Živijo vsem!
Kupujem rabljen gliser in potrebujem pomoč pri nenavadni težavi.
Pri ogledu ohranjenega sem opazil precej vode v kabini in sicer v predalih pod posteljo, kjer so spravljeni tudi rešilni jopiči. Gre za 7 let star, in 6,5m dolg gliser s kabino, notranjim motorjem, dvema stranskima in enim strešnim oknom.
Voda ne smrdi in po vonju naj bi bila sladka. Gliser je že drugo leto na kopnem ob morju, po zagotovilu lastnika pa predalov niso odpirali več kot 3 leta. Okna tesnijo, zimovanje pa je preživljal pod zimsko cerado.
V bližini ni kakršnih koli vodovodnih inštalacij. Oblazinjenje v kabini in blazine pa so kot nove.
V sami špici trupa, v špici kabine je le predal za sidro, ki ima dva odtoka (standardno).
Od kje v vsakem predalu po par litrov vode? Ali je možno, da se nabere par litrov kondenza v recimo 3 letih?
Prosim za pomoč, saj se bojim, da bi kupil mačka v žaklju.
lp, Drej
voda v gliserju
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Kondenz.. hmm skoraj nemogoce saj bi se posusilo v teh toplih dnevih..
jast bi vseeno pomislil da je dezevnica ali pa so coln prali (verjetno je odtok pri sidru zamasen z morskim blatom ali algami) ali pa vseeno kaksno okno ne tesni.. ce je voda sladka pomeni da je nekje v spici na palubi problem.. najlazje bos preveril ce odpres ladjo in zacnes polivati palubo...spremljas kje bo zacelo spuscati... verjetno pa ni nic hudega
jast bi vseeno pomislil da je dezevnica ali pa so coln prali (verjetno je odtok pri sidru zamasen z morskim blatom ali algami) ali pa vseeno kaksno okno ne tesni.. ce je voda sladka pomeni da je nekje v spici na palubi problem.. najlazje bos preveril ce odpres ladjo in zacnes polivati palubo...spremljas kje bo zacelo spuscati... verjetno pa ni nic hudega
Ce je voda uspela predeti v notrajnost pomeni da se to zgodi vsakic k perejo ladjo ali pa ko dezuje... ce so se jopici bili polni vode zagotovo pomeni da je voda od pranja...razbarvani jopici..hmmm cisto mogoce da so uporavljali kaksen mocen detergent za pranje ladje kater bi verjetno lahko povzrocil to
Po čem sodeč. Saj je Drej lepo rekel, da ni slana voda. Jaz mislim, ker voda prihaja od zgoraj, ali dež ali splahovanje, da je nekje pri spoju palube in školjke. Tam poglej. Če so kake okrasne letve na robu jih odstrani in išči za razpokami. Ali kot ti je Mattheos svetoval, vse lepo obriši od znotraj po zgornjih robovih z čopičem naneseš recimo kredo v prahu ali z kredo namažeš, potem pa polivaj palubo. Lepo se bo videlo od kod prihaja voda.
LP
LP
Ce bi coln bil potopljen bi bila vsa elektrika fuc po tolikem casu...pa verjetno tudi notrajnost...saj sem dozivel tad dogodek on verjamem da se to skoraj neda skriti...ali pa ce zelis skriti potrebujes dosti denarja za obnovo notrajnosti.. in ce bi se lotili obnove bodi siguren da bi zmetali tudi tiste 4-5 jopice in ocistili notrajnost
UPAM DA BOMO NEKDAJ ZVEDELI KAJ SE DOGAJA..
UPAM DA BOMO NEKDAJ ZVEDELI KAJ SE DOGAJA..
Stvari je milijon kjer bi voda lahko prišla do teh bunkerjev...
mogoče ne tesni vetrobransko steklo na spojih s plastiko in voda teče za tapecirungami do tam kjer pač se nabira...
lahko kje pri spoju ograje in plastike...
kot je rekel atilone na spoju...
tudi jaz bi vse prebrisal in potem polival z vodo pa da vidiš kje je... ker kondenz zagotovo ni....
če pa bi bila varianta pa itak ne bi več kupoval tega čolna....
mogoče ne tesni vetrobransko steklo na spojih s plastiko in voda teče za tapecirungami do tam kjer pač se nabira...
lahko kje pri spoju ograje in plastike...
kot je rekel atilone na spoju...
tudi jaz bi vse prebrisal in potem polival z vodo pa da vidiš kje je... ker kondenz zagotovo ni....
če pa bi bila varianta pa itak ne bi več kupoval tega čolna....
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
sem sicer že v prejšnji temi opozoril ,da je treba tudi trup plovila temeljito pregledati.To sem ugotovil šele letos,Ko je kolega kupil regala 2250 z počenim trupom .Voda je sicer počasi vstopala kalužna črpalka je pa vsako jutro metala vodo ven.Ko je plovilo šlo ven so ugotovili .Prejšnji lastnik pa kot ,da to ni bilo narejeno pri njem .Fantje moji bodite previdni.
Npr letos je v našem Peroju vrglo iz boj 3 gliserje .Da pa vidite kako meče čoln po obali skalah groza.
Npr letos je v našem Peroju vrglo iz boj 3 gliserje .Da pa vidite kako meče čoln po obali skalah groza.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti