Dvotaktno olje
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Dvotaktno olje
Pozdravljeni,
zanimajo me vaše izkušnje z dvotaktnimi olji (sam uporabljam starejšo dvotaktno yamaho).
Katera vi uporabljate?
Kje jih nabavljate (najugodnejša cena)?
mornarski pozdrav
zanimajo me vaše izkušnje z dvotaktnimi olji (sam uporabljam starejšo dvotaktno yamaho).
Katera vi uporabljate?
mornarski pozdrav
-
JAGUAR 480
- Poročnik bojne ladje
Re: Dvotaktno olje
Whisky napisal/-a:Pozdravljeni,
Katera vi uporabljate?
mornarski pozdrav
Pozdrav.
Jaz za mojega Johnsona uporabljam castrol z oznako TCW-3 ali quick silver. Castrol kupim v slovenskih avtotrgovinah, drugo olje pa v Trstu trgovina Motomarine. Kanta olja silver, količina 4 litre stane v Trstu 24 EUR.
Mirno morje in kraški pozdrav.
LP,ALAN
VODA IN OGENJ NE GRESTA SKUPAJ!
Če nimaš dodatnih 30 EUR na leto za kvalitetno olje potem boljše da se navtike ne greš. Ja, slabo in poceni olje je OK za kake štiri ali pet let, ko imaš motor v lasti potem pa ga prodaš in se naslednji kupec lahko jeb..
Skoraj vsako olje je dobro za motorje stare 30 let ne pa za motorje, ki si sami delajo mešanco. Tako jaz gledim na to, ker vedno kupujem rabljene zadeve.
Skoraj vsako olje je dobro za motorje stare 30 let ne pa za motorje, ki si sami delajo mešanco. Tako jaz gledim na to, ker vedno kupujem rabljene zadeve.
Guma je guma, zaenkrat.
Janadino: Morda nisem natančno definiral vprašanja.
Vsekakor nočem uporabljati najcenejšega olja. Do sedaj je bil v 40 litrskem rezervoarju Castrol Greentec (je bil kar drag) vendar ga ne proizvajajo več.
Sedaj pa so cene boljših olj (na l) od 18 -35 /l. Kar pa seveda pri 40 litrih že potrebuje tehten premislek.
Vsekakor nočem uporabljati najcenejšega olja. Do sedaj je bil v 40 litrskem rezervoarju Castrol Greentec (je bil kar drag) vendar ga ne proizvajajo več.
Sedaj pa so cene boljših olj (na l) od 18 -35 /l. Kar pa seveda pri 40 litrih že potrebuje tehten premislek.
-
JAGUAR 480
- Poročnik bojne ladje
Re: Dvotaktno olje
Ojla!
Ravno danes sem bil v Trstu v trgovini Motomarine in kupil olje Quick silver. Liter stane točno 7.90 EUR.
LP; ALAN
Ravno danes sem bil v Trstu v trgovini Motomarine in kupil olje Quick silver. Liter stane točno 7.90 EUR.
LP; ALAN
VODA IN OGENJ NE GRESTA SKUPAJ!
Ko sem kupil 10 let star motor evinrude 115 2T, sem snel motorni blok, izpušni kanali so izgledali takole:
po čiščenju pa takole:
Ko sem pokazal slike mehaniku, je ta komentiral, da tako oblogo - vseh saj je bilo za eno konzervo od pelatov - lahko pridelaš tudi v eni sezoni s predoziranjem slabega olja.
Sicer pa uporabljam olje firme pennasol, tegale, kupujem pa ga v trgovini z mazivi, ki se nahaja na desni ob stari cesti trojane Ljubljana, takuj za izvozom Krtina. Po 7 eur.
po čiščenju pa takole:
Ko sem pokazal slike mehaniku, je ta komentiral, da tako oblogo - vseh saj je bilo za eno konzervo od pelatov - lahko pridelaš tudi v eni sezoni s predoziranjem slabega olja.
Sicer pa uporabljam olje firme pennasol, tegale, kupujem pa ga v trgovini z mazivi, ki se nahaja na desni ob stari cesti trojane Ljubljana, takuj za izvozom Krtina. Po 7 eur.
motorni
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov