elan gt 435 s, ali fletcher 4,40 m
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
-
Bertitauhec
- Kapitan fregate
elan gt 435 s, ali fletcher 4,40 m
kaj je boljše ? Elan gt 435 s ali fletcher 4,40 ? Hvala za odgovore.
Re: elan gt 435 s, ali fletcher 4,40 m
Kaj je boljše:
žganci al polenta?
žganci al polenta?
-
Bertitauhec
- Kapitan fregate
Definitivno žganci, seveda z ocvirki. 
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Katerikoli fletcher 
Manjka zakaj in zato.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Preprosto si oglej kakšne čolne je delal fletcher in kaj so dosegli in nato si oglej elan in podaj objektivno oceno pa boš imel odgovor na dlani.
Predvsem bi si avtor teme moral ogledati oba čolna in se prepričati kaj kateri ponuja, nato pa zastaviti vprašanja. Tako pa se sprašuje po znamki in je odgovor tu skoraj vedno v prid tuji znamki, ker naše tu ponavadi ni nič vredno. Kaj je dosegel Elan v svetovnem merilu? Ogromno, predvsem na področju jadrnic, pa tudi motornih čolnov.
Hočem reči, vprašanje je zastavljeno tako, da lahko samo pavšalno ocenjuješ znamke, avtor teme pa rabi mnenje o konkretnem čolnu, ki pa ga lahko poda samo nekdo, ki je ta čoln imel, ali pa ga videl in se peljal z njim.
Hočem reči, vprašanje je zastavljeno tako, da lahko samo pavšalno ocenjuješ znamke, avtor teme pa rabi mnenje o konkretnem čolnu, ki pa ga lahko poda samo nekdo, ki je ta čoln imel, ali pa ga videl in se peljal z njim.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
O področju jadernic nevem nič in se tudi ne bom tja spuščal. Glede motornih čolnov pa nebi vedel kateri model recimo je od elana kdaj veljal v svetovnem merilu za nekaj inovativnega ali kvalitativno izjemnega ali pa mogoče da se kosa po plovnih lastnostih z najboljšimi v svojem razredu, mogoče je bil kateri po opremi med bolj luksuznimi? Jaz nevem zanj. Fletcher (si mislim da gre za onega z mercuryjem na bolhi) pa elana 435 poje na vseh področjih. Tudi po prikolici ki se je v originalu prodajala zraven teh dveh čolnov se že vidi kam kateri spada.
Kateri gliser Piki od elana je za tvoja merila najboljši? Mogoče GT495? Mogoče GP070? Poglej si od fletcherja recimo 199-ko in lastnosti le nje...
Bolj elanu primerljivi pa so kaki 16 ali 17ft fletcherji in lahko primerjaš katerega koli z katerimkoli elanom(le velikost naj bo podobna) pa mi povej za en elan ki je boljši od enega fletcherja. Zajami opremo, obliko trupa, prostornost, možnost moči motorja, kvaliteto izdelavein pa seveda okvirno hitrost in ekonomijo s podobnimi motorji na podobni dolžini.
Nič slabonamernega ne mislim s tem postom ampak gre za debato ki me zanima kam bo šla.
Kateri gliser Piki od elana je za tvoja merila najboljši? Mogoče GT495? Mogoče GP070? Poglej si od fletcherja recimo 199-ko in lastnosti le nje...
Bolj elanu primerljivi pa so kaki 16 ali 17ft fletcherji in lahko primerjaš katerega koli z katerimkoli elanom(le velikost naj bo podobna) pa mi povej za en elan ki je boljši od enega fletcherja. Zajami opremo, obliko trupa, prostornost, možnost moči motorja, kvaliteto izdelavein pa seveda okvirno hitrost in ekonomijo s podobnimi motorji na podobni dolžini.
Nič slabonamernega ne mislim s tem postom ampak gre za debato ki me zanima kam bo šla.
Ne bom se spuščal v debate in primerjave znamk, ker to ni bil namen vprašanja. Avtor teme sprašuje po konkretnih modelih, sam mu odgovora ne morem dati, ker Fletcherjev ne poznam dobro, niti ne vem kaj avtor želi od čolna, ker ni nič konkretnega vprašal. Tisti Fletcher izgleda kvalitetno izdelan, ampak vidi se vse le po slikah. Je pa npr. skoraj 10 cm ožji od Elana....O motorizaciji na Elanu ne vemo nič, ker ne vemo za kateri čoln gre. Skratka o konkretnih čolnih ne vemo skoraj nič, zato lahko le razpredamo o znamkah...Tudi sam ne želim nič slabega, želel sem le opozoriti, da je treba primerjati konkretne čolne. Naj se javi nekdo, ki je imel omenjena čolna.
Sam sem imel Elana 18 cabin in bil z njim zadovoljen, tako s kvaliteto, plovnostjo, še bolj pa s prostornostjo v kabini glede na 5,33 m dolžine. Ampak to ni razred čolna, po katerem se sprašuje, zato se v nadaljnja razpredanja ne bom več spuščal.
Sam sem imel Elana 18 cabin in bil z njim zadovoljen, tako s kvaliteto, plovnostjo, še bolj pa s prostornostjo v kabini glede na 5,33 m dolžine. Ampak to ni razred čolna, po katerem se sprašuje, zato se v nadaljnja razpredanja ne bom več spuščal.
Tako kot je napisal marcel, Fletcher je višja klasa.
Imel 435 je res širši ima pa manjši V dna.
Tukaj je en test. https://www.youtube.com/watch?v=V6AS2GRcLsE
Imel 435 je res širši ima pa manjši V dna.
Tukaj je en test. https://www.youtube.com/watch?v=V6AS2GRcLsE
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Dober video za to temo! Kolker sem videl fletcherjev po dizajnu trupa in opremi bi ga uvrstil najbližje tullio abbatejuza katerega italjani rečejo”la ferrari del mare”. Samo daj 90 ps(ki sploh ni dovoljen) na elan 435 in boš takoj opazil razliko. Seveda je fletcher ožji in ravno zaradi plovnih lastnosti je treba upoštevati razmerja med dolžino, širino, težo, kotom V, številom velikostjo in postavitvijo deflektorjev in še in še ampak po teh lastnostih se da na grobo ocenit čoln že na prikolici.
Ok potem pa tako, Fletcher ima dovoljenih 90KM, Elan pa fabrških 40. To o trdnosti čolna nekaj pove, pa z serijskim 440 Fletcherjem so imeli dirke, z Elanom pa... 
kocka napisal/-a:...Fletcher ima dovoljenih 90KM, Elan pa fabrških 40.
Nebom razpravljal kateri je boljši, ampak Elan 435S, je imel največjo dovoljeno moč mototja 60KM
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Na Elan 435 se sme dati 60 kobil zadaj.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti