NAKUP PLOVILA Z HRVASKO ZASTAVO
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
NAKUP PLOVILA Z HRVASKO ZASTAVO
Pozdravljeni.
Odlocil sem se za nakup plovila v Sloveniji od Slovenca, gliser pa je registriran na Hrvaskem. Zanima me kaksen je postopek za prepis lastnistva.. ali drzi da v sloveniji na uprqvni enoti naredimo kupoprodajno pogodbo s katero grem potem jaz v lucko kapetanijo mesta kjer je plovilo na Hrvaskem registrirano in tam se lastnistvo prepise na mene in imam jaz to registracijo naprej ali je bolj komplicirano?
Lp
Odlocil sem se za nakup plovila v Sloveniji od Slovenca, gliser pa je registriran na Hrvaskem. Zanima me kaksen je postopek za prepis lastnistva.. ali drzi da v sloveniji na uprqvni enoti naredimo kupoprodajno pogodbo s katero grem potem jaz v lucko kapetanijo mesta kjer je plovilo na Hrvaskem registrirano in tam se lastnistvo prepise na mene in imam jaz to registracijo naprej ali je bolj komplicirano?
Lp
Re: NAKUP PLOVILA Z HRVASKO ZASTAVO
Kupoprodajno naredta v hrvaščini.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
OIB rabta oba pol delajta pr HR notarju Ko maš pogodbo morš dat barko zavarovat in po tem na kapetanijo po novo knjižico s tvojimi podatki pa nekoga moraš imeti ki je prijavljen na HR da zate sprejema pošto
polanc napisal/-a:OIB rabta oba pol delajta pr HR notarju Ko maš pogodbo morš dat barko zavarovat in po tem na kapetanijo po novo knjižico s tvojimi podatki pa nekoga moraš imeti ki je prijavljen na HR da zate sprejema pošto
Hvala za odgovor. OIB je davcna stevilka ce prav razumem? Torej slovenska davcna stevilka? SE pravi je problem ce naredimo kupoprodajno pogodbo na slovenski upravni enoti..? In pa za sklenitwv zavarovanja je dovolj kupoprodajna pogodba? Za zavarovalnico je verjetno vseeno ali sklenem pri Slovenski ali Hrvaski..
Na Kapetaniji samo navedes podatke te osebe ki bo sprejemala posto ali mora biti prisotna?
Hvala se enkrat ..
Lp
V tej temi je bilo kar nekaj napisanega o tem: viewtopic.php?f=13&t=23118
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
OIB je osobni identifikacijski broj psi pa mačke majo čip nam so pa list uturil haha
polanc napisal/-a:OIB je osobni identifikacijski broj psi pa mačke majo čip nam so pa list uturil haha
Pa brezplačno ga dobiš
Mato 
Ok. Ostalo mi je zdaj vse jasno.. se pravi kupoprodajna pogodba, oib, in pa oseba ki ima stalno prebivalisce na hrvaskem..
Najbolj pa me zanima ce je obvezno da je kupoprodajna v hrvascini in s strani javnog biljeznika potrjena ali velja kupoprodajna v slo(overjena).. saj bi sel po plovilo v soboto, nahaja se v Sloveniji.. In zaradi narave dela prodajalca in kupca(mene) se bova tezko ponovno uskladila sploh pa se cez teden..
Najbolj pa me zanima ce je obvezno da je kupoprodajna v hrvascini in s strani javnog biljeznika potrjena ali velja kupoprodajna v slo(overjena).. saj bi sel po plovilo v soboto, nahaja se v Sloveniji.. In zaradi narave dela prodajalca in kupca(mene) se bova tezko ponovno uskladila sploh pa se cez teden..
Lahko je slovenska sam pol rabš še overjen prevod. 
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
AEgir napisal/-a:Lahko je slovenska sam pol rabš še overjen prevod.
overjen prevod vsega in to od sodnega zapriseženega tolmača, ne kar od nekega prevajalca
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
AEgir napisal/-a:Kupoprodajno naredta v hrvaščini.
MareC je nekoč dal na forum vzorec oziroma obrazec za pooblastilo za uporabo plovila v več jezikih. Ideja je bila, da če je že (overjeni) izvirnik v vseh potrebnih jezikih, ne bo toliko zapletov okrog prevodov.
Bi bilo kaj podobnega izvedljivo in uporabno tudi pri kupoprodajnih pogodbah?
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
to sem jaz popolnoma enako letos spomladi delal in gre popolnoma enostavno. od slovenca kupil na hrvaškem...rabiš OIB, kupoprodajno, greš na zavarovalnico in potem na kapetanijo...enostavno! AMPAK rabiš obvezno overit nekoga s STALNIM prebivališčem na hrvaškem za prejem položnic itd...
pa ni toliko nujno da greš v kapetanijo kjer bo čoln stalno, za začetek greš lahko v najbližjo, jaz sem šel v Opatijo, čoln pa imam blizu Zadra...
pa ni toliko nujno da greš v kapetanijo kjer bo čoln stalno, za začetek greš lahko v najbližjo, jaz sem šel v Opatijo, čoln pa imam blizu Zadra...
ennavtik napisal/-a:to sem jaz popolnoma enako letos spomladi delal in gre popolnoma enostavno. od slovenca kupil na hrvaškem...rabiš OIB, kupoprodajno, greš na zavarovalnico in potem na kapetanijo...enostavno! AMPAK rabiš obvezno overit nekoga s STALNIM prebivališčem na hrvaškem za prejem položnic itd...
Hvala ti za odgovor. Sem klical na kapetanijo kjer je coln prijavljen in mi je gospod lepo vse razlozil. Zanima pa me se samo to: ali sta vidva s prodajalcem kupoprodajno sklenila na Hrvaskem oz v sloveniji v hrvaskem jeziku, ali pa le v slovenscini? In ti potem niso komplicirali na kapetaniji.. je pa mi gospod rekel da zavarovanja ob spremembi lastnistva ne potrebujem s sabo oz. Imeti sklenjenega saj to njega ne zanima.. moras pa ga obvezno imeti sklenjenega in pri sebi med plovbo...
tako je, ga ne rabiš v kapetaniji, ampak je pa obvezno imet na čolnu, če te ustavijo recimo...kupoprodajno sva naredila na hrvaškem, ker sem zraven čolna vzel še prikolico, ki sva jo prav tako prepisala na hrvaškem
KANCLER napisal/-a:ennavtik napisal/-a:to sem jaz popolnoma enako letos spomladi delal in gre popolnoma enostavno. od slovenca kupil na hrvaškem...rabiš OIB, kupoprodajno, greš na zavarovalnico in potem na kapetanijo...enostavno! AMPAK rabiš obvezno overit nekoga s STALNIM prebivališčem na hrvaškem za prejem položnic itd...
Hvala ti za odgovor. Sem klical na kapetanijo kjer je coln prijavljen in mi je gospod lepo vse razlozil. Zanima pa me se samo to: ali sta vidva s prodajalcem kupoprodajno sklenila na Hrvaskem oz v sloveniji v hrvaskem jeziku, ali pa le v slovenscini? In ti potem niso komplicirali na kapetaniji.. je pa mi gospod rekel da zavarovanja ob spremembi lastnistva ne potrebujem s sabo oz. Imeti sklenjenega saj to njega ne zanima.. moras pa ga obvezno imeti sklenjenega in pri sebi med plovbo...
kancler najmanj problemov bo če jo napišeta v hrvaščini in overita v CRO
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov