ne vem če je bilo tole že obdelovano, če da, me bo najbrž kdo torpediral na pravo temo in si preberem tam drugače pa....
Znanje in pasovna širina na tem forumu je ogromna in namesto, da dneve in dneve googlam ( kar mi še vedno ostane
Če je možno ( tole je dokaj ambicijozna prošnja) bi bilo super da ostanemo v debati znotraj teme s čim manj "jurčki in krompirji"
Zanimajo me predvsem prednosti enega materiala in trajnostni aspekt. Nekje sem prebral, da bi tudi alu čolni morali biti z notranje strani ( pustimo zunanji antifouling...) zaščiteni z določenim premazom kar pa proizvajalci večinoma ne delajo ( zasledil na neki avstralski strani) ...morda pa sem si samo narobe prevedel in tolmačil.
Na drugi strani bi tudi plastika ( tako kot v starih kvalitetno izdelanih barkah) morala biti z notranje strani zaščitena z gelkotom oz barvo pa zopet vse prevečkrat v skritih delih srečamo surovo in neobdelano površino.
Tako na eni kot drugi pa na jadranu kot vemo pride slanica , pa voda kondenza ali pa morja itd...in potem gre počasi vse v cvet. Stvari načeloma ne bole dokler ne veš za njih in so skrite ko pa udarijo zna zadeva močno finančno boleti ..
Z besedo in mnenji na dan.
Paco
Ločeno odprem še eno temo za frenda, ki kupuje barko za 2020 ampak to je že druga pravljica