KAKO JE S CARINO PRI MENJAVI MOTORJA NA HRVASKEM

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
peli1
Kapitan korvete
Kraj: Šentjur

KAKO JE S CARINO PRI MENJAVI MOTORJA NA HRVASKEM

OdgovorNapisal/-a peli1 » Ne Avg 23, 2009 22:28

Zdravo morjeplovci zanima me manjeva motorja na hrvaskem.Imam coln 6 meterski trenutno na hrvaskem.Ima zariban motor 190 konj. Mercruser in mi je v marini negdo svetoval da nabavim novi motor 130 konjski Mercruser ,ki mi ga tudi ugradijo za 300 eur.Rekel mi je da dobim davek nazaj da to oni uredijo da pride njihov carinik na ogled in izpise papirje.Ne vem pa kako bo pri registraciji ko bom imel manjsi motor brez papirjev o uvozu v slovenijo.Bi me pa prisel nov motor z montazo in vrnjenim davkom 3800 eur.Vendar moram coln registrirat ali gledajo stevilke na motorjih .HVALA ZA ODGOVOR.
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Ne Avg 23, 2009 23:02

V eni od rubrik sem že napisal svojo dogodivščino, zato tokrat na kratko:
menjava motorja Merc 7,4 za enak motor na hrvaškem pri pooblaščenem servisu. Plačal sem ceno s PDVejem, katerega mi carina ni hotela vrniti oz. potrditi, ker bi moral star motor s plovilom peljati preko meje (iz Zadra v Slovenijo). Ker tega nisem želel narediti niso štemplali obrazca za povrat PDV. Možna je še bila druga varianta, star motor dam v uničenje in ker sem tuj državljan (da bo to res narejeno ne pa kje zakopano), moram za to pooblastiti družbo, ki se s tem ukvarja. Končna cena.... dobim povrnjrn PDV in še doplačam 120 kun.
Ko jih j...!
Nisem dobil PDV-ja, pustil sem motor v servisu, oni ga bodo peljali na odpad in dobili še kako kuno za povrh,... evo to je to. Pri meni je bil znesek cca 100.000 kun.
Peli1,.... previdno, vse naj bo na papirju, tudi to, da ti bodo oni uredili ali povrnili PDV.

Naj se ti izteče bolje kot pa meni, jaz sem jim šenkal 2 jurja €.

LP
:wink:
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
peli1
Kapitan korvete
Kraj: Šentjur

Kako je pa s papirji in številkomi pri menjavi

OdgovorNapisal/-a peli1 » Po Avg 24, 2009 08:09

Zanima me če pregledajo na tehničnem številke motorja ali samo upisejo moč.Ker pač nebi uvažal urdno motorja s tem da bi vgradi manjši motor.
adrian
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a adrian » Po Avg 24, 2009 08:20

Na luški kapetaniji moraš urediti izbris starega motorja in vpis novega, za novega moraš imeti original račun, seveda številke na motorju pregledajo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov