Admin in ostali morjeplovci!
Kot "brihtne glave" vas vprašam za nakup čolna. Opažam, da ima veliko kolegov problem kakšen čoln kupiti. Kolega mi je dejal, da ima seznam čolnov na dveh listih pa še vedno ne ve kaj naj kupi. takole mislim, da imaš za čoln recimo 30.000 EUR in veš, da boš z njim v sezoni naredil do najveć 70 ur ( ker si lociran na enem mestu, hiša, ali kamp in omejen čas dopusta), kakšen čolnnaj človek kupi? kakšne izkušnje in nasvet imate morjeplovci ? Medtem, ko čakam na vaše odgovore, grem v Dalmacijo za dva dni ribe lovit. Lp
KAKŠEN ČOLN KUPITI
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
KAKŠEN ČOLN KUPITI
"Dalmatino povišču pritrujena"
Ja mogoče ima Zobar prav. Je pa res, da če imaš hišo, se čoln prileže čez celo leto, pa čeprav mogoče samo kakšni 2 uri na vikend...
Če si lociran na enem mestu, potem bi jaz hotel hiter čoln, ki bi mi omogočal dnevne izlete tja do kakšnih 30 ali celo 40 milj oddaljenosti. Počasne barke odpadejo, ker potem si omejen samo na bližnjo okolico...
LP
Če si lociran na enem mestu, potem bi jaz hotel hiter čoln, ki bi mi omogočal dnevne izlete tja do kakšnih 30 ali celo 40 milj oddaljenosti. Počasne barke odpadejo, ker potem si omejen samo na bližnjo okolico...
LP
Ker si ribič, vsekakor kupi čoln, tu najem odpade. Priporočal bi plastiko, fišerman, okrog 6m, da ga lahko na prikolici odpelješ na ribolovni vikend in daš v vodo brez dvigala. Pa motor na zgornji meji, ki jo dovoljuje čoln. Osebno mi je všeč nekaj takega:
http://val-navtika.net/index.php?menu_i ... ticle=1205
http://val-navtika.net/index.php?menu_i ... ticle=1205
motorni
Rabuni mi je poslal pred objavo vprašanja že email, v katerem omenja Merry Fisher 655. Sem že povedal, da je barka kar OK, mene osebno moti le preslab motor, saj je to kljub vsemu gliser, z izrazito kobilico in tako MORA glisirati. Deplasmanska plovba je pri tem čolnu mučna tako kot pri tistih, ki so čisti gliserji.
Očitno pa Rabuni išče nekaj s kabino in ne odprti čoln. Omenil mi je tudi Grašo in Pičuljan, vendar slednji odpade zaradi cene...
LP
Očitno pa Rabuni išče nekaj s kabino in ne odprti čoln. Omenil mi je tudi Grašo in Pičuljan, vendar slednji odpade zaradi cene...
LP
[nemo"]Za 3o.ooo€ dobis ze 6,5 Benetau z kabino in majhnim leziscen. Je OK za ribolov, ne pa za soncenje z druzino ali dekletom. Kolega je kupil v kompletu coln in 100KM Yamaho za to ceno.[/
Ja saj sem prav Benetau gledal in je kar zanimiv.
Hvala tudi ostalim za vsa koristna mnenja. Lp
Ja saj sem prav Benetau gledal in je kar zanimiv.
Hvala tudi ostalim za vsa koristna mnenja. Lp
"Dalmatino povišču pritrujena"
OK, le motor s 100 konji mi ne diši! To je na takem čolnu mučenje stroja, česar pa red ne maram. Če se vam smilijo ljudje, ki so jih v pretekli in bližnji zgodovini mučili, se vam naj začne smiliti tudi motor, ki ne more in ne more delovati tako kot je bil konstruiran. Na tako barko vsaj 150 konj, idealno pa nekje okrog 200 izvenkrmnih ali primerljivo "močnih" (navor) 150 dizelskih. Veliko let brezskrbnega delovanja je tako pred vami, v nasprotnem pa...???
LP
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov