drago 21 testni
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
-
Bertitauhec
- Kapitan fregate
drago 21 testni
Ker že nekaj časa gledam in premišljujem o menjavi čolna in bo ta menjava za daljši čas, vas zopet sprašujem o enem čolnu, ki se oglašuje na mornar.net in sicer DRAGO 21 testni s SUZUKI 140 in 20 urami delovanja. 31,800 eur. Jaz se zavedam, da je to za mene zelo velika sprememba sedaj ( elan 435 ) in, da bom na začetku navdušen, ampak me pa vseeno zanima vaše mnenje glede tega čolna. Če je vreden tega denarja, kar je zopet relativno. Moram omeniti tudi, da sva z mojo boljšo polovico večino časa sama, le tu in tam se nama kdo pridruži za kratki čas in pa da moja draga ni ne vem kako navdušeni navtik in tudi hitrosti na morju ne prenaša najboljše, kar pa meni prav tako ugaja. Nekako se mi zdi, da je DRAGO boljša izbira od primerljivih Poljakov, ki pa so cenejši. Vsekakor sva nekako odločena da kupiva novi čoln do 30.000 eur s kabinico, wc-jem, kuhalnik-om tako, da lahko kakšno noč tudi kje prespiva. Hvala za vaša mnenja.
Re: drago 21 testni
verjetno ti bojo svetovali rabljenega za ta denar, ampak , če želiš imeti novega in ti gre skozi ... s totim ni nič narobe, jaz sem ga gledal, ko še ni bil testni, tudi 22-ko takrat, ampak moja boljša polovica ni najbolj navdušena za spremembo, ostajam zaenkrat zadovoljen s sedanjim ... AS Boats ti bo dal verjetno garancijo kot da je popolnoma nov, mislim, da so ga imeli samo na testih v Portorožu ... računaj zraven še cca 5000 eur, prikolica, kake malenkosti. Malo je sicer ožji od primerljivih te dolžine, ampak za 2 ima gor vse kar rabiš. Kompakten je zelo, jaz sem primerjal z mojim Quicksilverjem, ki bi naj veljali za solidne čolne, pa se mi zdi, da je vsaj zgornji del čolna bolj močan, debelejši ... Tudi kar se moči zadaj tiče, imaš več kot dovolj ... če primerjam plovnost glede na to, kar imaš sedaj ali pa z mojim čolnom, definitivno na razliko v dolžini se boš na valovih peljal občutno lepše in bolj mirno ... edino, kar mene malo moti pri teh čolnih z lokom, težje je manevriranje oz. moraš biti že malo telovadec pri pristajanju, če moraš to opravljati sam, skakanje na premec in privezovanje, to je v mirnem ok, ko pa piha in premetava, je pa precej nerodno, se pa da ... samo malo preklinjaš zraven, sploh, če pri skokih naprej zahaklaš mezinec v ograjo, ker ta prehod je ozek pri tem čolnu 
Navadit se boš moral na bočno zanašanje pri vetru, to meni dela, ker moj čoln je sorazmerno lahek, a vseeno visok...opažam, ker dosti plujem s kolegi z večjimi čolni, pri istem vetru sem jaz bočno vsaj enkrat bolj občutljiv, to je pri pristajanju kar potrebno nekaj izkušenj ...
Navadit se boš moral na bočno zanašanje pri vetru, to meni dela, ker moj čoln je sorazmerno lahek, a vseeno visok...opažam, ker dosti plujem s kolegi z večjimi čolni, pri istem vetru sem jaz bočno vsaj enkrat bolj občutljiv, to je pri pristajanju kar potrebno nekaj izkušenj ...
Nazadnje spremenil pinosat, dne So Jan 02, 2021 10:57, skupaj popravljeno 1 krat.
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
-
Bertitauhec
- Kapitan fregate
Dobro izkoriščen prostor. To je precej pomembno pri taki dolžini čolna.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Lep!
Tu pa ne bo treba nič obnavljat. Samo ključ obrneš in greš.
Tu pa ne bo treba nič obnavljat. Samo ključ obrneš in greš.
Tale Drago bo kar nekaj večji in težji od sedanjega, tako da boš poleg ustrezne prikolice, potreboval tudi ustrezno vlečno vozilo in ustrezno kategorijo vozniškega dovoljenja, v kolikor ga nameravaš prevažati po cesti 
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
-
Bertitauhec
- Kapitan fregate
jozko napisal/-a:Tale Drago bo kar nekaj večji in težji od sedanjega, tako da boš poleg ustrezne prikolice, potreboval tudi ustrezno vlečno vozilo in ustrezno kategorijo vozniškega dovoljenja, v kolikor ga nameravaš prevažati po cesti
Imam Passata 1,8 bencin 180KM, izpit imam, prikolico si bom pa probal v tej ceni še nekako izboriti ?
Pasat 1.8 bencinc bo slaba za tole vleč. Sicer se da, sam je đizelica precej bolj udobna za vlečt, sploh kaka povišana verzija avta je boljša.
Poleg tega je čoln 820kg, motor ~200kg, prikolca je pa 300 kg. Se boš moral fejst potrudit, da boš prišel pod 1300..
Poleg tega je čoln 820kg, motor ~200kg, prikolca je pa 300 kg. Se boš moral fejst potrudit, da boš prišel pod 1300..
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Pa ne šparaj na prikolici. Predvsem naj ima dovolj valjčkov in nizko težišče. Tako boš lahko sam spravil čoln v vodo in nazaj na skoraj vsaki drči. Brez da bi zmočil kaj več kot spodnji rob gum.
motorni
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Aegir. Passat ma vlečno silo 1500kg. 1.8T 180ps pa ne vleče nič slabše kot 1.9tdi recimo. Prej boljše.
Ampak z osebnim avtom vlečt kaj takega ni ravno zabava, še posebej če imaš dvoosno prikolico. Rabiš enega "Reednecka", ali vsaj kak kombi, da se veselo prebiješ do obale.
Tudi na drči je osebni avti rahlo v nevarnosti, da sploviš celo kompozicijo.
Saj ne, da ne gre, ampak je pa muka za šoberja in avto. Pa ne zaradi moči, zaradi voznih lastnosti. Ko boš tole spakiral za dopust, boš imel na kljuko priklopljenih vsaj 1,6 tone, če ne še več, ker bo not vsa krama...
Tudi na drči je osebni avti rahlo v nevarnosti, da sploviš celo kompozicijo.
Saj ne, da ne gre, ampak je pa muka za šoberja in avto. Pa ne zaradi moči, zaradi voznih lastnosti. Ko boš tole spakiral za dopust, boš imel na kljuko priklopljenih vsaj 1,6 tone, če ne še več, ker bo not vsa krama...
moje mnenje :
tale čoln bo imel ko bo kompletno opremljen vsaj 1300 kg+, s prikolico 1700 kg. Jaz bi za takle čoln imel prikolico vsaj 1900-2000NDM- dvoosno seveda
potem pa začni računat zakone :
- NDM prikolice ne sme presegat avta
- vlečna sila avta
-vlečna sila kljuke
- masa prikolice na avto
- skupna NDM (izpit)...
- itd
Mislim da ni problem dizel ali benzin...bolje bi bilo imeti avtomatski menjalnik oziroma 4x4 pogon, še posebaj če imaš namen to spuščat po rampi.
Boš pa s čolnom pomoje zadovoljen...ja, napisano je že bilo, da bi bilo mogoče kak večji rabljen čoln za ta denar dobit, ampak če sta sama z ženo in boš čoln vedno vozil na morje...potem bo čist dovolj...ko boš med valovi bo pa vsak čoln premajhen za kak meter
Pogumno...in pripni kako slikco ko bo v vodi
tale čoln bo imel ko bo kompletno opremljen vsaj 1300 kg+, s prikolico 1700 kg. Jaz bi za takle čoln imel prikolico vsaj 1900-2000NDM- dvoosno seveda
potem pa začni računat zakone :
- vlečna sila avta
-vlečna sila kljuke
- masa prikolice na avto
- skupna NDM (izpit)...
- itd
Mislim da ni problem dizel ali benzin...bolje bi bilo imeti avtomatski menjalnik oziroma 4x4 pogon, še posebaj če imaš namen to spuščat po rampi.
Boš pa s čolnom pomoje zadovoljen...ja, napisano je že bilo, da bi bilo mogoče kak večji rabljen čoln za ta denar dobit, ampak če sta sama z ženo in boš čoln vedno vozil na morje...potem bo čist dovolj...ko boš med valovi bo pa vsak čoln premajhen za kak meter
Pogumno...in pripni kako slikco ko bo v vodi
david_bergoc napisal/-a:
Kar si napisal v glavnem "drži", razen zgoraj navedene trditve
Bistveno je, kar piše v "Potrdilo o skladnosti...", oziroma tako imenovani "homologaciji"
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Oprostite, prispevek je samodejno objavilo dvakrat, "brisanje v tem forumu ni nožno", pa žal napiše
Nazadnje spremenil jozko, dne Ne Jan 03, 2021 11:16, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta