Kot je že iz mojega nickname-a razvidno sem novinec v nautiki
https://www.mornar.net/Show/boat.asp?ID ... 20000.-EUR
Torej regal 292, 2x Volvo Penta 5.0GL 2x 225Hp
Čoln smo si z izkušenim poznavalcem in bivšim serviserjem na AS boats ogledali skupaj in poleg vsega napisanega ki je spodaj je potrebno še kar nekaj stvari poštimati.
Kar se tiče "kozmetike" nebom nič pisal ki je pravtako potrebno čoln komplet spolirat, narediti antifouling, sčistiti rofrejne dele, popravilo gelcoat, impregacija cerade,...
Kar me bolj zanima je to da je serviser ugotovil še naslednje stvari na motorju ki so potrebne popravil:
- servis 2x (menjava olje motor, menjava olje peta, menjava filtra goriva, menjava oljnega filtra, pregled in menjava po potrebi žrtvenih anod, podmazovanje, sanacija rje pri jermenicah motorja, pregled instalacije, da ni kje oksidacije)
- popravilo leve pete: material + delo (tocno ceno lahko dolociva ko bo coln na suhem in se bo vidlo kaj vse je) cca 600e
- menjava trim senzorjev, cena senzorja 2x
Torej zanima me kaj Vi mislite glede tega čolna, ga kdo pozna mogoče? Kakšni so te motorji ?
Čoln je drugače v tem rangu za ta denar več kot prostoren in ima vse kar smo si zeleli, največ pa to da lahko prespimo in kdaj kaj skuhamo na čolnu jaz, žena in 2 otroka.
In pa če vse našteto na oglasu drži in če popravimo še te stvari kar se tiče motorja in pete naj bi imel mir za nekaj časa ali pa je to vreča brez dna?
skratka rad bi se peljal in ne šraufal celo leto
Cena je nizka, naslednji tak čoln je 35.000e in potem en celo 52.000
Prosim za bilokakšne informacije