Zaščita elise
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Zaščita elise
Zanima me ali ima kdo izkušnje z zaščitnim obročem okoli elise, ki ščiti eliso pred udarci.(z mrežo ali brez)Obenem ščiti še "umetnike", ki se potapljajo brez boje pred mesoreznico. To je neka ameriška zadeva ampak tam itak hvalijo vsako stvar ki je nova. Imam občutek, da pobereš še več krame po vodi. Če pa koga na polno zadaneš pa tudi nevem, če kaj pomaga. Stane pa okoli 140 USD.
Ja si že sam ugotovil... Ne bi rad sodil, da je nekaj kar nisem preveril osebno zanič, vendar če bi bilo res tako super-truper, potem bi to vgrajevali že proizvajalci. To je podobno kot tista krilca za na motor, za moj okus pa še precej manj uporabno. Mogoče je tako s fizikalnega vidika res malo boljša vodljivost. Ampak to je mišljeno pri hitrosti od 0 do 5 vozlov. Kar je več zagotovo nima vpliva... Ne pa pričakovat tega, kar obljubljajo, da barka celo nekaj % bolj leti in kuri manj... Uporabno bi bilo verjetno za kakšne delovne čolne, za naše rekreativne pa zagotovo ne!
LP
LP
admin napisal/-a:...če bi bilo res tako super-truper, potem bi to vgrajevali že proizvajalci. To je podobno kot tista krilca za na motor, za moj okus pa še precej manj uporabno. ... LP
No, saj nekateri naprednejši izdelovalci 'krilca' že vgrajujejo. Honda naprimer
ima dno podaljšano:
http://img514.imageshack.us/my.php?image=hondaff6.jpg
Nazadnje spremenil mornar, dne Če Dec 06, 2007 20:08, skupaj popravljeno 1 krat.
V Marini v Portorozu imajo delovni coln, ki ima vgrajen diesel motor in namesto krmila cev, ki se jo lahko premika levo ali desno. Na obeh straneh cevi je mreza, ki prepreci dostop ovire v propeler. Videl sem tudi nekje posebno ogrodje za zascito propelerja za izvenkrmne motorje, ki ga uporabljajo potapljaci v marinah in lukah na svojih delovnih colnih.
Link
Link
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
V Marini v Portorozu imajo delovni coln, ki ima vgrajen diesel motor in namesto krmila cev, ki se jo lahko premika levo ali desno. Na obeh straneh cevi je mreza, ki prepreci dostop ovire v propeler. Videl sem tudi nekje posebno ogrodje za zascito propelerja za izvenkrmne motorje, ki ga uporabljajo potapljaci v marinah in lukah na svojih delovnih colnih.
Link
Link
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov