SUZUKI DT 65, IZKUŠNJE IN MNENJE
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
- elan450
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: Ptujsko morje - Istra
SUZUKI DT 65, IZKUŠNJE IN MNENJE
Zanima me če ima kateri morjeplovec izkušnje z motorjem Suzuki DT 65, št. 060502-131706, letnik izdelave 1999. Servisi, kakšne napake, poraba...
Lep pozdrav!
Lep pozdrav!
Boj se mora i boga
Re: SUZUKI DT 65, IZKUŠNJE IN MNENJE
Imam ga, letnik 98. Na mojem prvem čolnu, Elan 495F. Zaenkrat zadovoljen. Servisiram sam. Ga še spoznavam. Seveda z original servisnim priročnikom. Sem mislil, da jih '99 niso več izdelovali.
Glede porabe lahko rečem, da je kar požrešen v mojem primeru, ampak me to ne prizadene preveč, saj ga ne gonimo cele dneve dopusta sem in tja.
Glede porabe lahko rečem, da je kar požrešen v mojem primeru, ampak me to ne prizadene preveč, saj ga ne gonimo cele dneve dopusta sem in tja.
- elan450
- Kapitan bojne ladje
V evidenčni knjižici je tako navedeno, impeler in svečke kupuješ kje?
Boj se mora i boga
Mislim, da v Framu ASboats prodaja za Suzuki. Sam sem kupil v Val Shop. Vzel sem navadne NGK. Brez R. Impeler pa je motomarine.
Nazadnje spremenil runkl, dne Po Dec 10, 2018 19:22, skupaj popravljeno 1 krat.
Zdej sem dobu preverjeno informacijo da se velik laže razdira 30 let stara Yamaha ko 5 let star Suzuki.Narjen je iz materjalov ki se ful sprimejo,zelo se vijaki zapečejo rjavi kur..Ne vem sam ...
No, 5 let star DT pa težko najdeš.
Res pa sem na peti moral za zadnji vijak vstaviti helicoil.
Če je že kaj razstavljeno pa nikakor biti škrt in na vsak vijak nanesti posebno pasto, ki preprečuje korozijo. Npr OKS250. Pa naj bo Zamaha ali Juzuki.
Res pa sem na peti moral za zadnji vijak vstaviti helicoil.
Če je že kaj razstavljeno pa nikakor biti škrt in na vsak vijak nanesti posebno pasto, ki preprečuje korozijo. Npr OKS250. Pa naj bo Zamaha ali Juzuki.
Nazadnje spremenil runkl, dne Po Dec 10, 2018 19:38, skupaj popravljeno 1 krat.
elan450 napisal/-a:Zanima me če ima kateri morjeplovec izkušnje z motorjem Suzuki DT 65, št. 060502-131706, letnik izdelave 1999. Servisi, kakšne napake, poraba...
Lep pozdrav!
Kot sem domneval, po serijski je to letnik '91.
Peto dol vzet pr DTju je zanimivo opravilo. Na misel pride un vic o ginekologu, ki naredi generalko skozi auspuh.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
- elan450
- Kapitan bojne ladje
Za enkrat mi še ni najbolj jasno ali je ta motor dobra izbira ali ne?
Boj se mora i boga
polanc napisal/-a:Zdej sem dobu preverjeno informacijo da se velik laže razdira 30 let stara Yamaha ko 5 let star Suzuki.Narjen je iz materjalov ki se ful sprimejo,zelo se vijaki zapečejo rjavi kur..Ne vem sam ...
Sem se zdaj spomnil, da je kolega pred dvema letoma na 20 let stari Yamahi 40 brez težav odlomil dva vijaka na peti.......
elan450 napisal/-a:Za enkrat mi še ni najbolj jasno ali je ta motor dobra izbira ali ne?
Če je ohranjen in poceni je dobra zakaj pa ne. So pa vedno ba voljo tudi boljše za več šuškov.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Ma če je tako kot je zgoraj napisano da gre za motor ki je star kmali 30 let, so bile napake na njem že vse odpravljne sam mal barve bo rabil in bo delal še 30 let. Joj folk nevem kaj pričakujete od starih motorjev da bo z malo keša delalo vse kot novo tak motor je za nekoga ki zna malo šraufat ma čas in ga potem poštima.
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
- theDamjan
- Admiral
- Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
- Kontakt:
Jaz sem ga imel pred 5imi leti na gumenjaku 6m. Glede servisiranja težko kaj povem, ker nisem nič servisiral, razen olja v peti vsako leto.
Nekaj je bilo sicer narobe, da je malo manj špricala voda zgoraj, kjer teče ven hladilna voda, ampak včasih je teklo na polno, včasih manj. Impeler sem zamenjal, pa je bilo isto, potem se pa s tem nisem več ukvarjal.
Jaz sem bil zadovoljen.
Nekaj je bilo sicer narobe, da je malo manj špricala voda zgoraj, kjer teče ven hladilna voda, ampak včasih je teklo na polno, včasih manj. Impeler sem zamenjal, pa je bilo isto, potem se pa s tem nisem več ukvarjal.
Jaz sem bil zadovoljen.
-----------------
***Naj bo vsak dan najlepši!
***Naj bo vsak dan najlepši!
- elan450
- Kapitan bojne ladje
Saj mi je čisto jasno, da za malo denarja ponavadi tudi malo muzike. Pa tudi od motorja, ki je kar nekaj časa "na tem svetu" in je skoraj že zgodovinska vrednost ni mogoče pričakovati da bo delal kot nov.
Tudi sam nisem več najmlajši pa mogoče na morju boljše funkcioniram kot kakšen friški mornar.
Tudi sam nisem več najmlajši pa mogoče na morju boljše funkcioniram kot kakšen friški mornar.
Boj se mora i boga
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti