EVC CONTROL VOLVO PENTA
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
EVC CONTROL VOLVO PENTA
Fantje ojla
Sicer sem okoli tega nekaj že prebral na netu.Ampak vseeno me zanima tudi vaše mnenje.
Zasledil sem ,da sedaj volvopenta za majhen denar ponuja kot opcijo k motorju 8.1 gi tudi +EVC z joystickom.jp kriza je naredila svoje.
Fantje sporočite ali se to splača sploh imeti k plovilu 3 tonne težko 1x motor kateri nima bow rasterja ali je od tega kaka korist.
Lp Fojki
Sicer sem okoli tega nekaj že prebral na netu.Ampak vseeno me zanima tudi vaše mnenje.
Zasledil sem ,da sedaj volvopenta za majhen denar ponuja kot opcijo k motorju 8.1 gi tudi +EVC z joystickom.jp kriza je naredila svoje.
Fantje sporočite ali se to splača sploh imeti k plovilu 3 tonne težko 1x motor kateri nima bow rasterja ali je od tega kaka korist.
Lp Fojki
Pozdravljen Fojki, ne vem sicer kaj pomeni EVC z joystikom in zakaj bi ga rabil. Sam imam namreč na Bavarii tale po domače povedano bord kompjuter in je super stvar. Kompleten nadzor vsega kar se dogaja z motorjem, porabo, povprečja,.... skratka vse da se lahko potem samo nasmehneš tistim, ki mislijo da jim čoln tako "malo" popije pri potovalki. To lahko veš samo in izključno z EVC controlom. Nisem pa nič doplačal, ker ima Volvo tole serijsko pri novih modelih.
lpg
lpg
https://medisken.si
Gregor zdravo
Tole sem našel sicer ne vem ali je dovoljeno tele linke gor dajati
http://www.google.si/search?hl=sl&ie=IS ... tick&meta=
in mi ni jasno kako to sploh deluje z enim motorjem je pa možno naročiti od letos naprej.Vsajtako so mi rekli na sejmu.
Kakor sem te razumel ima volvo ta računalnk EVC že serijsko .Namreč do sedaj sem imel 5.0 gxi pa tega ni bilo .Kateri motor pa imaš.
Tole sem našel sicer ne vem ali je dovoljeno tele linke gor dajati
http://www.google.si/search?hl=sl&ie=IS ... tick&meta=
in mi ni jasno kako to sploh deluje z enim motorjem je pa možno naročiti od letos naprej.Vsajtako so mi rekli na sejmu.
Kakor sem te razumel ima volvo ta računalnk EVC že serijsko .Namreč do sedaj sem imel 5.0 gxi pa tega ni bilo .Kateri motor pa imaš.
Če bi imel dva motorja bi takoj vzel AXIUS sistem.
Me pa trenutno samo info zanima za EVC od volvota .Fantje na dan z informacijami.Dam za pivo ob priliki

Če bi imel dva motorja bi takoj vzel AXIUS sistem.
Me pa trenutno samo info zanima za EVC od volvota .Fantje na dan z informacijami.Dam za pivo ob priliki
Če mene vprašaš, doplačaš za bowtruster le 2 jurja , za razna druga pomagala pa par krat več in potem je še več možnosti da te elektronika zajeb... Ne vem če je vredno toliko denarja, sicer je pa odvisno od posameznika.
lpg
Sem našel še tole:
Electronic steering
As in the case of Volvo Penta IPS, the joystick function for sterndrive enables electronically controlled individual steering of the drives. This electronic steering cannot be retrofitted – it is only available as a factory twin-engine installation option.
Logično torej, 2 motorja.
Če mene vprašaš, doplačaš za bowtruster le 2 jurja , za razna druga pomagala pa par krat več in potem je še več možnosti da te elektronika zajeb... Ne vem če je vredno toliko denarja, sicer je pa odvisno od posameznika.
lpg
Sem našel še tole:
Electronic steering
As in the case of Volvo Penta IPS, the joystick function for sterndrive enables electronically controlled individual steering of the drives. This electronic steering cannot be retrofitted – it is only available as a factory twin-engine installation option.
Logično torej, 2 motorja.
https://medisken.si
Kot ste že ugotovili, joystick deluje samo v kombinaciji z dvema motorjema!
EVC je pač Volvova oznaka za elektronke komponente, sem pa spadajo od potovalnega računalnika, pa elektronskih komand, sedaj tudi ta joystick. Vse skupaj gre samo za neko CAN-BUS vodilo, po domače mrežo (ethernet), po kateri se prenašajo signali... Kar Volvo imenuje EVC, je pri Mercruiserju Smart Craft.
Za kakšno barko pa gre Fojki? Če ima preko 3 tone, bo 8.1L motor zelo dobrodošel, saj ima krepko večji navor. Poraba bo ostala v enakem okviru...
LP
EVC je pač Volvova oznaka za elektronke komponente, sem pa spadajo od potovalnega računalnika, pa elektronskih komand, sedaj tudi ta joystick. Vse skupaj gre samo za neko CAN-BUS vodilo, po domače mrežo (ethernet), po kateri se prenašajo signali... Kar Volvo imenuje EVC, je pri Mercruiserju Smart Craft.
Za kakšno barko pa gre Fojki? Če ima preko 3 tone, bo 8.1L motor zelo dobrodošel, saj ima krepko večji navor. Poraba bo ostala v enakem okviru...
LP
Admin prav lepo pozdravljen
Zanimivo serijsko ponujajo 350 MAG jaz pa se bolj nagibam
k 377 MAG ali celo 496 MAG
Edino kar mi ni jasno tudi pri tem motorju to moram še naštudirat kako deluje to z antifrizom rad bi vedel prednosti.Vsaj na sliki sem videl ,da ima notranje hlajenje.??
Zanimivo serijsko ponujajo 350 MAG jaz pa se bolj nagibam
k 377 MAG ali celo 496 MAG
Edino kar mi ni jasno tudi pri tem motorju to moram še naštudirat kako deluje to z antifrizom rad bi vedel prednosti.Vsaj na sliki sem videl ,da ima notranje hlajenje.??
Nazadnje spremenil Fojki, dne Po Apr 05, 2010 13:50, skupaj popravljeno 1 krat.
gobbi
- Viceadmiral
- Kraj: MARIBOR-BANJOLE-NEREZINE-JEZERA
Ja digitalne komande jaz jih imam tudi super zadeva še ženske lahko vozijo tako mehko grejo ročice.
gregor.n. sam si vido pri meni da niso vsi podatki pri EVc serisko zraven pri novih čolnih,jaz nimam notri porabe pa nič ,pa moj tast tudi ne, oba bi mogla doplačat ,pa mamo vsi isto stare barke..mogoče je pri bavariah vse v ceni ?
gregor.n. sam si vido pri meni da niso vsi podatki pri EVc serisko zraven pri novih čolnih,jaz nimam notri porabe pa nič ,pa moj tast tudi ne, oba bi mogla doplačat ,pa mamo vsi isto stare barke..mogoče je pri bavariah vse v ceni ?
janadino napisal/-a:To maš prav, in če maš srečo ti Gregor ponudi 20 litrov goriva da sigurno prideš nazaj.
Meni je samo važno da se družimo pa makar veslam nazaj.Najbolj mi je krivo da se nismo dobili dvakrat.
Odvisn kako bark maš... kšna z 20 litrimi sam dobr kihne
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov