Crknil solar
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Crknil solar
Super delal dve leti, danes pral čoln in seveda solarje.Popoldne pogledal na MPPT 0w 11.2 V.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Re: Crknil solar
Pozdravljen Maus
Preveri na površini. Lahko je zaradi izjemno visoke temperaturne razlike počil kristal, ker je bil prevelik temperaturni šok ali pa je prišlo le do prekinitve kakšnega kontakta na celici. Opazuj napetost in malo pritiskaj po panelu tako boš našel točko, kjer je prišlo do prekinitve. Upam da uspeš najti in sanirati.
Če boš rabil novega, mi javi na SMS kako velik panel bi potreboval. Novega lahko naročim le še do ponedeljka opoldne.
Srečno
Preveri na površini. Lahko je zaradi izjemno visoke temperaturne razlike počil kristal, ker je bil prevelik temperaturni šok ali pa je prišlo le do prekinitve kakšnega kontakta na celici. Opazuj napetost in malo pritiskaj po panelu tako boš našel točko, kjer je prišlo do prekinitve. Upam da uspeš najti in sanirati.
Če boš rabil novega, mi javi na SMS kako velik panel bi potreboval. Novega lahko naročim le še do ponedeljka opoldne.
Srečno
Istok, hvala za odgovor. Počen je bil y konjektor, vanj je prišla vloda. Verjetno že prej, ker je bil čist rujav. Vendar mi sedaj kaže samo 4-5 V 0 w in 0 A.
Status off. Imam 3 kitajce 2 po 100 in enega 80.
Status off. Imam 3 kitajce 2 po 100 in enega 80.
Odpravil napako, slabi konjektorji ( oksidirani ) minus. Slabi kontakti.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov