pozdrav vsem uporabnikom foruma in prosnja za nasvet - pomoc

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Denis
Naddesetnik
Kraj: ŽALEC

pozdrav vsem uporabnikom foruma in prosnja za nasvet - pomoc

OdgovorNapisal/-a Denis » Po Okt 05, 2009 12:13

Pozdravljeni,
kot prvo lep pozdrav vsem uporabnikom foruma od novopecenega clana 8) .
Po prebiranju tem na forumu sem se odlocil da tudi jaz vas prosim glede enega nasveta.

Sem pred nakupom colna (seveda prvega :D ) in mika me tale http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?ID=74316. Izkusene morjeplovce bi prosil za nasvet kaj menite o tem colnu - na pogled zgleda super (izkusnje s tem modelom, teža, uporabnost...). Letnik je 97 in na prvi pogled zgleda ohranjen.

Pa se vprasanje glede moci tega motorja (a je zadosti 50km) in priblizna poraba.

Hvala vsem in lep pozdrav.

Denis
plinko
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a plinko » Po Okt 05, 2009 13:10

Čoln je kar lep, samo jaz bi se malo pozanimal glede zgodovine. V vpisniku je letnik 1977, z 25 KM Yamaho. Vsak čoln lahko preveriš na:

http://www.up.gov.si/si/vodnik_po_stori ... ih_colnov/

Motor je verjetno iz Italije. Je letnik 1995. Za to dolžino je ta motor na meji. Kakšne pretirane hitrosti in poskočnosti ne moreš pričakovati. Poraba se bo gibala tam od 13 litrov naprej.
klemzi
Admiral
Kraj: trzin

OdgovorNapisal/-a klemzi » Po Okt 05, 2009 14:06

Tole vsekakor ni elan 495, verjetno je kakšen italjanski fisherman registriran z elanovimi papirji.

Take zadeve ne kupuj, ker imaš lahko pri naslednji registraciji velike probleme.

Izdelava po naročilu!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

LP Klemen
Denis
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a Denis » Po Okt 05, 2009 16:02

Hvala za hitre odgovore. Rad bi nabavil kaksnega lepega fischermana, pa je ponudbo pri nas bolj slaba - za normalno ceno okoli 5000 €. Seveda kolebam se med gumenjakom ali fischermanom, ampak se bolj nagibam k plastiki - sem prebral veliko tem na forumu ampak vsak hvali svoje - seveda :D
deba25
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a deba25 » Po Okt 05, 2009 19:07

......Hmmm, tudi meni vse skupaj malček smrdi.......pri tej izbiri kot jo imaš sedaj v teh časih, bi na tvojem mestu še malo pogledal okoli.........je pa res, da ima okolica Celja po slikah sodeč lepo obalo........ :D
Uporabniški avatar
panter
Poročnik bojne ladje
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a panter » Po Okt 05, 2009 21:37

Vsekakor gre za elana ampak ne za 495 temveč za serijo T500. Letnik bo kar pravilen, baje so jih izdelovali od 1972 do 1980. Tudi jaz mam isto osnovo čolna le da je zraven še nadgradnja (kabina). Glede plovnosti ti kaj dosti ne morem pomagat, vendar slabo že ne more bit, glede na to da ma barka 2,2m širine pri 5m dolžine. Pa še trup zadaj ni čisto raven kot pri gliserjih. Jaz mam kupljeno yamaho 90 pa bo pomoje lih taprava. Dobro preglej krmno steno. Pri letniku 1977 bi bila zelo verjetno potrebna menjava krmne stene (plošče). Poglej si moj post v "Popravila, gradnja in obnova" z naslovom Obnova starega elanovega čolna pa primerjaj obliko in boš videl da gre za isto barko.

LP
Leon Panjtar
Denis
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a Denis » To Okt 06, 2009 08:27

Hvala vsem za odgovore in nasvete. Odlocitev je padla in ze iscemo nekaj drugega, saj je se cas do drugega leta :) .
Lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov