Fisherman CC ???

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Bos001
Naddesetnik

Fisherman CC ???

OdgovorNapisal/-a Bos001 » Po Avg 10, 2009 13:50

Pozdravljeni

Sem nov član na forumu, in vse skupaj lepo pozdravljam:). Do sedaj sem za morske užitke uporabljam gumenjaka Beograd sport ter Yamaho5. Za naslednje leto pa si nameravam privoščiti kaj večjega. Na netu sem našel tole starn (Spodaj je povezava)Pa me zanima ali imate mogoče kakšne izkušnje z tem čolnom. In ali mogoče kdo pozna lokacijo, cene, sposobnosti tega plovila.
http://www.fischermancc470.bloger.hr/

Za vse ogovore se Vam zahvaljujem, lahko pa podate kakšno mnenje kaj mi priporočate, v tem cenovnem razredu.

Lp Igor
Uporabniški avatar
skiper1
Kontraadmiral
Kraj: Velenje - Krk

OdgovorNapisal/-a skiper1 » Po Avg 10, 2009 22:20

Ojla Bos001

Tudi sam sem začel navtično pot z Beograd sport in Tomos 4,8. Potem pa smo vsako leto malo "zrastli". Ugotovil sem, da je čovn vedno pol metra prekratek in da imam vsaj za 5 konjev preslab motor. Šalo na stran. Želim ti povedati, da se moraš tudi pri plovilu vprašati, za kaj ga boš uporabljal: da se boš peljal iz enega v drug zaliv, ali iz otoka na drug otok ali po celem Jadranu, Morda do Grčije, ali boš na plovilu spal, ali ga boš imel samo za dnevne izlete, ali boš morda vlekel smučarja???
Lastnosti omenjenega čolna ne poznam, poznam pa lastnosti podobnih čolnov podobnih dolžin. To so čolni za dnevne izlete v bljižnje zalive, ker so za daljše uzlete prekratki, sploh če prideš v malo bolj razburkano morje vse šprica in se ziblje. So pa z primerno močnim motorjem primerni za vleko smučarja ali "tube" po mirnem morju.:D

LP Zvone
Morje da in morje vzame.
adrian
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a adrian » Po Avg 10, 2009 23:13

Svetujem ti, da si privoščiš plovilo kakega bolj znanega proizvajalca, zapomni si, na pogled so si plovila zelo podobna vendar je v kvaliteti ogromna razlika, posebej jo boš občutil na morju, če je plovilo poceni se ga kot rabljenega ne boš nikoli rešil, oziroma poceni kupil-zastonj prodal, znamk preverjenih plovil ti ne morem naštevati, da ne bi izpadlo kot reklama, vendar če malo pobrskaš po netu, jih boš prav gotovo našel
Bos001
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a Bos001 » To Avg 11, 2009 07:42

Ojla

Hmmm Hvala za odgovore. Pozabil sem omeniti, da bi rad plovilo samo za recimo enodnevne izlete, za take stvari ki jih je opisal kolega pred menoj :). Kaj pa mogoče rabljen Fisherman http://www.avto.net/mornar2003//ad.asp?ID=72504
recimo tak primir. Kakšen motor bi bilo dobro imeti 4takten ali prisegate na 2taktne?Kakšna je recimo razlika v porabi, zmoglivostih?

Lp
adrian
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a adrian » To Avg 11, 2009 16:15

Tale Elan ni slab čoln, sicer že zastarelega trupa, precej težak, tako da ne računaj na malo porabo, Suzuki 55 pa je zelo neposrečena varijanta, tudi sam sem ga imel, velika potrošnja in velika nezanesljivost, priporočam ti 4-taktne- tudi Suzuki, trenutno pa navijam za Mercury-e Optimax-2 taktne z direktnim vbrizgom goriva, zelo so zanesljivi, mnogo bolj so eksplozivni pri izglisiranju od 4-taktnih, to je moje mnenje
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » To Avg 11, 2009 20:17

Imel sem elan 495F (zelo podoben temu)z motorjem selva 70 2T, ko nas je bilo gor 5 in kakšnih 150kg prtljage, je bil kar na meji za izglisiranje. Po mojem bi rabil vsaj 70 KM motor.
Desetnik

OdgovorNapisal/-a boby306 » Če Avg 13, 2009 18:44

Pozdravljen!

Tudi sam sem letos nabavil nov fisherman proiozvjalca Yacht and co in morem reči da je čoln za dnevne izlete naravnost fenomenalen. Veliko prostora nikoli ne šprica v čoln tudi pri malo večjih valovih, da ne govorim o vodnih športih, vleka tube in smučanja. Motor evinrude e tec 90 km. Cenovno malo bolj dostopen kot ostali priznani fishermeni ampak garantiram užitek tudi na daljših plovbah. Preverjeno od krka do sukošana Zadar.
adrian
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a adrian » Pe Avg 14, 2009 15:42

Yacht & Co sem imel tudi sam, vendar le mesec dni, kupil sem ga direktno od proizvajalca (VE), je še 1.500 Euro cenejši kot pri naših zastopnikih, moram pa povedati, da je res cenen in bolj plovilo za nezahtevneže, ne morem si predstavljati, da bi s tem plovilom plul kam dalje, motor pa ga tudi
pošteno potopi, hvali ga lahko samo tisti, kateri ga prodaja, je res poceni, to vedo vsi, za njega kot rabljenega pa tudi nič ne dobiš
Bos001
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a Bos001 » Pe Avg 14, 2009 22:04

Pozdravljeni

Kar nekaj koristnih informacij ste napisali :) Prosil bi Gospodiča/Gospoda Adrijana če mi lahko tukaj ali pa na zs opiše kje je kupil omenjen fisherman direktno od proizvajalca in kako to poteka?

Lp
adrian
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a adrian » Pe Avg 14, 2009 22:53

Sem zbrskal kontakt številko:

0039 415969387, moraš pa nekoga najti, ki zna italijansko, jaz imam bratranca v Udinah, tako da se je on zmenil, rabiš seveda račun in CE katerega ti dajo, to je dovolj za registracijo pri nas

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti