Nemška plovila

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

Nemška plovila

OdgovorNapisal/-a kocka » Pe Okt 02, 2009 13:34

Na mornarju sem zasledil ponudbo novih plovil proizvajalca "Bircwood" in me zanima, če kdo pozna tega proizvajalca in kakšna je kvaliteta oz. plovnost plovil( do 5m). Cenovno se mi zdijo sprejemljiva. Sem klical zastopnika pa imam občutek da se mu kaj dosti ne sanja, ker mi je izjavil, da je vseeno ali ima motor dolgo ali kratko nogo , da vse paše? Pa tudi cene modelov je malo zamešal pri pripravi strani ( na org. nemški so drugačne)
Uporabniški avatar
marcus
Admiral

Nemška plovila

OdgovorNapisal/-a marcus » Pe Okt 02, 2009 14:04

kocka, ali si pravilno napisal ime proizvajalca ! "Bircwood" ???
za vsak slučaj nam pošlji link

lp in mirno morje
no rain, no rainbow
rabuni
Viceadmiral
Kraj: Rogaška Slatina

OdgovorNapisal/-a rabuni » Pe Okt 02, 2009 15:27

pravilno se piše Birchwood (GB) in so angleška plovila
"Dalmatino povišču pritrujena"
adrian
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a adrian » Pe Okt 02, 2009 19:57

Sem videl na mornarju, moje mnenje: se mi zdijo, da so bolj neka plovila primerna za jezera, nizki boki, morda vzhodno nemške ali poljske proizvodnje, zanimivo bi bilo videti certifikat plovnosti, pri nakupu ne svetujem gledati samo na ceno, poceni kupiš, ko hočeš prodati pa nič ne dobiš, ker si poceni kupil, pa to še vsi na morju vedo. Raje kupi nekaj rabljenega, preverjenega, ohranjenega pa vsaj pri nas znane znamke, sicer je to moje mnenje
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Okt 05, 2009 08:37

Ja, so neki Nemški čolni (nevem zakaj logo od Birchwood-a) ampak bolj za na jezera, edino izpodrivni se mi zdijo v redu in pa zanimiva rešitev z dvižno streho pri tejle "pasari".

http://www.avto.net/mornar2003//ad.asp?id=75905
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Okt 05, 2009 10:37

Kolikor jaz vem, je Birchwood bil vedno angleški, tako kot je že napisal rabuni. Mogoče imajo kakšno podružnico za manjša plovila tudi celo v Nemčiji. Ladjedelnica je bolj znana po večjih plovilih. Prijatelj ima 45-tko s flay-em in je všečna barka. Cena pa, ... ... primerna angleškim plovilom. Vendar trenutno je pravi moment, ker je angleški funt zelo nizek napram evru.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov