Motorji Koenig
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Motorji Koenig
Sosed je včeraj pripeljal svoj čolniček in na njemu motor Koenig letnik 70, ki naj bi imel 60KM
. Ne more človek verjet kako preprosto je narejen. Motor - glava praktično ulita iz enega kosa iz katerega gledajo 3 svečke, na nogi nobenih rež za sesanje vode(naj bi vlekel kar preko izpuha) in tudi dimenzijsko velikosti kakšne 30KM mašine. Poraba pa verjetno 1l/KM/h. A ima kdo kaj več podatkov o teh motorjih oziroma o podjetju?
Nazadnje spremenil kocka, dne Po Jun 08, 2009 19:47, skupaj popravljeno 1 krat.
Atilone, presenetila me je prav oblika in majhnost motorja za ta letnik, ker ko mi je sosed prvič omenil kaj je kupil sem si mislil to bo tako kot bi hladilno skrinjo obesil na čoln. V bistvu pa je prav modernih oblik za ta letnik. Dvojni vplinjač in trije kabli za svečke pod pokrovom in to je vse. Mi je rekel, da mi bo sporočil kako se bo obnesel. Baje da se zavrti krepko čez 8000vrt/min!
No, sem šel pogledat na net o teh motorjih in dejansko so to dirkalni motorji, hudo!!
Ampak poraba bo tudi tam nekje kot sem omenil in upam da mu ne bo šel na dno. Obesil ga je namreč na 20let staro na pol preperelo 4m gumico Wiking in prav škoda ga bi bilo. 
No, sem šel pogledat na net o teh motorjih in dejansko so to dirkalni motorji, hudo!!
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov