z kabino HERMITA
Pozdravljeni, pred časom sem kupil čoln z kabino( POLIZPODRIVEN) in zraven dobil še motor Mariner 6 kM z kratko peto, najprej sem mislil da bo dovolj za plovbo in ribolov ob obali, ampak se je izkazalo da kratka noga ni za takšne vrste čolnov. Tako da sedaj sem se odločil kupiti nov motor z dolgo nogo + volansko upravljanje.
Sam čoln ima cca 600 kg. Motorje pa gledam sledeče:
1. Tohatsu MFS 9.8 BEPL 2.370 eur
2. Suzuki DF 15 ARL 3.130 eur
3. Tohatsu MFS 20 E EPL 3.260 eur
Prvi je občutno cenejši, ampak ne vem če bo dovolj močen za čoln, vem da z mirno vodo bo ampak me zanima za rahlo vzvalovano.
Zanima me kaj priporočate glede znamke in predvsem me zanima glede moči, ali je potrebno več ali ne. Vidim pri precej pasarah v pristanišču da imajo še močnejše motorje, ampak jih je pa še več podobnih z samo 9.9 km motorji.
Hvala za pojasnila.
prilagam še fotografije čolna.
[img]file:///Users/IMAGE/Downloads/20180513_203130.jpg[/img]
[img]file:///Users/IMAGE/Downloads/20180521_192115.jpg[/img]
Sam čoln ima cca 600 kg. Motorje pa gledam sledeče:
1. Tohatsu MFS 9.8 BEPL 2.370 eur
2. Suzuki DF 15 ARL 3.130 eur
3. Tohatsu MFS 20 E EPL 3.260 eur
Prvi je občutno cenejši, ampak ne vem če bo dovolj močen za čoln, vem da z mirno vodo bo ampak me zanima za rahlo vzvalovano.
Zanima me kaj priporočate glede znamke in predvsem me zanima glede moči, ali je potrebno več ali ne. Vidim pri precej pasarah v pristanišču da imajo še močnejše motorje, ampak jih je pa še več podobnih z samo 9.9 km motorji.
Hvala za pojasnila.
prilagam še fotografije čolna.
[img]file:///Users/IMAGE/Downloads/20180513_203130.jpg[/img]
[img]file:///Users/IMAGE/Downloads/20180521_192115.jpg[/img]
- Savo1953
- Admiral
- Kraj: Škofljica - Kvarner (Duga uvala)
Re: Čoln z kabino HERMITA
Glede na to, da je plovilo polizpodrivno, se moraš odločit ali nameravaš pluti v izpodrivnem (deplasmanskem) načinu ali v poldeplasmanskem.
Za deplasmasnko plovbo gre moj glas Suzukiju (lastne izkušnje na VEN 590), Za poldeplasmansko, pa menim, da imajo vsi trije premalo moči.
Vsekakor, pa kot si že sam ugotovil "dolga noga".
Za deplasmasnko plovbo gre moj glas Suzukiju (lastne izkušnje na VEN 590), Za poldeplasmansko, pa menim, da imajo vsi trije premalo moči.
Vsekakor, pa kot si že sam ugotovil "dolga noga".
Kdor hoče, najde pot, kdor noče, najde izgovor.
Pa daj 3000€ za 15km motor?
Pa daj 3000€ za 15km motor?
Ne razumem vprašanja!
Lepo napisano, ampak žal sem totalen začetnik in mi tej strokovni izrazi ne pomagajo dosti, kaj mi lahko prosim napišeš bolj po domače
Tako bom povedal, gre se samo za lovit ribice in poleti na kopanje,ampak vse pri nas v okolici Izole.
Kaj mi lahko mogoče poveš kako dodam slike, ker tisti linki od včeraj ne delajo, nikjer pa ne nejdem kako jih naložit?
Z vsem dolžnim spoštovanjem, predlagam da si najprej prebereš in ogledaš pravila foruma.
Da pa ne bo samo pametovanje izvoli --> viewtopic.php?f=12&t=169
Paco
Da pa ne bo samo pametovanje izvoli --> viewtopic.php?f=12&t=169
Paco
pojdi se z bikom bost!
Hvala za link, sem iskal pa nisem našel.
Uporabi drug link ki ti ga ponudi in img pred in za sliko. Glej možne predpone tukaj .
pojdi se z bikom bost!
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Tema z navodili o lepljenju slik v prispevke je dolga
- - in reči so se sčasoma spreminjale, in tudi tam reči s prvih strani lahko ne veljajo več v celoti.
Verjetno ti bo najlažje uspelo prilepiti slike na forum, če ravnaš po navodilih na zadnji strani teme od tukaj dalje.
Problem je, da zate najdem uporabnika in vidim, da imaš dva albuma, a ne vidim niti seznama niti slik tudi, ko sem prijavljen na //mojalbum.com. Hkrati za koga drugega vidim albume in slike. Prej v isti temi pa mislim da je Nikola T. dal prispevek, kako spraviš slike na mojalbum.
Trenutno je videti, kot da ti bodisi še ni uspelo spraviti slik tja (in sta albuma še prazna), še verjetneje pa, da so albumi zasebni ali kaj podobnega.
Ko sem pogledal še, kje se to da pri meni spremeniti, tega nisem našel, se pa spomnim, da me je o tem strežnik nekoč spraševal - verjetno vpraša tedaj, ko narediš nov album ali pa ko nalagaš slike.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Se upravičujem, sem dal album pod zasebno. Zdaj bi moralo delovati, vsaj meni zdaj odpira.
L.p vsem.
L.p vsem.
Dela.
lp.
lp.
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov