NAKUP MOTORNEGA ČOLNA
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
NAKUP MOTORNEGA ČOLNA
KOPUJEM MOTORNO PLOVILO VEČINOMA ZA DEVNE IZLETE IN KAKŠNO DALJŠO POTEPANJE BI TUDI SODILO ZRAVEN( NPR KRK-KORNATI,ZA 2-4 DNI).SMO ŠTIRIČLANSKA DRUŽINA ,DO SEDAJ SMO IMELI PLOVILA IZ CHARTERJA ,SEDAJ PA SI ŽELIMO NEKAJ SVOJEGA STAREGA 2-3 LETI,DOLŽINA OKROG 7M.
PLOVILA KI SMO SI OGLEDALI IN SO V IGRI:
-SESSA S26
-FOUR WINNS V258
-CROWLINE 250CR ALI 270CR
ALI LAHKO KDO POMAGA S KAKŠNIM DOBRIM NASVETOM ALI KOMENTARJEM?
HVALA! JOB
PLOVILA KI SMO SI OGLEDALI IN SO V IGRI:
-SESSA S26
-FOUR WINNS V258
-CROWLINE 250CR ALI 270CR
ALI LAHKO KDO POMAGA S KAKŠNIM DOBRIM NASVETOM ALI KOMENTARJEM?
HVALA! JOB
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Job, dobrodošel med morjeplovci!
Pri naslednjem pisanju pa stisni tipko CapsLk (za velike črke) in boš videl, da se da z majhnimi črkami napisati enako in še manj prostora zajame (velika pisava pomeni dretje ali izražanje nečesa, kar je potrebno povedati čez zvočnik).
Vrjamem, da se ti mudi z nakupom, vendar.... sezona je končana, cene bodo padle in naslednjo leto bo še večja izbira.
Vidim, da se nagibaš k plovilom okoli 26-27 feetov. Tu lahko najdeš dobre cruiserje v katerih se boš počutil zelo dobro, prav tako tvoja štiri članska družina. Tudi spanje ne bi smel biti problem. Vsa našteta plovila so OK, mogoče bi bilo potrebno nadaljevati z motorizacijo: kakšen motor,itd. Od naštetih plovil pa bi jaz osebno izbral Four Winns. Nekako so me ti modeli Vista zelo prepričali.
LP

Pri naslednjem pisanju pa stisni tipko CapsLk (za velike črke) in boš videl, da se da z majhnimi črkami napisati enako in še manj prostora zajame (velika pisava pomeni dretje ali izražanje nečesa, kar je potrebno povedati čez zvočnik).
Vrjamem, da se ti mudi z nakupom, vendar.... sezona je končana, cene bodo padle in naslednjo leto bo še večja izbira.
Vidim, da se nagibaš k plovilom okoli 26-27 feetov. Tu lahko najdeš dobre cruiserje v katerih se boš počutil zelo dobro, prav tako tvoja štiri članska družina. Tudi spanje ne bi smel biti problem. Vsa našteta plovila so OK, mogoče bi bilo potrebno nadaljevati z motorizacijo: kakšen motor,itd. Od naštetih plovil pa bi jaz osebno izbral Four Winns. Nekako so me ti modeli Vista zelo prepričali.
LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
...........................................................(J.H.)
-
gobbi
- Viceadmiral
- Kraj: MARIBOR-BANJOLE-NEREZINE-JEZERA
Če se mate fejst radi je ta domenzija ok drugače boš ločen po 14 dnevih Izmed teh pa je crownline 270 najbolša odločitev sploh zaj ko je cena padla pozanimaj se baje so 30% ceneje mislim vsaj. Diler za four wins v Mariboru pa mi nikakor ni všeč ker te ocenjuje po tem kak si oblečen.Pa v kakem avtu se pripelješ.Sessa pa sploh ne paše sem ker ma samo eno spalnico pa še draga je.
Nazadnje spremenil gobbi, dne Če Okt 08, 2009 10:59, skupaj popravljeno 2 krat.
Zdravo Job.
Sam sem bil letos en vikend na obisku pri prijatelju na njegovem čolnu. Gre za ameriško znamko Chaparal, dolžina je bila okrog 8 metrov. Čoln se mi je izkazal za odličnega, predvsem njegova razporeditev v kopitu.
Ker tudi sam počasi razmišljam o plovilu sem obiskal sejem v Izoli prejšnji teden, razstavljeno je bilo enako plovilo. Meni je od vseh konkurenčnih plovil na sejmu najbolj sedel.
LP,Vlado
Sam sem bil letos en vikend na obisku pri prijatelju na njegovem čolnu. Gre za ameriško znamko Chaparal, dolžina je bila okrog 8 metrov. Čoln se mi je izkazal za odličnega, predvsem njegova razporeditev v kopitu.
Ker tudi sam počasi razmišljam o plovilu sem obiskal sejem v Izoli prejšnji teden, razstavljeno je bilo enako plovilo. Meni je od vseh konkurenčnih plovil na sejmu najbolj sedel.
LP,Vlado
mirno morje!
Tex napisal/-a:Meni osebno se zdi pa to prekratka dolžina za 4 člansko družino !
Minimum ampak res minimum je plovilo z dvema fiksnima posteljema, in fiksno mizo .
Torej bayliner 2855 oz novejša oznaka 285, morda 288 ali 289 ali kaj podobnega.
Itak je 10 metrov minimum oz. natančneje optimum za daljše potepanje po Jadranu. Razmerje poraba, stroški, komoditeta, varnost ! Težava je vedno globina žepa. Za moje pojme je pametneje kupiti dve leti staro, lepo ohranjeno 30-ko, kot novo 25 ali 27-ko. Prvo leto še kar gre, potem pa spoznaš, da si se uštel in ti manjka nekaj centimetrov. Pa zopet prodaja pod ceno, pa iskanje nove itd.
Razmisli.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
O podobnem nakupu sem razmišljal tudi sam pred dvemi leti in se odločil za Bavario 27 sport, saj toliko prostornosti na 9.metrih ne dobiš nikjer, saj se pozna 3 m širine. Pa tudi razmerje cene in kvalitete je primerno. Po dveh letih uporabe in 150 prevoženih urah sem z plovilom še vedno zelo zadovoljen. Razmišljal sem celo o nakupu večje Bavarie vendar je preskok v ceni zaenkrat prevelik. Vem da me bodo sedaj nekateri forumaši "potolkli", ker imajo alergijo na Bavarie, vendar ta bolezen izhaja iz slišanih govoric, jaz ti govorim iz izkušenj.
Lep pozdrav in dober nakup, za kaj več se mi javi na ZS.
lpg
Lep pozdrav in dober nakup, za kaj več se mi javi na ZS.
lpg
https://medisken.si
Imel sem se priliko vozit z pičuljanom 700 in 880, obadva sem mel cca 7 dni in sem preteral srednji in južni jadran, oba čolna sta se izkazala vsaj meni za odlična, problem se pojavi pri ceni za moje pojme sta ta dva čolna malo precenjena.
Meni najbolj sedejo calafurie, npr. maš na izbiro model 25 in 30, jaz osebno imam model iz leta 1995 catarsi 13 in je to zame fenomenalna barka.
Drugače sem si enkrat ogledoval tudi barko gull (obrt galeb i ja) barka je dolžine 7,45x2,80. Sicer preizkusil jo nisem, slišal pa sem da se na vodi obnaša odlično, všeč mi je ker ima veliko krmo, saj je to poleti naša dnevna soba, barke niso nevem kako drage oz. so relativno poceni.
pa še spl. stran http://www.gull.hr
Meni najbolj sedejo calafurie, npr. maš na izbiro model 25 in 30, jaz osebno imam model iz leta 1995 catarsi 13 in je to zame fenomenalna barka.
Drugače sem si enkrat ogledoval tudi barko gull (obrt galeb i ja) barka je dolžine 7,45x2,80. Sicer preizkusil jo nisem, slišal pa sem da se na vodi obnaša odlično, všeč mi je ker ima veliko krmo, saj je to poleti naša dnevna soba, barke niso nevem kako drage oz. so relativno poceni.
pa še spl. stran http://www.gull.hr
Moje mnenje je, da če človek gleda ameriške cruiserje, mu kakšen poldeplasmanec iz hrvaških logov zagotovo ne bo všeč. Žal ni tako šminkerski, je pa narejen bistveno bolj kvalitetno!
DeDrait, ki ga je navedel bade25 pomoje sploh pade iz izbora, ker je to čisti deplasmanec, pa še jeklena barka. Tudi cenovno je precej stran...
Gull 745 je simpatična barka, je pa to dejansko predelava starega Galeba. Malo so ga podaljšali in odebelili, je pa zadržal fenomenalne maritimne sposobnosti. Kvaliteta plastike je bolj povprečna, je pa plovilo trdnostno dobro! Žal pa ni kaj posebej poceni, malce opremljeno s 110 KM Yanmar, je cena že čez 55.000 EUR + DDV...
Glede na tvoj ožji izbor treh plovil, pa bi se strinjal, da bo Sessa v tem segmentu premajhna, tako da ostaja izbor med Four Winns in Crownline.
LP
DeDrait, ki ga je navedel bade25 pomoje sploh pade iz izbora, ker je to čisti deplasmanec, pa še jeklena barka. Tudi cenovno je precej stran...
Gull 745 je simpatična barka, je pa to dejansko predelava starega Galeba. Malo so ga podaljšali in odebelili, je pa zadržal fenomenalne maritimne sposobnosti. Kvaliteta plastike je bolj povprečna, je pa plovilo trdnostno dobro! Žal pa ni kaj posebej poceni, malce opremljeno s 110 KM Yanmar, je cena že čez 55.000 EUR + DDV...
Glede na tvoj ožji izbor treh plovil, pa bi se strinjal, da bo Sessa v tem segmentu premajhna, tako da ostaja izbor med Four Winns in Crownline.
LP
Ojla
Da boš izbral pravega ti bo vzelo kar nekaj nekaj časa pred računalnikom.Saj kupuješ plovilo ,ki ga boš nekja časa imel ne pa kolesa
crowenline 250 cr ali 270
Po vseh primerjavah ,ki sem jih osebno naredil .Pregledal druga plovila osebno od a-ž Sem ugotovil ,da je Crownline favorit med vsemi .Res na kratko primerjaj ograjo koliko nosilcev ima kako je privijačena Vinč kje je postavljen,skrite bitve , kokpit sedeži nepremerno bolje postavljeno ,Odtoki za vodo bolje postavljeni ,Je večji in širši ,bolj športen Čoln zelo lepo in odlično narejen ima vse kar sem hotel lok ,opreme ima že serijsko res resnično ogromno meni osebno še najbolj všeč. To je moje osebno mnenje vse preglej in primerjaj
Da boš izbral pravega ti bo vzelo kar nekaj nekaj časa pred računalnikom.Saj kupuješ plovilo ,ki ga boš nekja časa imel ne pa kolesa
crowenline 250 cr ali 270
Po vseh primerjavah ,ki sem jih osebno naredil .Pregledal druga plovila osebno od a-ž Sem ugotovil ,da je Crownline favorit med vsemi .Res na kratko primerjaj ograjo koliko nosilcev ima kako je privijačena Vinč kje je postavljen,skrite bitve , kokpit sedeži nepremerno bolje postavljeno ,Odtoki za vodo bolje postavljeni ,Je večji in širši ,bolj športen Čoln zelo lepo in odlično narejen ima vse kar sem hotel lok ,opreme ima že serijsko res resnično ogromno meni osebno še najbolj všeč. To je moje osebno mnenje vse preglej in primerjaj
Nazadnje spremenil Fojki, dne Ne Jan 03, 2010 09:28, skupaj popravljeno 4 krat.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov