SEAWAVE MARINE D.O.O.

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

plinko
Viceadmiral

SEAWAVE MARINE D.O.O.

OdgovorNapisal/-a plinko » Če Maj 07, 2009 12:36

Imate kakšne izkušnje s temi fanti? Kot slišim je katastrofa in prodajajo poškodovane oz. dobesedno preluknjane čolne. Ko sem poslušal zgodbo nisem mogel verjeti, da kaj takega obstaja v Sloveniji!

Imam Beograda letnik 1982, pa drži 100%, pa veste kje je že vse bil. Tukaj pa slišim, da je nov čoln puščal, preluknjan in ga nočejo zamenjati, ampak želijo za nov čoln z garancijo še 70 EUR, da ga "zaflikajo"??!

Pa saj ne moreš verjet. Ima kdo že kakšne izkušnje s tem in kako naj bodoči nesrečni lastnik nove gumice sploh ukrepa? Naj se vozi z novim zaflikanim čolnom?
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Če Maj 07, 2009 12:52

Meni ravno popravljajo motor, ki je še v garanciji in sem se en teden pregovarjal da so ga sploh razdrli.(motor pri njih od 28.4.2009) V pisarni jih je pet, mehanika pa samo enega pa še ta ne vem, če je sploh redno zaposlen pri njih. Sedaj čakam da mi uradno pošljejo kaj je narobe(ležaj na vertikalni gredi) in upam da ne bodo kaj komplicirali okoli garancije. Ležaj naj bi bil čisto zarjavel.
Mi je precej žal ker nisem peljal v Koper ali Izolo.

Pa še pripomba na Volka iz Domžal, Vgradi nov motor in ga niti z WD 40 ne pošprica, urno postavko pa tako kot plastični kirurg. :twisted: Vgradnjo motorja je računal 400eur. Redni servis pa 300eur brez menjave impelerja.
Sicer je nategoval prejšnega lastnika motorja pa vseeno.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Če Maj 07, 2009 13:09

Se že nekaj komplicira okoli garancije. Trdijo, da če zarjavi ležaj, ki itak plava v olju (sploh ne vem kako lahko zarjavi), da to ne gre v garancijo.
Uporabniški avatar
dole
Viceadmiral
Kraj: gorenjska - center galaksije

OdgovorNapisal/-a dole » Če Maj 07, 2009 13:14

Omeni jim tožbo, odvetnika, pa varuha konkurence bo boš videl kako bodo začel drugače piskati.
primož
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a primož » Če Maj 07, 2009 14:29

Do sedaj sem imel z zaposlenimi iz tega podjetja same pozitivne izkušnje. Je pa res, da nisem imel nobenih garancijskih zahtevkov. Samo nakupovanje potrošnega materiala in spraševanje po nasvetih.

LP

Primož

So mi pa omenili, da so imeli na servisu en motor, pri katerem nikakor niso mogli sneti noge. Ko pa so le to naredili, se je pokazalo, da je tako močno zarjavela vertikalna os, ki gre iz noge proti motorju. Zato so me še posebej opozorili, naj pri menjavi impelerja to os dobro namažem z mastjo.
plinko
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a plinko » Če Maj 07, 2009 15:50

Ma prav vse so poskusili, pa vseeno hočejo 70 EUR, da zaflikajo nov čoln. V glavnem katastrofa. Kot bi bili kje na balkanu. In da bo mera polna, se je to zgodilo dvakrat. Čoln so reklamirali, ga peljali nazaj, pa čez en teden dobili kao drug čoln, ki pa pušča na drugem mestu. Prav vidi se, da je neka serijska napaka, saj na nekem spoju oz. vogalčku kar manjka vrhnji del. cca 1cm2.

Kar se tiče prijave in tožbe vemo kako počas v SLO deluje pravna država. Čoln je bil kupljlen za plovbo ne za stanje v garaži in tožarjenje:(.

Jaz sem tudi že razmišljal, da bi si enkrat kupil novo gumico, vendar po tako slabi izkušnji...
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Maj 07, 2009 18:06

Kocka,povej serviserju da so Čeferini tvoji bratranci ...
xiii
Kapitan
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a xiii » Če Maj 07, 2009 18:18

V takih primerih obtaja samo ena možnost, ki je najbolj učinkovita...
Plačaš 25€ članarne Zavodu za varstvo potrošnikov in izpostaviš, ter pojasniš tvoj primer! Zavod in njihovi odvetniki, pa bodo ukrepali proti podjetju... Seveda v primeru da si član, sodne stroške krije zavod!
Fishermen never dies, they just smell like that!
xiii
Kapitan
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a xiii » Če Maj 07, 2009 18:18

Lahko pa vzameš kakšno ceva, pa komu razbiješ glavo ali pa vsaj zagrouiš....to tudi pali ponavadi! :twisted:
Fishermen never dies, they just smell like that!
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Če Maj 07, 2009 19:31

xiii napisal/-a:V takih primerih obtaja samo ena možnost, ki je najbolj učinkovita...
Plačaš 25€ članarne Zavodu za varstvo potrošnikov in izpostaviš, ter pojasniš tvoj primer! Zavod in njihovi odvetniki, pa bodo ukrepali proti podjetju... Seveda v primeru da si član, sodne stroške krije zavod!

Ne vem kakšen član moraš bit :? .Sam sem imel težave z Modernimi interieri-Lesnino :evil: ,pa sem se tudi obrnil na varstvo potrošnikov in tudi na tržno inšpekcijo, neboste verjel dokler ni ga.Romana poklicala lesnino se ni nič dogajalo,potem pa se je zgodil čudež in v enem tednu se je stvar rešila :lol: ki se prej v 50-tih dneh ni mogla.Če rabiš telefonsko od tržne inšpekcije pošlji na zs.

L.P.
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
seleven
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana-Krk-Omišalj
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a seleven » Če Maj 07, 2009 22:24

polanc napisal/-a:Kocka,povej serviserju da so Čeferini tvoji bratranci ...

Kocka si bo že zrihtu odvetnika, če bo rabu. Saj je pr korit... :wink:
Vzemi vsako stresno situacijo kot pes:
Če je ne moreš požreti ali se z njo igrati,
jo pač polulaj in pojdi dalje...
Uporabniški avatar
El Barto
Poročnik korvete
Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a El Barto » Pe Maj 08, 2009 07:13

Naš Tohatsu je že iz garancije in je še vedno OK.

Sem se pa odločil za podaljšanje noge, kar znese cca 800€ delov, no to je bila pa skorajda misija nemogoče.
Naročil sem lansko leto novembra, večino dobil marca...
Potem se rabil še eno dihtngo (prinesel sem jim številko dela iz knjige rezervnih delov), dobavili pa napačno ... :roll:
V glavnem imam mešan občutek o njih, sicer delujejo resno a se vse neha, ko je treba kaj dobavit in čakaš, pa čakaš ....
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Pe Maj 08, 2009 08:44

Bom poskušal normalno, če me bodo pa hoteli nategnit se bom pa kar direktno na Japončke obrnil in še kam. Vozil bi se pa tudi še rad letos. Nekaj mi filozofirajo, da bi moralo biti zamenjano olje po sezoni in ne pred sezono, jaz pa vztrajam, da če je olje v peti nima kaj rjavet, pred ali pa po sezoni. Sicer je to prejšni lastnik peljal na servis k Volku, sam kaj so pa k...c delal servis, naj bi pa rekli, da naj pripelje po sezoni. Pa da ni bila narejena konzervacija in razne pravljice. Potem je pa itak eno leto stal. Ko konzerviraš itak zaščitiš v glavnem valje in ne ležajev v nogi, ki itak plavajo v olju. Škoda besed in škoda da takim bebcem al Volk podeljujejo licence. Motorni del je bil itak zamenjan ker je prvo uro motor zaribal (nezategnjen šponar zobatega jermena)in potem so zamenjali (pri Vovku-Domžale) motor, nogo pa dali staro nazaj in takrat so po moje nekaj zajeb...
Nazadnje spremenil kocka, dne Po Maj 18, 2009 18:18, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Pe Maj 08, 2009 13:39

No sedaj sem dobil že 3 različna mnenja različnih servisev (2x Tohatsu, 1x Yamaha), da je zarjavel ležaj na vertikalni osi(v olju ni vode , peta tesni), čista tovarniška napaka. Izgleda da jim bodo morali to Japonci osebno povedat. :evil:
plinko
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a plinko » Pe Maj 08, 2009 16:49

No vidim, da je s temi fanti na gorenjskem kar nekaj težav. Ne samo pri mojih znancih. Ima kdo tudi kakšne izkušnje z nakupom preluknjane gumice?

Ta lastnik je seveda pri njih kupil tudi novega Tohatsuja 20 in je zelo skeptičen kaj bo pa z motorjem.... po vseh pripetljajih s čolnom.

Tipi pa trdijo, da so menda kar dva čolna poškodoval kupci sami ...HALOO! Čoln še na vodi ni bil. Shranjen je pa napihnjen v sobi na ploščicah.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta