Za strokovnjake

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Prijatelj
Poročnik korvete

Za strokovnjake

OdgovorNapisal/-a Prijatelj » Po Avg 23, 2010 09:12

[/list]
Nazadnje spremenil Prijatelj, dne Sr Sep 01, 2010 20:23, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Avg 23, 2010 14:30

Naš admin ti bo svetoval Mercruiser! Ampak pazi - Je pristranski :lol: :lol: :lol:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Prijatelj
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a Prijatelj » Po Avg 23, 2010 15:39

Zdravo!

Kakšno pa je tvoje mnenje???

LP
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Po Avg 23, 2010 15:48

Mercruiser vzem....
a zakaj??? Ga imam sam in sem z njim popolnoma zadovoljen...
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Po Avg 23, 2010 16:06

Oba sta prava izbira, čeprav se mi zdi, da bo Mercruiser stroškovno glede na vzdrževanje malenkostno cenejši.

Oba sta dobra motorja, izbiro pa vseeno prepuščam tebi.

Lp Mitja

Aja, Admin za Volvota sploh slišat noče :D :D :D
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Po Avg 23, 2010 16:54

Vse je isto sranje. Bilo že dost napisanega. Obe znamki imata enake bloke, marinizacija pa je podobna. Crknu ali pa delal kot urica bo eden in drugi. Za moj okus ima Mercruiser malce boljše noge. Kot so že kolegi napisali, za Mercruisr malce lažje dobiš rezervne dele, pa še za spoznanje cenejši so, kljub temu, da je made in USA.

Če kupuješ rabljeno plovilo, verjetno ne boš kaj dosti gledal na izbiro motorja. Pomembnejša je funkcionalnost čolna, kupiš to, kar ti je všeč, seveda, da je primerno očuvano in vzdrževano. naslednji korak je pregled stanja motorja, ki ti bo hitro pokazal, koliko te bo čoln še stal, potem, ko ga boš že kupil. Že prvi pogled ti da sliko motorja. Če je zanemarjen, rjav, kalužnica umazana, mastna, potem tudi motor verjetno ni bil ravno redno vzdrževan. Če je v motornem prostoru kot v ordinaciji, potem je zelo verjetno, da so se lastniki kar precej posvečali motorju. Potem seveda stanje elementov, ki jih ne vidiš: impeler, kolektorji, riserji,... Če ni 100% sledljivosti, kdaj so bili menjani, sledi obvezno menjava. Zavedaj se, da so ti motorji zelo vzdržljivi, če jim nameniš dovolj pozornosti (servis) in obratno.
Na koncu pa še glavo v kalužnico, če bo na karterju črta mer rjavim in barvanim delom, ti ta pove, kako globoko je bil motor potopljen ( to se rado zgodi, ko je čoln v vodi, brez nadzora in povrh še odpove kalužna črpalka)

Torej, hajd na oglasnik, nekateri že težko čakajo klic :twisted:
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Po Avg 23, 2010 16:59

Nisem glih stokovnjak a vseeno ti priporočam Merca, kajti pri VP so bolj natančni ko gre za dizelaše, čeprav nekateri naši člani lepo plujejo tudi z VP. Merc je naredil velik napredek pri bencincih, MPI pa bo zmanjšal količino goriva. Vse ostalo pa so ti napisali že ostali.

LP in dober nakup!
:wink:
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Po Avg 23, 2010 17:01

Uppsss, spregledal, da si boš privoščil novo plovilo. Jaz bi za sebe vzel MAG-a, dovolj moči za tale čoln, Bravo III odlična noga, nimaš kaj zgrešit. Seveda še vprašanje, po kateri ceni ti ponujajo posamezno opcijo? Če je cena enaka, dobiš pri Volvotu 20KM več.
Pa še vprašanje, tako velik bowrider???? Kaj boš prevažal potnike? Če imaš samo za familijo, bolje kak cuddy, uporabnega prostora ne bo kaj dosti manj, imaš kabino, da vržeš not kakšne stvari, brisače,......
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Avg 23, 2010 17:31

So pred mano že vse povedali, oba sta enaka motorja, razlika je v nogi oba sta dobra ali oba zanič, kakor ima kdo izkušnjo... Oba sta tudi Made in USA!!! Ne mislit, da ima Volvo Penta kaj skupnega s Švedsko in Evropo!!!

Tudi glede rezervnih delov je res, da bo Merc malce cenejši, rezervni deli so tudi bolj dostopni in so tudi bolj standardizirani in jih veliko let ne spreminjajo... Pri Volvotu pa recimo en navaden impeler spremenijo vsake 2 leti... Tako imaš 2 mm daljšega, pa naslednje leto 1 mm krajšega, pa potem pride 3 mm večji po premeru, potem je spet 2 mm daljši in tako naprej...
Tukaj pa je razlog, kot so napisali že pred mano... Res je, za Volvo Penta lahko pri meni slišiš samo v nočni mori... Drug razlog je mogoče tudi to, da nimam niti enega specialnega ključa za VP, za Merc pa se jih najde nekaj... :wink:

LP
Prijatelj
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a Prijatelj » Po Avg 23, 2010 18:39

zlatko83 napisal/-a:Uppsss, spregledal, da si boš privoščil novo plovilo. Jaz bi za sebe vzel MAG-a, dovolj moči za tale čoln, Bravo III odlična noga, nimaš kaj zgrešit. Seveda še vprašanje, po kateri ceni ti ponujajo posamezno opcijo? Če je cena enaka, dobiš pri Volvotu 20KM več.
Pa še vprašanje, tako velik bowrider???? Kaj boš prevažal potnike? Če imaš samo za familijo, bolje kak cuddy, uporabnega prostora ne bo kaj dosti manj, imaš kabino, da vržeš not kakšne stvari, brisače,......
Nazadnje spremenil Prijatelj, dne Sr Sep 01, 2010 20:25, skupaj popravljeno 1 krat.
Prijatelj
Poročnik korvete

Merc vs Volvo

OdgovorNapisal/-a Prijatelj » Po Avg 23, 2010 18:43

Skoraj bi pozabil,

Volvo je tudi dražji!!!!!! :shock: in to kar za nekaj tisočakov.....
Prijatelj
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a Prijatelj » To Avg 24, 2010 08:34

admin napisal/-a:So pred mano že vse povedali, oba sta enaka motorja, razlika je v nogi oba sta dobra ali oba zanič, kakor ima kdo izkušnjo... Oba sta tudi Made in USA!!! Ne mislit, da ima Volvo Penta kaj skupnega s Švedsko in Evropo!!!

Tudi glede rezervnih delov je res, da bo Merc malce cenejši, rezervni deli so tudi bolj dostopni in so tudi bolj standardizirani in jih veliko let ne spreminjajo... Pri Volvotu pa recimo en navaden impeler spremenijo vsake 2 leti... Tako imaš 2 mm daljšega, pa naslednje leto 1 mm krajšega, pa potem pride 3 mm večji po premeru, potem je spet 2 mm daljši in tako naprej...
Tukaj pa je razlog, kot so napisali že pred mano... Res je, za Volvo Penta lahko pri meni slišiš samo v nočni mori... Drug razlog je mogoče tudi to, da nimam niti enega specialnega ključa za VP, za Merc pa se jih najde nekaj... :wink:

LP

Si pa nisem mislil, da bo taki plebiscit za Mercruiser :!: :?: :!: Niti eden, ni bil za Volvo.......zanimivo!

Hvala lp
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Avg 24, 2010 11:44

Meni je pa zanimivo, da je pri nakupu novega Volvo dražji...
Običajno so cene enake ali različne za kakšnih 100 ali 200 EUR, včasih v korist enega, drugič v korist drugega...
Je pa verjetno precej odvisno od proizvajalca čolna kako si je izpogajal ceno za nove motorje. Tako si lahko recimo prepričan, da v kakšnem Baylinerju ali Sea Rayu ne boš videl VP motorja, če pa že bo, pa bo nesramno drag... Lastnik omenjenih znamk je namreč tudi lastnik Mercury Marine, tako da je logično, da daje notri svoje motorje...

In še nekaj je v korist Merca. Poglej malo dirkalni svet ali motorje večjih moči. Mercury ima tukaj cel oddelek Mercury Racing, ki dela motorje IN Z NOGE!!! za ekstremne moči... Najdeš vse kar ti srce poželi, VP pa lahko o čem takem samo sanja.
Je pa res, da so jih pri VP peljali scat z diesel motorji, ki so se v Evropi lepo prijeli, Merc pa je med tem na ta račun izgubil ogromno trga. Potem so jih spet peljali scat z IPS-om, ki je bil zunaj precej pred njihovim ZEUS-om, pa še za vgradnjo je bistveno bolj enostaven...
Uporabniški avatar
Fojki
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana - Barbariga

OdgovorNapisal/-a Fojki » To Avg 24, 2010 20:57

Zakaj tako velik bowrider?? Gliser mi je všeč. Za enodnevna frkanja se mi zdi najprimernejša odločitev.Pa tudi prostora ima precej za vse stvari! Lažje prideš na premec, kot pri kabini....itd! Meni je tale 2300 res všeč, sicer sem gledal tudi Four Winns H220 SS, ampak tega nisem še videl v živo! Všeč so mi športni gliserji......

HVALA VSEM ZA MNENJA IN ODGOVORE.....

LP :lol:[/quote]

Če že izbiram med tvojima modeloma je meni bolj všeč fourwins H220 SS

sem zelo zelo siguren ,da boš imel veliko boljši support in garancijo pri four winsu kot pri regalu.Najbolje ,da osebno vprašaš koga kje je kdo kaj kupil ter boš takoj ugotovil veliko veliko razliko.

glede motorja sem npr jaz imel oba tako merca kot volvota in tega sem dolgo časa vneto zagovarjal vsak motor tako merc kot volvo je meni delal odlično .Ker pa je v novem plovilu merc sem tega tudi sprejel in ,če sem res iskren bom na mercu ostal tudi v prihodnje .

OdgovorNapisal/-a Prijatelj » To Avg 24, 2010 23:00

Fojki napisal/-a:Zakaj tako velik bowrider?? Gliser mi je všeč. Za enodnevna frkanja se mi zdi najprimernejša odločitev.Pa tudi prostora ima precej za vse stvari! Lažje prideš na premec, kot pri kabini....itd! Meni je tale 2300 res všeč, sicer sem gledal tudi Four Winns H220 SS, ampak tega nisem še videl v živo! Všeč so mi športni gliserji......

HVALA VSEM ZA MNENJA IN ODGOVORE.....

LP :lol:

Če že izbiram med tvojima modeloma je meni bolj všeč fourwins H220 SS

sem zelo zelo siguren ,da boš imel veliko boljši support in garancijo pri four winsu kot pri regalu.Najbolje ,da osebno vprašaš koga kje je kdo kaj kupil ter boš takoj ugotovil veliko veliko razliko.

glede motorja sem npr jaz imel oba tako merca kot volvota in tega sem dolgo časa vneto zagovarjal vsak motor tako merc kot volvo je meni delal odlično .Ker pa je v novem plovilu merc sem tega tudi sprejel in ,če sem res iskren bom na mercu ostal tudi v prihodnje .[/quote]

Fojki,

A ti meni bereš misli???? :D V finalu imam prav še model FW H220SS, sam bi ga rad videl v živo!!! A poznaš koga, ki ima tak gliser??? Meni je ful všeč v črno-rdeči kombinaciji!!! Verjetno bom šel oktobra v Genovo na sejem, prav da si ogledam te varijante......

Glede Four Winsa praviš, da bi imel večjo podporo. Ne poznam prav dosti ljudi, ki ima neke hude izkušnje z dobavitelji. A hočeš rečt, da pri Regalu se ti po prodaji ne kaj zmenijo zate, ko gre kaj narobe???

Hvala LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov