Pred kratkim sem kupil Regal 2250. Zanima me če ima kdo kake dobre ali slabe izkušnje z omenjenim čolnom. Čoln je star eno leto in ima 30 ur. Naslednji mesec ga nameravam dat v vodo in prvič sprobat. Sem nov na tem forumu in bom vesel vsake informacije.
Hvala
regal2250
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
-
2009casper
- Desetnik
-
2009casper
- Desetnik
Hvala,
tud moj ma 260 ks, tko da verjetno isti motor. To bo moj prvi čoln tko da nimam prav veliko izkušenj in bi mi vsak nasvet prišel prav. Kolk maš kaj porabe in keke so kaj plovne lastnosti glede na to da sem prebral da bi znale bit zaradi stopničastega dna malo slabša vodljivost čolna v zavojih?
lep pozdrav
tud moj ma 260 ks, tko da verjetno isti motor. To bo moj prvi čoln tko da nimam prav veliko izkušenj in bi mi vsak nasvet prišel prav. Kolk maš kaj porabe in keke so kaj plovne lastnosti glede na to da sem prebral da bi znale bit zaradi stopničastega dna malo slabša vodljivost čolna v zavojih?
lep pozdrav
Ja res v zavojih je slabše vodljiv pri visoki hitrosti in kratkih zavojih se v svoji kategoriji mogoče slabše obnaša, vendar za mene mirnost plovbe veliko odtehta. Po mojih izkušnjah se pa v nemirnem morju dobro pluje. Moč motorja in hitrost sta po mojem mnenju zelo uravnovešena. Moj pluje pri 2800 - 3000 obratih z hitrostjo 28-30 milj in troši okoli 23,5 litra.
To je to
To je to
samo morje !
Čoln je povsem simpatičen, pluje tudi OK.
Glede stopničastega dna se ne občuti strašanske razlike, še posebej, če nimaš veliko izkušenj, tako da naj te to niti malo ne skrbi.
Mene recimo na tem čolnu moti design okrog platforme, pač nisem navdušen nad trikotnimi linijami, spet drugemu pa je ravno to všeč!
Z Mercom 5.0 MPI in Bravo Three nogo pa je to čisto prava zverinica, tudi poskočnosti mu ne manjka. Povprečna poraba bo res tam nekje, kot pravi indoo. Pri potovalki na 3000 vrtljajih pa je poraba okrog 30 l/h, tako da imaš na NM porabo okrog 1,2l/NM. Povsem sprejemljivo za visoke potovalne hitrosti.
LP
Glede stopničastega dna se ne občuti strašanske razlike, še posebej, če nimaš veliko izkušenj, tako da naj te to niti malo ne skrbi.
Mene recimo na tem čolnu moti design okrog platforme, pač nisem navdušen nad trikotnimi linijami, spet drugemu pa je ravno to všeč!
Z Mercom 5.0 MPI in Bravo Three nogo pa je to čisto prava zverinica, tudi poskočnosti mu ne manjka. Povprečna poraba bo res tam nekje, kot pravi indoo. Pri potovalki na 3000 vrtljajih pa je poraba okrog 30 l/h, tako da imaš na NM porabo okrog 1,2l/NM. Povsem sprejemljivo za visoke potovalne hitrosti.
LP
-
2009casper
- Desetnik
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti