OMC Cobra - mnenje

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
OB717
Kapitan
Kraj: Piran
Kontakt:

OMC Cobra - mnenje

OdgovorNapisal/-a OB717 » Po Feb 22, 2010 14:11

Živijo,

zanima me mnenje glede OMC Cobra motorjev in nog - prodaja se kar nekaj tako opremljenih starejših plovil, nekatera prav lepo ohranjena in brezhibno delujoča. Ali so OMC res tak bavbav glede vzdrževanja in rezervnih delov kot pravijo in se je potrebno takega čolna izogibati na daleč ali je tovrsten nakup še vedno smiselen?

lp,
g.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Feb 22, 2010 20:30

Jah, se dobi, čeprav je precej lažje za tiste, ki živijo v USA. V navtičnih trgovinah delov običajno za OMC ni na zalogi, vse se naroči, zna pa biti včasih tudi drago...
Problem je v tem, ker je OMC pred leti neslavno končal in ne obstaja več... Tako tudi ni neke dobre podpore... Žal.

LP
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Po Feb 22, 2010 20:55

No Admin zdaj si me pa potolažil :twisted: :twisted: :twisted:

No zaenkrat še nimam nekih problemov z motorjem ali nogo, ampak dele se da dobiti tudi v Motomarine.

Kolektorje in tesnila, filtre, svečke in ves potrošni material imajo v Motomarine, posledično temu lahko dobiš tudi preko lotos marine, kar se tiče propelerja sem ga naročil na Yucci in sem ga dobil z nastavkom za mojo nogo King Cobra.
Tko, da mislim, da to ni nek bav bav, me pa zanima kako bo letos ko bom menjal še impeler, če ga bom dobil v Trstu.

Za vse ostalo pa molim, da mi ne crkne.

Se pa vse ostalo dobi v Ameriki, cene so ugodne samo verjetno je malo dlje za počakat.

Evo še link za boljšo predstavo in pregled.

http://www.sterndrive.info/

Lp Mitja
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Feb 22, 2010 21:02

Hehehe, Mitja! :wink:

Saj si profesionalni avtomehanik in veš, da filtri in svečke so hudimano standardna reč. :wink: Tudi motor je samo malo drugačen od podobnih Volvo Penta in Mercruiserjev, marsikaj tudi paše, če pa ne direktno, se pa malce predela...

Sem pa prepričan, da delov za nogo OMC nimajo na zalogi v Trstu... Mogoče kaj osnovnega, ostalo pa čakaš tako, kot si propeler. Tam ene 2 do 3 mesece. :wink: :shock:

V USA pa je res vse, pa še cena je dobra! Samo, kot si napisal, rabiš potrpljenje in če nekaj crkne na dopustu, boš ponovno plul šele naslednjo sezono.

Za nogo OMC Cobra pa marsikaj paše od nog Volvo Penta, saj je Volvo prevzel kompletno tehnologijo od OMC, ko je ta propadel in še nekaj let delal povsem enako. No še današnja SX noga je ostanek OMC-ja...

LP
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Po Feb 22, 2010 21:46

Ja Admin, ta potrošni material dobiš brez problema na ostalo je ziher treba čakat.

Se pa na linku vidi, da cene niti niso toliko pretirane, ampak še vedno molim, da mi ne crkne kakšna noga.

Potem gre motor komplet direktno ven in drug noter :D :D , samo ne 7,4 :( :cry:
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Po Feb 22, 2010 21:52

zakaj ne :lol: :lol:
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Po Feb 22, 2010 22:16

Val, ker so pametni amerikanci naredili motorni prostor ravno toliko visok, da pride do mm noter motor 5,7.
7,4 pa je malenkost višji in mi zmanjka prostora.
No in ko so glave ugotovile, da so kiksnili, so začeli izdelovati malo večji prostor, ampak nažalost v mojem tega ni.

Tako, da bom tega OMC-ja gonil do onemoglosti dokler ne izpusti duše :D
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Feb 23, 2010 00:17

Mitja vem za en skoraj nov, ups skoraj nevožen OMC 5.7 z nogo, propelerji, transomom, skratka vsemi deli.
rabuni
Viceadmiral
Kraj: Rogaška Slatina

OdgovorNapisal/-a rabuni » To Feb 23, 2010 07:27

Tex pravi: "Mitja vem za en skoraj nov, ups skoraj nevožen OMC 5.7 z nogo, propelerji, transomom, skratka vsemi deli".
Naj povem, da ima kolega v delavnici kjer opremlja jadrnice popolnoma nov takšen motor z nogo in propelerjem zavit v polivinil in mi je rekel: "Ah, saj ne vem če še to koga sploh zanima. Enkrat je motor ostal, da ga nismo vgradili v en čoln in zdaj je tukaj, sem na njega skoraj pozabil." Torej "roba se še dobi..."
"Dalmatino povišču pritrujena"
Uporabniški avatar
Masterpiece
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Masterpiece » To Feb 23, 2010 08:35

Mitja če ga ti ne vzameš ga jaz :!: :!: :!: hehe.ne resno
Val in rabuni ali mi lahko več napišeta.Z mitjatom kombinirava za moj motor ki ga je pa več ali manj čas povozu.Je volvo penta let 77. je oddelal svoje.(čeprav bi ga naš Dr. znal oživeti)
Sem pa res zainteresiran za OMC-ja.Kot ot tebe val tako tudi od tebe Rabuni.
Ampak mitja ma prednost :lol:
rabuni
Viceadmiral
Kraj: Rogaška Slatina

OdgovorNapisal/-a rabuni » To Feb 23, 2010 10:15

Masterpiece, imaš zasebno. lP
"Dalmatino povišču pritrujena"
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » Sr Sep 12, 2012 11:40

Pozdravljeni,
Tema že malenkost stara, ampak bi vseeno rad vprašal kot zanjimivost. Kaj se zgodi če ti recimo ribne cobra in bi rad zamenjal z Mercruiserjem ali Volvom (odprtina v krmni steni-transom)??
Lp,
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Sep 12, 2012 21:35

Na ta zadnji model Cobre zna natančno pasati prva Volvo Penta SX, saj je to dejasnko ista noga... Ne vem, če res paše, samo sem pa nekje 99%, da ni razlike.
Če pa imaš kakšno staro Cobro, potem pa verjetno ne paše nič. Malo predelave in montiraš tisto kar boš kupil. Načelno sploh ni problem, poglej kaj vse je naredil "Frikmusic" s svojim čolnom. Dvakrat ga je razžagal, pa podaljšal, na koncu zapolnil luknje v krmni steni od transomov, ker je šel na Arnesone...
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » Če Sep 13, 2012 07:06

Aha tisto predelavo sem videl ja. Tip je res fenomenalen. Hvala za odgovor. Malo me je zanimalo, ker si ogledujem barke ki imajo tudi te pogone.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov